Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
2H celozrnnej špaldovej múky, 1H trstinového cukru, 125 g masla alebo bio margarínu, 2 vajcia, 3/4 H mlieka, prášok do pečiva vínny kameň, ovocie, môže byť škorica a posekané orechy. Samozrejme je možné suroviny nahradiť bežnými, pokiaľ máte problém zohnať tieto, napr. ten vínny kameň. Kto by to chcel naopak hnať až k "dokonalosti", môže použiť všetky suroviny v bio kvalite.
POSTUP PRÍPRAVY
Z múky, cukru a masla spravíme posýpku. Odoberieme si z nej 1 hrnček na posypanie. Do zvyšnej pridáme vajcia, mlieko a prášok do pečiva a vymiešame ručným mixérom. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy/pekáča. Na vrch poukladáme ovocie, najlepšie sú slivky a môžeme posypať posekanými orechami a škoricou. Na záver posypeme posýpkou, ktorú sme si odložili. V zime namiesto sliviek dávam jablká a škoricu, je to veľmi chutné. Jablká však nikdy nedusím, ani nestrúham, len ich ošúpem a nakrájam na kocky. Tento recept je veľmi rýchly, chutný a zdravý. Najlepšie na ňom je, že sa vždy vydarí a to aj napriek tomu, že sa hovorí, že z celozrnnej múky sa pečie tažšie. Určite sa oplattí vyskúšať.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2010, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |