![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY ***GAŠTANOVO-KARAMELOVÝ SEN*** (123) 6.2.2025, 11:15 Bezkonkurenčne najlepšie čokoládové muffiny (92) 14.12.2024, 9:24 Čokoládovo-orechový koláč (62) 22.11.2024, 20:04 Makovy kolac s višňami (13) 17.11.2024, 19:37 Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov (30) 17.11.2024, 18:01 Neodolateľné pudingové kocky (24) 28.9.2024, 22:13 Pečené buchty s lekvárom (43) 21.7.2024, 12:17 Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 Štrúdľa z pivového cesta (28) 7.11.2023, 9:25 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 5.745 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,575 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5ks vajec 1kg mäkký tvaroh 150gr detskej krupice 170gr maslo 220gr práškový cukor 1/2 balenia prášok do pečiva vanilka POSTUP PRÍPRAVY žltka, cukor, maslo vymiešame , pridáme 1kg mäkký tvaroh , vanilku , detskú krupicu s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov Cesto je tuhšie , vylejeme ho do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 60min pri teplote 180C Koláčik zhnedne, až sa spečie , netreba sa báť, vytvorí sa ,akoby krústa...treba však sledovať , ak by už prihorieval, prikryť alobalom. 60min pečenia nutné. jednoduché na prípravu a famózna chuť...odporúčam vyskúšať ! Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) henrieta c. (parfummka) ID 127413 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.2.2024, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové ježePOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250g cukor práškový, 250g múka hladká, 0,5 PDP, 1 vanilkový cukor KARAMEL 100g cukor kryš. 2dcl voda vriaca MARINÁDA 1,5 Hera, 450g cukor práš. 5 pol. lyžíc kakao 15 lyžíc mlieko, kokos na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Z cukru a vriacej vody upáliť karamel. Po vychladnutí vyšľaháme 5 bielkov na sneh a 5 žĺtkov s cukrom na penu. Do vyšlahaných žĺtok pomaly pridať karamel, potom múku a bielká, upiecť Na druhý deň cesto rozkrájať, natáčať od čokolády a obaliť v Kokosové. Marinádu robiť nad parou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Keltýš, kaľkýšPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg pšenice, 1/2 kg raže. Môže sa dať len pšenica, alebo viac pšenice. Je sladšia, Med, hrubá múka, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Robí sa väčšinou cez zimu, alebo koncom zimy, keď ešte nie sú teplá. Obilie umyjeme, dáme na 24 hodín do vody. Potom ho rozložíme na sitko, a udržujeme vlhké /napr.rozprašovačom/. Občas ho preplácheme, aby neplesnelo. Ak je naklíčené /trvá to 2-3 dni/, zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme 5-6 l vody. Chvíľu necháme, pomiešame a precedíme. Trošku šťavy odložíme bokom. Do hotovej vody pridávame múku opatrne a miešame rýchlo. Musí to byť ako palacinkové cesto. Na dno janského skla dáme šťavu, čo sme si odložili a do toho vylejeme cesto. Od kraja cca 2 cm, aby nevykypelo. Pečieme pri 150-170 C asi 2 hodiny. Vytvorí sa na vrchu akoby kôrka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubá múka, 360 g kryštálový,alebo práškový cukor, 2 veľké lyžice vanilkový cukor, 300 ml mlieko, 4 ks vajce, 200 ml olej, 1ks kypriaci prášok,1/2 KL sóda jedlá, kakao, čerstvé jahody, maliny / použila som z konzervy POSTUP PRÍPRAVY Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou spolu vymiešame. Pridáme múku, s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a potom si oddelíme polovicu cesta do druhej misky, do ktorej pridáme kakao. Cesto vylejeme na plech, najprv bielu vrstvu, na ktorú nasypeme čerstvé ovocie, ja som dala aj čerstvé jahody aj maliny z konzervy, potom kakakovú vrstvu, na ktorú tiež pokladieme ovocie, vylejeme na hlboký plech a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá. PS: bublania sa dá urobiť aj čisto len z bieleho cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() bezlepková Sacherka alebo mini SacherkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g horkej čokolády, 5 vajec, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, vanilínový cukor, 120g hnedého cukru, 200g masla, 1 zlatý klas, 2 lyžičky sóda bikarbóna, 1 lyžica kokosového tuku, 3 lyžice marhulového lekváru.rnKrém:rn1 šlahačka, 100g horkej čokolády, 50g masla, vanilínový cukorrnna ozdobu ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vanilínový cukor a hnedý cukor s celýmji vajciami do hustej peny, pre lepšiu chuť dajte 1/2 lyžičky soli. Roztopíme čokoládu s maslom a kokosovým tukom (stačí v mikrovlnke, alebo v kastroliku). Do vaječnej zmesy pridáme sódu, slatý klas a lekvár. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu s maslom. Buď vylejeme do tortovej formy 28cm alebo do 20 ks mufinových formičiek (lejeme do 1/2 formičiek).rnPečieme v predriatej rúre na 200 stupňov, po vložení stíšime na 160 stupňov s termovzduchom cca 25-35 min.rnrnKrém: zohrejeme šľahačkovú smotanu s cukrom, vložíme do nej čokoládu a rozmiešame pri nízkej teplote na hladko. odstavíme a vložíme maslo. premiešme a za horúca vlejeme do upečených tortičiek.rnZachladíme v chlade a dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | ria s. (plaria) ID 21937 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláčPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis je na formu s priemerom 20 cm - kokosové cesto : 3 bielky, 80 g práškový cukor, 80 g kokosová múčka, 25 g hladká múka, 1/2 prášok do pečiva, štipka soli čokoládový krém : 3 žĺtky, 85 g práškový cukor, 35 g horká čokoláda (aspoň 50%), 1 ČL vanilkový extrakt, 1 PL kakao, 85 g maslo poleva : 70 ml smotana na šľahanie, 70 g horká čokoláda zdobenie : biela vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Na cesto vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, zašľaháme cukor a varechou vmiešame kokosovú múčku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (dno). Pečieme v rúre vzohriatej na 180°C do ružova (cca 15-17 minút, treba sledovať, keď sa vrch sfarbí do ružova vyberieme von z rúry, korpus by mal byť hotový - vyskúšame špajľou). Korpus necháme vychladnúť. Na krém šľaháme nad parou žĺtky s cukrom, vanilkovým extraktom a čokoládou (ja som postupne hádzala kocky čokolády) do zhustnutia - ja som šľahala asi 20-25 minút, aby sa žĺtky dostatočne tepelne spracovali. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a následne po častiach zmiešame s vychladnutou čokoládovou zmesou a kakaom (ja som vymiešala maslo s kakaom a pridávala som ho do čokoládovej zmesi). Ja som dala viac čokolády a zmes bola príliš hustá, musela som pridať ešte kondenzované mlieko v tube (Jesienka), aby som dostala krémovú konzistenciu. Plnku natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť. Ako polevu som použila ganache zo sladkej smotany a čokolády - smotanu som zahriala po bod varu a zaliala som ňou polámanú čokoládu (použila som aj na polevu aj do krému 52% čokoládu z Lidl), nechala som 2 minúty postáť a vymiešala som do hladka. Naliala som na vychladený koláč a nechala v chladničke stuhnúť. Dekorovala som bielou čokoládou, mätovými lístkami a jedlými kvietkami. Pri servírovaní som posypala červeným kokosom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.4.2019, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krtkov koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubá múka, 400 g kryštálový cukor, 4PL kakao, 2 a pol KL prášok do pečiva, 4dcl mlieko, 4 vajcia, 4PL olej Plnka : 5 bánánov, horká čokoláda, vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone (môže byť aj hustá šľahačka - double cream), 250 ml grécky jogurt, alebo kyslá smotana Puding: 3 zlaté klasy, 500 ml mlieko,8 lyžíc cukor POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy : Cesto : Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko. Potom pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech a dáme piecť. Necháme koláč vychladnúť. Na vychladnutom koláči urobíme mriežku nožom, nie úplne po okraj, a vyberiem rukami cesto, nie až na dno, ale tak aby sme vedeli poklásť na koláč polky banánov a to všetko pokryť plnkov, lebo vrch koláča posypeme rozmrveným cestom. A môžme pofŕkať rozpustenou čokoládou. Ale nemusíme. Plnka : Vymiešame ponorným mixérom tvaroch, mascarpone, grécky jogurt, alebo kyslú smotanu, vanilkový cukor. Potom uvaríme puding z 500 ml mlieka a 3 zlatých klasov a cukru. Necháme ho vychladnúť. Buď neustálym miešaním na chladnom mieste. Alebo rajničku s pudingom namočíme do studenej vody. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, ktorý na puding pritlačíme, aby doľahol a nevytvorila sa nám koža. Vychladnutý puding postupne po lyžiciach zašľaháme do vymixovanej hmoty z tvarohu, jogurtu a kyslej smotany. Nakoniec nastrúhame horkú čokoládu do plnky. Plnku si môžme ešte dosladiť, podľa toho, ako kto, aké sladké má rád. Ale aj nemusí, je dobrá aj tak. Robila som inú variantu aj s kakaovou plnkou ( namiesto zlatých klasov, som dala čokoládové pudingy a ešte do celej plnky kakao a troch rum,), a namiesto banánov som dala marhule.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2020, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechové štangličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 polievková lyžica pikantného lekváru. Z týchto ingrediencií rukou zmiesime cesto. Poleva: 1 bielok, 14 dkg práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme na dva pláty asi 8 cm široké, nie veľmi hrubé, ani veľmi tenké. Z bielka, do ktorého pridáme štipku soli, si vyšľaháme sneh, zašľaháme do neho cukor. Polevu natrieme na pláty, necháme obschnúť a krájame štangličky, ukladáme na plech vymastený a vysypaný múkou alebo na papier na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 °C, tak aby sa poleva zafarbila do ružova, ako je na foto, nesmie veľmi stmavnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Katarína V. (jablcko111) ID 244533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia. Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure. Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede. Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pekanová bábovka ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka pekanových orechov, 1 šálka vlašských orechov, 3 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka /115g/ masla, 1 ¼ hnedého cukru, 4 vajcia, 2 PL rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 1 šálka mlieka...***POLEVA: 113g smotanového syra, 3 PL karamelovej omáčky, 1 šálka práškového cukru, 2-3 PL mlieka.../karamelová omáčka je upálený kryštálový cukor, zaliaty smotanou a troškou masla, môžeme nahradiť skaramelizovaným salkom, ktoré rozmiešame s troškou mlieka/ POSTUP PRÍPRAVY Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajce, primiešame rum a vanilkovú esenciu. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x. Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi. POLEVA: Vyšľaháme smotanový syr s karamelovou omáčkou, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme mlieko a vyšľaháme dohladka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.745 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,575 ďalšie >> |