ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Mákos guba
[ recept č. 14991 zo dňa 8.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
v recepte
POSTUP PRÍPRAVY
Povedzme si na rovinu, je to vlastne taká maková žemľovka :) A je vynikajúca. Tu je recept: Desať rožkov z predchádzajúceho dňa nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm. V mise si vyšľaháme 4 žĺtky, dva vanilkové cukry, asi dve lyžice krupicového cukru a strúhanú citrónovú kôru. Liter mlieka a 150 g mletého maku krátko povaríme a vychladnuté primiešame k žĺtkovej zmesi. Pekáč alebo inú zapekaciu nádobu vymastíme maslom. Kolieska rožkov namáčame do zmesi a ukladáme do misy. Keď je misa zaplnená, rožky ešte polejeme zbytkom zmesi a na vrch navrstvíme sneh z bielkov vyšľahaný s trochou cukru. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Inak povedané, pečieme „dozlatova“. Keď je hotovo a zlatovo, vydržíme aspoň nevyhnutných desať minút, aby sa nám nespálili jazyky a môžeme sa na to vrhnúť. Ja odporúčam podstúpiť skúšku trpezlivosti a šupnúť to do chladničky, aby sme Mákos gubu jedli dobre vychladenú, poliatu citrónovým krémom (uvaríme zo Zlatého klasu, tak „na redšie“ a ochutíme citrónovou šťavou a kôrou). A keď už vonkoncom neviete, čo od dobroty, dajte si na tú mňamku aj slivkový kompót. Príjemne mlsanie.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
ešte porcia s krémom :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Monika S. (monita.g) ID 25160 (4.6.2010, 16:43) |
uuuuuzasneeeee, dnes vyskusane, na posedenie zjedeneeee ... mnaaaaaam, vrelo odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena a. (Lilly006) ID 31057 (8.6.2009, 13:52) |
Lucka, to vyzera uzasne, mne az slinky tecu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia J. (lucisek) ID 6057 (8.6.2009, 13:02) |
Fiiiiha A ja ze aka budem originalna No nic, tak mam tam aspon iny postup, plus nejake tie pridavne ingrediencie Tak vyskusajte, verim, ze bude chutit.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |