Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
2 lyžice vriacej vody
1/2 hrnčeka mlieka
3 žľtky
1/2 hrnčeka práškového cukru
80 g masla,rastlinného tuku
1/2 hrnčeka práškového cukru do bielkov
3 bielky
čerstvé slivky
škorica
tuk na potretie formy
strúhanka na vysypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo roztopíme.Strednú tortovú formu hojne potrieme tukom a vysypeme strúhankou.Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista.Do misky preosejeme múku,zalejeme vriacou vodou/doležité/ ,po minúte pridáme mlieko a všetko premiešame/najlepšie robotom pri stredných otáčkach/ .Keď zmes vymiešame dohladka ,za stáleho miešania pridáme vymiešané žľtky ,roztopené maslo a kypriaci prášok .Miesime, kým nezískame hladké a lesklé cesto.Preložíme ho do pripravenej formy,vložíme do teplej rúr y,ale nie horúcej rúry a pečieme pri 160.Zľahka upečený korpus vyberieme a necháme chladnúť.Na vychladnuté cesto poukladáme veľmi husto polovice sliviek,jemne posypané škoricou,prikryté tuhým snehom z bielkov a práškového cukru a vrátime do teplej rúry. Teraz pečieme pri 110-120 a pri pootvorených dvierkach asi na 1 cm približne 20 min.,kým sa sneh trochu vysuší. Ja som dala potom na vrch ako dekoráciu granko..no a chuť tá bola mňam a môj manžel ho chce teraz každý deň:))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2009, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |