
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Jablkovo - banánová žemľovka z vianočkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vianočka (môže byť aj staršia), 2 vajcia, cca 2 dl mlieka, 1 väčší dozretý banán, 2 jablká, 20 g domáceho vanilkového cukru, 1-2 lyžičky domáceho vanilkového extraktu, cca 75 g masla POSTUP PRÍPRAVY 1. Vianočku nakrájame na tenké plátky - približne 0,5 cm hrubé. 2. Mlieko zmiešame s vanilkovým extraktom. 3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. 4. Maslom vytrieme formu, v ktorej budeme žemľovku robiť - ja používam okrúhlu keramickú formu z IKEI o vnútornom priemere 26 cm. Zvyšok masla rozpustíme. 5. Žĺtka rozmiešame, pridáme do nich vanilkový cukor, popučený banán a nastrúhané jablká. Ak by sa nám táto zmes zdala príliš hustá (ak sú suché jablká), pridáme do nej 1-2 lyžice vlažnej vody alebo mlieka. 6. Polovicu nakrájanej vianočky uložíme do maslom vymastenej formy. Jemne vianočku polejeme mliekom s vanilkovým extraktom - len tak, aby jemne navlhla, ale nesmie v mlieku "plávať". 7. Potom ju potrieme polovicou snehu a trošku pokvapkáme roztopeným maslom. 8. Na to rozotrieme celú jablkovo - banánovú zmes. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.8.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |