Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Krém - 15 Dkg kryš.cukru, 125 ml šľah.smotany, 200 g masla, Cesto - 5 vajíčok, 5 PL poloh.múky, 5 PL cukru, 1/2 prášku do pečíva, 2 banány, čokoláda na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv si pripravíme karamelový krém - cukor rozpustíme na karamel a pomaličky dolievame smotanu - stále miešame, až kým sa nám karamelové hrudky úplne nerozpustia a nevznikne nám hladučká tekutá hmota ( trvá to aj 15 minút).Potom odstavíme a dáme vychladnúť na izbovú teplotu, občas premiešame.Potom vmiešame maslo ( ja rozmixujem s metličkou s ponorným mixérom - je naozaj hladučký a jemný) a odložíme do chladu stuhnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme sneh z bielkov a nakoniec múku s práškom do pečiva - pečieme na mastnom papieri alebo vymastenom plechu cca 20 minút na 180°C v teplovzduške alebo podľa skúseností :) Ešte teplý korpus zvinieme do rolády, po vychladnutí rozvinieme a natrieme krémom a na začiatok cesta položíme banány, ktore pekne opäť zrolujeme (koncom nadol) Keď sa Vám zvýši krém, môžte natrieť aj povrch a posypať čokoládou , orieškami alebo celú poliať čokoládou - už podľa vlastnej fantázie ale aj bez všetkého chutí výýýborne.Tak dobrú chuť :)))
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (9) posledné: 27.11.2012, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |