. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky - RECEPT 26483

Stanislava L. (caola) ID 10207
mimibazar.sk/caola
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.1.2007
Naposledy: 4.4.2013 11:12
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 46
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky


[ recept č. 26483 zo dňa  ]


Zdravšia verzia obľúbeného hrnčekového koláča z posýpky


POTREBNÉ PRÍSADY

2H celozrnnej špaldovej múky, 1H trstinového cukru, 125 g masla alebo bio margarínu, 2 vajcia, 3/4 H mlieka, prášok do pečiva vínny kameň, ovocie, môže byť škorica a posekané orechy. Samozrejme je možné suroviny nahradiť bežnými, pokiaľ máte problém zohnať tieto, napr. ten vínny kameň. Kto by to chcel naopak hnať až k "dokonalosti", môže použiť všetky suroviny v bio kvalite.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, cukru a masla spravíme posýpku. Odoberieme si z nej 1 hrnček na posypanie. Do zvyšnej pridáme vajcia, mlieko a prášok do pečiva a vymiešame ručným mixérom. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy/pekáča. Na vrch poukladáme ovocie, najlepšie sú slivky a môžeme posypať posekanými orechami a škoricou. Na záver posypeme posýpkou, ktorú sme si odložili. V zime namiesto sliviek dávam jablká a škoricu, je to veľmi chutné. Jablká však nikdy nedusím, ani nestrúham, len ich ošúpem a nakrájam na kocky. Tento recept je veľmi rýchly, chutný a zdravý. Najlepšie na ňom je, že sa vždy vydarí a to aj napriek tomu, že sa hovorí, že z celozrnnej múky sa pečie tažšie. Určite sa oplattí vyskúšať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takto vyzerá vymiešané cesto. Má trošku hnedšiu farbu než keď sa robí z bielej múky a bieleho cukru. Malo by byť liate no nič sa nestane ak je trošku viac tekuté alebo hustejšie, upečie sa dobre aj tak.


Pred upečením so slivkami a posýpkou.


Po upečení. Pečie sa cca 30-40 minút, závisí od teploty a rúry, ja pečiem 40 min. v remoske. Na fotkách som robila koláč z polovičnej dávky, vyjde to do tortovej formy. Z normálnej dávky ako je uvedená v recepte by mal vyjsť celý plech.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva W. (ewicka) ID 50604 (12.5.2010, 16:06)
urcite vyskusam receptik (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
michaela č. (miníček) ID 64010 (2.5.2010, 13:32)
tak tento koláčik vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu