končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zdravý koláčikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ja som dávala od oka: cca 1/2 balíčka ovsených vločiek s klíčkami, 1/2 balíčka amarantových guličiek, 1 malá cvikla, 100-150 g goji, môžu byť aj hrozienka, 1l obilné mlieko, škorica, príp. iné korenie: ďumbier, korenie 5-tich vôní, aníz, klinčeky.... POSTUP PRÍPRAVY V obilnom mlieku s trochou rias a stipkou soli si uvaríme nastrúhanú (alebo najemno nakrájanú cviklu), goji (prípadne aj nesírené hrozienka) cca 10 minút. Pridáme vločky a 2-3 minúty povaríme. Zahustíme amarantovými guličkami a dochutíme asi najlepšie škoricou. Komu je málo sladké, dá sa použiť melasa ako dochucovadlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.7.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
wafle s karamelom a orieškami alebo jahodovou penouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pridám behom týždňa POSTUP PRÍPRAVY pridám behom týždňa ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2011, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
dukátové buchtičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ja som spravila kysnuté cesto a krém: mliečko, zlatý klas, vanilkový cukor + vaječný koňak :-) POSTUP PRÍPRAVY mooc som sa vytešovala, že sa mi ich podarilo spraviť, lebo prvý krát som ich robila :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2010, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
vanilková žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY vianočka, 4-6 rohlíkov, vanilkové mlieko (nápoj), vanilkový cukor podľa chuti (4-6ks), veľká konzerva (pohár) zaváraného ovoca (broskyne), 500 g tvarohu (v lidli ten v kelimku), 1 malá kyslá smotana (alebo biely jogurt), 3 vajíčka, práškový cukor na sneh POSTUP PRÍPRAVY Žemlovku som robila prvý krát a mangelovi (aj segricke a nasim) moc chutila, tak napriek tomu, že sú tu receptiky na osvedčené žemlovky, pridávam aj tento tip na žemlovku. Je fajnovučko šťavnatá. Rožky si nakrájame na kolieska, namočíme vo vanilkovom mlieku, naukladáme na plech (ja som dávala do teflónového, takže netrebalo vymastiť, či posypať.) Do stredu dáme zarobenú plnku z tvarohu+3 žĺtka+smotana+vanilkový cukor, v prípade že máte radi sladšie, tak sa môže pridať aj kryštálový cukor. na rožky s tvarohovou plnkou naukladáme ovocie. Opäť namočíme vianočku príp. rohlíky do vanilkového mlieka a zakryjeme. Vypracujeme si z bielka tuhý sneh, pridáme práškový cukor a polejeme. Pečieme cca 20 minút na 180-200 st. Kto chce, môže sa pridať aj šťava z ovocia, prípadne šťavu použiť pri servírovaní. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
kokosovo-čokoládová bábovečkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY je to skôr pre inšpiráciu, aby sa "nezabudlo" na klasickú bábovečku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.2.2010, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
srdiečkové pečené šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
lievance s nutellou a zmrzkouPOTREBNÉ PRÍSADY lievance podľa: MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, nutella alebo iná čoko, vanilková zmrzlina a ešte džem podľa chuti zmiešaný s trochou mliečka. POSTUP PRÍPRAVY Lievance pripravíme podľa receptíku :-), natrieme nutellou, pridáme zmrzku a kto zvládne, tak aj džem s mliečkom. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 23.7.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
palacinky s rebarboro orieškovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY palacinky / 500 g rebarboty / cukor / nasekané oriešky / škorica / kukuričná kaša POSTUP PRÍPRAVY rebarboru ošúpeme, nakrájame, pridáme trochu mliečka alebo vody, tak cca 1dc - aby sa lepšie mixovala rebarbora. Dochutíme ju cukrom (vanilka plus práškový), zahustíme posekanými orieškami a ak je to moc riedke, zhustíme kukuričnou kašou a palacinky plníme podľa chuti. kto má rád, môže si pridať škoricu/škoricový cukor OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2009, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pšenové šúlance s makom BIOPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g surového pšena, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 vanilkový biopuding, Voda podľa potreby, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pšeno najprv 3x prepláchneme v horúcej vode. Dáme variť: v pomere 1:2 a to tak, že do zovretia je najsilnejší oheň, odokryté. Keď začne vrieť voda aj so pšenom, tak oheň stíšime, zakryjeme a varíme cca 15 max. 20 minúť. Nemiešame. Zakryté necháme dôjsť. Dáme vychladnúť. Cca polovicu pšena môžeme rozmixovať (nie je nutné, ale zjemní chuť). Pridáme vanilkový puding, kukuričnú hladkú múku a vymiešame do pevného cesta. V prípade potreby pridáme trošku vody prípadne kukuričný škrob alebo kukuričnú múku. Z cesta vytvarujeme šúlance. Dáme ich variť do osolenej vriacej vody – na max. 5 min. Keď vyplávajú, ihneť ich vyberieme, aby sa nerozvarili. Čierny mak opražíme na sucho (pre lepšiu stráviteľnosť), pomelieme. Podávame s prírodným sladom (javorový, pšeničný, ryžový sirup alebo agáve) Šúlance sa môžu orestovať na masle s trochou sirupu alebo trstinový cukor (skaramelizujú sa). Dajú sa na tanier, posypú sa so zomletým makom a osladia sa sirupom. Namiesto cukru sa môže použiť sušené kukričné alebo ovsené mlieko. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 25.5.2013, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |