. .. .. .. .. .. .
. .

Pšenové šúlance s makom BIO - RECEPT 13940

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Pšenové šúlance s makom BIO


[ recept č. 13940 zo dňa  ]


Pšenové šúlance s makom BIO


POTREBNÉ PRÍSADY

150 g surového pšena, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 vanilkový biopuding, Voda podľa potreby, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pšeno najprv 3x prepláchneme v horúcej vode. Dáme variť: v pomere 1:2 a to tak, že do zovretia je najsilnejší oheň, odokryté. Keď začne vrieť voda aj so pšenom, tak oheň stíšime, zakryjeme a varíme cca 15 max. 20 minúť. Nemiešame. Zakryté necháme dôjsť. Dáme vychladnúť.
Cca polovicu pšena môžeme rozmixovať (nie je nutné, ale zjemní chuť). Pridáme vanilkový puding, kukuričnú hladkú múku a vymiešame do pevného cesta. V prípade potreby pridáme trošku vody prípadne kukuričný škrob alebo kukuričnú múku. Z cesta vytvarujeme šúlance. Dáme ich variť do osolenej vriacej vody – na max. 5 min. Keď vyplávajú, ihneť ich vyberieme, aby sa nerozvarili.
Čierny mak opražíme na sucho (pre lepšiu stráviteľnosť), pomelieme. Podávame s prírodným sladom (javorový, pšeničný, ryžový sirup alebo agáve)
Šúlance sa môžu orestovať na masle s trochou sirupu alebo trstinový cukor (skaramelizujú sa). Dajú sa na tanier, posypú sa so zomletým makom a osladia sa sirupom. Namiesto cukru sa môže použiť sušené kukričné alebo ovsené mlieko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na sucho opražený modrý mak
zomletý mak plus prírodný slad
dáme variť pšeno
uvarené vychladnuté pšeno
príprava cesta
cestíčko
príprava šúlančekov
uvarené šúlančeky
osladíme
posypeme makom a dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< klíčenie munga plus pšenica | Pšenové šúlance s makom BIO | Polievka z červenej šošovice >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (25.5.2013, 16:41)
ahoj, akurat som nadabila na tento recept,uz varim pohanku- nemozem pseno, jedla som ho raz a viezla ma zachranka kvoli alergii- tak dufam ze aj z pohanky budu dobre uz sa mi slinky zbiehaju na mak odvcera. pozdravujem a dakujem za recept (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (2.3.2013, 22:33)
Také ľúbime . Ale pšenové som ešte neskúšala . Staré - dobré jedlá . (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.3.2013, 21:42)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (26.2.2013, 21:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdalena g. (megi50) ID 244946 (23.6.2012, 9:13)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana J. (Tatjana) ID 1973 (10.1.2010, 21:18)
Žanet, ďakujem za úžasnú večeru, toto jedlo zaraďujem medzi moje najobľúbenejšie!!!
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.1.2010, 21:30)
jeeej, tak to si ma moooc moc potesila. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ľubomíra H. (Lubas) ID 911, mimibazar.sk/lubas (4.7.2009, 16:15)
dakujem za dobry napad (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (10.5.2009, 8:59)
výborný nápad, určite vyskúšam, už si aj tlačím recept... som rada, že sa tu objavujú aj takéto zdravé jedlá (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:33)
Nech sa Ti to dobre robi a este viac chuti (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.5.2009, 8:42)
Super nápad (Y) Zdravá mňamka (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:33)
dakujeem (flower)
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (10.5.2009, 8:38)
mnam , mnam, mnam ...tak toto urcite vyskusam (zajic)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:32)
dobru chut (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (10.5.2009, 8:08)
Ahoj, ten puding ma byt v prasku alebo normalny tekuty v kelimku? Kedze tam nemusi ist ta voda - ci staci na vlhkost to uverene pseno *-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:19)
puding ma byt praskovy - nemusi byt vyslovene bio, staci napr. vanilkovy od Dr. Oetker - tie su v pohodicke (ak sa da puding, kukuricny skrob uz nemusi ist).
a voda - ja som nepridavala vobec, ta sa pridava az ked sa bude zle pracovat s cestom. Pripadne ked sa budu robit sulanceky, tak vtedy si namocit ruky, aby to slo lepse (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (10.5.2009, 12:17)
DAKUJEM (Y) (Y) Mam bezlepkovu dietu a toto je nieco nove, urcite vyskusam!! (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 12:46)
do buducna este pridam nejake receptiky, ktore su vhodne aj celiatikov (L) a snad tieto sulanceky budu chutit a ze sa vydaria (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (10.5.2009, 7:58)
Hmmmm,zase jeden dobrý receptík a tip zároveň |:o)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:32)
dakujeem (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu