
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Smotanove fankyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g polohrubej muky* 1 PL krystaloveho cukru* 2 zltky* 1 PL rumu* 50g rozpustenej hery* 3 PL kyslej smotany* stipka soli* 20g drozdia*100ml mlieka Na obalovanie zmes praskoveho a vanilkoveho cukru, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory spolu s ostatnymi surovinami zmiesime na vlacne cesto, ktore nechame vykysnut. Potom dame cesto na pomucenu dosku, rozvalkame ho na 1/2cm a vykrajujeme mensie kosostvorce. Kazdy radielkom uprostred narezeme a jeden roztek pretiahneme cez otvor. Vyprazame v tuku a este horuce obalujeme v cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.2.2011, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Pivové fánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto: 600g hladkej muky, 3 zltky, 200ml piva, 200ml vody, 1/2 KL soli * 2. cesto: 200g palmarinu, 200g hladkej muky * praskovy a vanilinovy cukor na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY Zvlast spracujeme suroviny na prve i druhe cesto. Pivove cesto potom rozvalkame na doske. Tukove cesto upravene do kocky polozime nan a zabalime - zlava-doprava, zvrchu-zdoly. Nechame odpocivat 15 min. Znova rozvalkame, a znova poskladame Takto zopakujeme trikrat. Rozpalime si tuk na vyprazanie, rozvalkame cesto na cca 5mm a nakrajame radielkom kosostvorce, do kazdeho urobime este aj otvor. Vyprazame do ruzova a horuce obalujeme v zmesi praskoveho a vanilkoveho cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 12.3.2019, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Gofry-vafle s jahodovym dzemom a slahackouPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody * 180g hladkej muky * 75 g krystaloveho cukru * 3 zltky * 1/2 PDP * 1/2 vanilkoveho cukru* na ozdobu dzem - jahodovy, alebo iny * slahacka * ovocie * granko POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny spolu rozmixujeme, nechame chvilku odpocivat - asi 1/2 hodinu, aby sa muka nabobtnala a robime vafle podla navodu vo vaflovaci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.4.2013, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Orechovy zavinPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Aj orechovy zavin moze vyzerat trochu inak :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Maruškina božská žemlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo podla chuti a poctu stravnikov: rozky, pripadne zemle * mlieko * cukor * jablcka * tvaroh* jahodovy puding * maslo * skorica * citronova kora * cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Rozky, pripadne zemle nakrajame na kolieska. Prevarime si mliecko s cukrom a vymastime si plech alebo janskeho misu, vysypeme ju struhankou. Postupne namacame kazde koliesko rozka/zemle do sladkeho mlieka a ukladame na dno plechu/misy. Na rozky potom navstvrstvime jablcka, ktore sme si postruhali. Pocukrime podla chuti, posypeme skoricou. Na jablcka rozmrvime tvaroh, ktory opat posypeme cukrom, vanilkou a struhanou citronovou korou. Uvarime si jahodovy puding podla navodu (staci z 0,5l mlieka) a este horuci ho vylejeme na tvarohovu vrstvu. Navrch znova poukladame rozky/zemle namocene v sladkom mlieku. Pred pecenim polejeme roztekovu vrstvu rozputenym maslom. Pecieme do zlatista. Po vychladnuti polejeme/pocikcakujeme roztopenou cokoladou. Je to jednoduchy, trosku vylepseny recept, ale chut je naozaj bozska! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.2.2012, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Vyborne osie hniezdaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Skusala som recept od Martinky P. ID 9033, len som trosku "domrvila" recept. Zle som si precitala postup a nemala som receptik po ruke. No vysledok bol aj tak fantasticky. POSTUP PRÍPRAVY Namiesto roztopeneho masla ako pouziva Matka, som si zmaknute maslo vymiesala s hnedym cukrom, skoricou a pridala som aj kakao. Touto zmesou som potom natierala rozvalkane cesto a rezala na kolieska. Piekla som na mastnom papieri.. Bolo to vynikajuce. Martinka dakujem!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Medzevske ruzePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej muky 3 stipky soli 3 hrste krystalove cukru 2 zltka 1 vajce mlieko+kocka drozdia na kvasok Plnka: sekane orechy hrozienka trosku rumu 1 a 1/2 hery 2 hrste praskoveho cukru 3 zltka skorica 1 teglik slahackovej smotany POSTUP PRÍPRAVY v obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 4.6.2015, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |