. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky - RECEPT 26483

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 10207 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky


[ recept č. 26483 zo dňa  ]


Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky


POTREBNÉ PRÍSADY

2H celozrnnej špaldovej múky, 1H trstinového cukru, 125 g masla alebo bio margarínu, 2 vajcia, 3/4 H mlieka, prášok do pečiva vínny kameň, ovocie, môže byť škorica a posekané orechy. Samozrejme je možné suroviny nahradiť bežnými, pokiaľ máte problém zohnať tieto, napr. ten vínny kameň. Kto by to chcel naopak hnať až k "dokonalosti", môže použiť všetky suroviny v bio kvalite.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, cukru a masla spravíme posýpku. Odoberieme si z nej 1 hrnček na posypanie. Do zvyšnej pridáme vajcia, mlieko a prášok do pečiva a vymiešame ručným mixérom. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy/pekáča. Na vrch poukladáme ovocie, najlepšie sú slivky a môžeme posypať posekanými orechami a škoricou. Na záver posypeme posýpkou, ktorú sme si odložili. V zime namiesto sliviek dávam jablká a škoricu, je to veľmi chutné. Jablká však nikdy nedusím, ani nestrúham, len ich ošúpem a nakrájam na kocky. Tento recept je veľmi rýchly, chutný a zdravý. Najlepšie na ňom je, že sa vždy vydarí a to aj napriek tomu, že sa hovorí, že z celozrnnej múky sa pečie tažšie. Určite sa oplattí vyskúšať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto vyzerá vymiešané cesto. Má trošku hnedšiu farbu než keď sa robí z bielej múky a bieleho cukru. Malo by byť liate no nič sa nestane ak je trošku viac tekuté alebo hustejšie, upečie sa dobre aj tak.
Pred upečením so slivkami a posýpkou.
Po upečení. Pečie sa cca 30-40 minút, závisí od teploty a rúry, ja pečiem 40 min. v remoske. Na fotkách som robila koláč z polovičnej dávky, vyjde to do tortovej formy. Z normálnej dávky ako je uvedená v recepte by mal vyjsť celý plech.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PENNE S TUNIAKOM A ZELENOU FAZUĽKOU "KIRIBATI" | Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky | srdiečko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva W. (ewicka) ID 50604 (12.5.2010, 16:06)
urcite vyskusam receptik (clamp)
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (2.5.2010, 13:32)
tak tento koláčik vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu