. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Lucia J. (lucisek) ID 6057
.
mimibazar.sk/lucisek
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.9.2006
Naposledy: 17.7.2023 10:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 83
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

Mákos guba



POTREBNÉ PRÍSADY

v recepte

POSTUP PRÍPRAVY

Povedzme si na rovinu, je to vlastne taká maková žemľovka :) A je vynikajúca. Tu je recept:
Desať rožkov z predchádzajúceho dňa nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm. V mise si vyšľaháme 4 žĺtky, dva vanilkové cukry, asi dve lyžice krupicového cukru a strúhanú citrónovú kôru. Liter mlieka a 150 g mletého maku krátko povaríme a vychladnuté primiešame k žĺtkovej zmesi. Pekáč alebo inú zapekaciu nádobu vymastíme maslom. Kolieska rožkov namáčame do zmesi a ukladáme do misy. Keď je misa zaplnená, rožky ešte polejeme zbytkom zmesi a na vrch navrstvíme sneh z bielkov vyšľahaný s trochou cukru. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Inak povedané, pečieme „dozlatova“. Keď je hotovo a zlatovo, vydržíme aspoň nevyhnutných desať minút, aby sa nám nespálili jazyky a môžeme sa na to vrhnúť. Ja odporúčam podstúpiť skúšku trpezlivosti a šupnúť to do chladničky, aby sme Mákos gubu jedli dobre vychladenú, poliatu citrónovým krémom (uvaríme zo Zlatého klasu, tak „na redšie“ a ochutíme citrónovou šťavou a kôrou). A keď už vonkoncom neviete, čo od dobroty, dajte si na tú mňamku aj slivkový kompót. Príjemne mlsanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.6.2010, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu