. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Yvona G. (yvon) ID 1354
.
mimibazar.sk/yvon
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2005
Naposledy: 22.7.2021 11:56
Aktualizácia: 17.5.2021 11:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 55
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

SLADKÉ JEDLÁ

žltkové rezy makové



POTREBNÉ PRÍSADY

6 ksbílku 200 gkr. cukr 200 gmák mletý 150 gpolohrubá mouka 1 bal.prášek do pečiva 250 gmáslo Poleva: 6 ksžloutku 200 gmoučkový cukr

POSTUP PRÍPRAVY

Bílky s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme mák smíchaný s moukou a práškem do pečiva. Úplně na konec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
Takto připravené těsto si navrstvíme do vyššího plechu, který jsme si vymastili tukem a vysypali moukou (plech o velikosti 20 x 30 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 stupňů po dobu cca 20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2015, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohový nákyp s marhuľami



POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla, 100g cukru, 3 žítky, 1 bal. vanilínového cukru, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citrónu
75g škrobovej múčky, 500g tvarohu, 3 bielka, tuk na vymastenie formy 1 marhuľový kompót /460g/.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy vložíme mäkké maslo, cukor, žĺtky, van. cukor, citrónovú šťavu a kôru,škrobovú múčku a tvroh, elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicou tvarohovej masy naplníme dobre maslom vymastenú nákypovú formu /to je jedno aj malý plech s vyšším okrajom/ navrstvíme na ňu odkvapkané marhule a prikryjeme zvyškom tvarohovej masy.Nákyp pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st. asi 50. min do zlatova. Je vynikajúci ak máte radi tvaroh odporúčam, chutí aj za studena.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2007, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu