. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640
.
mimibazar.sk/barborkadt
Oblasť: Detva
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2009
Naposledy: 20.4.2024 8:58
Aktualizácia: 11.9.2015 10:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 305
RODINNÉ FOTOGRAFIE 77
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tirolské minikrémeše



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cesto lístkové, džem jahodový, 70 g Zlatý klas, 100 g cukor kryštálový, 500 ml mlieko polotučné, 1 žĺtok, 100 g maslo, 250 ml smotana šľahačková, 1 ks stužovač šľahačky, na posypanie cukor práškový, jahody čerstvé alebo iné čerstvé či zavárané ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme ho na práškovom cukre na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 24.6.2014, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablčník v inom prevedení


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

inspirovane receptom z varechy.pravda.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.1.2013, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľové okále :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa receptu na: http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulove-oci-fotorecept/29299-recept.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nutelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, trošku oleja, 2 PL kakaa PLNKA: 6 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 200g nutely, 18 dkg kryštálového cukru, 15 dkg masla, 2 bal. BEBE tmavých keksov. ŠLAHAČKA: kryštálový cukor - 4 lyžice , mlieko - 3 dcl, 2 šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Tento super zákusok som robila prvýkrát teraz na Vianoce. Inšpirovala ma ním Ivana H. (iwuskaaa), ktorej vďačím za poskytnutie receptu. Koláčik je výborný, vôbec nie je presladený /aspon podľa mna a v porovnaní podobného zákusku s názvom Kinder Bueno/, ani veľmi plnkový, ani suchý. Všetkým hosťom aj domácim veľmi chutil, takže odporúčam vyskúšať. Keďže som ho piekla v časovej tiesni, nestihla som fotit postup, ale je na prípravu veľmi jednoduchý, takže verím, že ho zvládnete aj bez fotografií. Doplnam rozmery plechu, na ktorom som koláčik piekla, nakoľko sa nato viacere v odkazoch pýtate cca 39 x 28 cm.

POSTUP:
Deň vopred si pripravíme základ na karamelovú šľahačku a to nasledovne: 4 PL kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme mliekom - 3 dcl, necháme kým sa karamel úplne nerozpustí. Nezľaknite sa po zaliatí mliekom sa to všetko dá dokopy, ale masa sa pomaly pekne rozvarí. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Na druhý deň pridáme do karamelového mlieka 2 práškové šľahačky a do husta vyšľaháme.

Piškótové cesto:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme cukor, žĺtky, kakao, trochu oleja a nakoniec vmiešame múku a prášok do pečiva. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupnoch na vymastenom a vysypanom plechu alebo papieri na pečenie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 159 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (91) posledné: 16.12.2012, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečený dezert z Be Be biskvitu



POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíky BB keksov, 350 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, trochu kakaa, čokoláda prípadne iné zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý nepečený zákusok, ktorý chutí fantasticky a jeho príprava trvá len chvíľočku :)

Mlieko, zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme na kašu. Po vychladnutí zamiešame maslo, cukor a žltok. Polovicu krému zmiešame s kakaom. Krém natierame striedavo - bledý a tmavý na keksy. Vrch potrieme tiež krémom a polejeme čokoládovou polevou, prípadne zdobením. Necháme do druhého dňa zmäknúť a šikmo krájame na rezy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2011, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémový jablčník



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto podľa lenka t. (plienočka): 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody, vylepšila som o 2 lyžice oleja Plnky podľa Martina P. (Mata406): Jablkový puding : * 1 kg očistených jabĺk * 1 ML škorica * šťava z 1/2 citróna * 2 zlaté klasy * 400ml voda * 6-7 PL kr.cukor - podľa kyslosti jabĺk * Šľahačková plnka: * 2 kyslé smotany 16% /500g/ * 1 šľahačka 33% * 1 stužovač * 2 vanilkové cukry * 1 PL pr.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Na vychladnutú piškotu pridať ešte horúci jablkový puding, nechať vychladnúť a navrstviť šľahačku. Ozdobiť napr. čokoládou, grankom a pod a dať stuhnúť najlepšie do ďalšieho dňa. Vynikajúci, odporúčam !!! Piekla som ho dcérke na meninky, každý kto ho okoštoval, pýtal recept :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu