. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775
.
mimibazar.sk/tweetinka
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.7.2006
Naposledy: 5.9.2023 12:04
Aktualizácia: 3.6.2013 13:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 62
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 204
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

SLADKÉ JEDLÁ

Zdravý koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ja som dávala od oka: cca 1/2 balíčka ovsených vločiek s klíčkami, 1/2 balíčka amarantových guličiek, 1 malá cvikla, 100-150 g goji, môžu byť aj hrozienka, 1l obilné mlieko, škorica, príp. iné korenie: ďumbier, korenie 5-tich vôní, aníz, klinčeky....

POSTUP PRÍPRAVY

V obilnom mlieku s trochou rias a stipkou soli si uvaríme nastrúhanú (alebo najemno nakrájanú cviklu), goji (prípadne aj nesírené hrozienka) cca 10 minút. Pridáme vločky a 2-3 minúty povaríme. Zahustíme amarantovými guličkami a dochutíme asi najlepšie škoricou.
Komu je málo sladké, dá sa použiť melasa ako dochucovadlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.7.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

wafle s karamelom a orieškami alebo jahodovou penou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pridám behom týždňa

POSTUP PRÍPRAVY

pridám behom týždňa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2011, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

dukátové buchtičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ja som spravila kysnuté cesto a krém: mliečko, zlatý klas, vanilkový cukor + vaječný koňak :-)

POSTUP PRÍPRAVY

mooc som sa vytešovala, že sa mi ich podarilo spraviť, lebo prvý krát som ich robila :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2010, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

vanilková žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka, 4-6 rohlíkov, vanilkové mlieko (nápoj), vanilkový cukor podľa chuti (4-6ks), veľká konzerva (pohár) zaváraného ovoca (broskyne), 500 g tvarohu (v lidli ten v kelimku), 1 malá kyslá smotana (alebo biely jogurt), 3 vajíčka, práškový cukor na sneh

POSTUP PRÍPRAVY

Žemlovku som robila prvý krát a mangelovi (aj segricke a nasim) moc chutila, tak napriek tomu, že sú tu receptiky na osvedčené žemlovky, pridávam aj tento tip na žemlovku. Je fajnovučko šťavnatá.

Rožky si nakrájame na kolieska, namočíme vo vanilkovom mlieku, naukladáme na plech (ja som dávala do teflónového, takže netrebalo vymastiť, či posypať.) Do stredu dáme zarobenú plnku z tvarohu+3 žĺtka+smotana+vanilkový cukor, v prípade že máte radi sladšie, tak sa môže pridať aj kryštálový cukor. na rožky s tvarohovou plnkou naukladáme ovocie. Opäť namočíme vianočku príp. rohlíky do vanilkového mlieka a zakryjeme.
Vypracujeme si z bielka tuhý sneh, pridáme práškový cukor a polejeme. Pečieme cca 20 minút na 180-200 st.
Kto chce, môže sa pridať aj šťava z ovocia, prípadne šťavu použiť pri servírovaní.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

kokosovo-čokoládová bábovečka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

je to skôr pre inšpiráciu, aby sa "nezabudlo" na klasickú bábovečku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.2.2010, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

srdiečkové pečené šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

lievance s nutellou a zmrzkou



POTREBNÉ PRÍSADY

lievance podľa: MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, nutella alebo iná čoko, vanilková zmrzlina a ešte džem podľa chuti zmiešaný s trochou mliečka.

POSTUP PRÍPRAVY

Lievance pripravíme podľa receptíku :-), natrieme nutellou, pridáme zmrzku a kto zvládne, tak aj džem s mliečkom. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.7.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

palacinky s rebarboro orieškovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky / 500 g rebarboty / cukor / nasekané oriešky / škorica / kukuričná kaša

POSTUP PRÍPRAVY

rebarboru ošúpeme, nakrájame, pridáme trochu mliečka alebo vody, tak cca 1dc - aby sa lepšie mixovala rebarbora. Dochutíme ju cukrom (vanilka plus práškový), zahustíme posekanými orieškami a ak je to moc riedke, zhustíme kukuričnou kašou a palacinky plníme podľa chuti. kto má rád, môže si pridať škoricu/škoricový cukor

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2009, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pšenové šúlance s makom BIO



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g surového pšena, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 vanilkový biopuding, Voda podľa potreby, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pšeno najprv 3x prepláchneme v horúcej vode. Dáme variť: v pomere 1:2 a to tak, že do zovretia je najsilnejší oheň, odokryté. Keď začne vrieť voda aj so pšenom, tak oheň stíšime, zakryjeme a varíme cca 15 max. 20 minúť. Nemiešame. Zakryté necháme dôjsť. Dáme vychladnúť.
Cca polovicu pšena môžeme rozmixovať (nie je nutné, ale zjemní chuť). Pridáme vanilkový puding, kukuričnú hladkú múku a vymiešame do pevného cesta. V prípade potreby pridáme trošku vody prípadne kukuričný škrob alebo kukuričnú múku. Z cesta vytvarujeme šúlance. Dáme ich variť do osolenej vriacej vody – na max. 5 min. Keď vyplávajú, ihneť ich vyberieme, aby sa nerozvarili.
Čierny mak opražíme na sucho (pre lepšiu stráviteľnosť), pomelieme. Podávame s prírodným sladom (javorový, pšeničný, ryžový sirup alebo agáve)
Šúlance sa môžu orestovať na masle s trochou sirupu alebo trstinový cukor (skaramelizujú sa). Dajú sa na tanier, posypú sa so zomletým makom a osladia sa sirupom. Namiesto cukru sa môže použiť sušené kukričné alebo ovsené mlieko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 25.5.2013, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu