. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Miriam Š. (happyMia) ID 26271
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 1.12.2021 23:27
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 59
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

RYŽA A CESTOVINY

Špenátovo - parmezánové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby.

POSTUP PRÍPRAVY

Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Gnocchi (alebo cestoviny) s omáčkou z prosciutta, šampiňónov, špenátu a nivy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, alebo gnocchi, prosciutto (alebo kľudne môžete použiť Schwarzwaldskú šunku, alebo aj obyč. šunku, prip. kur. mäso), čerstvé šampiňóny, špenát, niva, smotana 30%, cibula,3 strúčky cesnaku, provensálske korenie, vegeta, 1/2 bujonu, chilli podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opražiť nakrájanú cibuľku, opražiť na prúžky nakrájané prosciutto(alebo šunku, prip. mäso), okoreníme, osolíme, ovegetíme, pridáme pokrájané šampíňóny, zalejeme vodou + trošku bujónu, kto má rád štipľavé, aj chilli papričku. Asi po 10 min., keď sa šampióny podusia, pridať špenát (ak nemáte čerstvý, môžete použiť aj mrazený listový - nie mixovaný! ) Pridať cesnak, smotanu, nakrájanú nivu. Na koniec trošku zahustiť múkou +hl. múkou. Okoreniť provensálskym korením, prip. vegetou ak treba.

Na ozdobenie môžete nechať dochrumkava opražiť prosciutto.

Papať s ľubovoľnou cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 27.1.2014, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinový tuniakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 porcie: 250gr cestovín, 1 konzerva tuniaka v oleji, zeleninka (1 cibuľka - tá fialova je super,1 paprika,cherry rajčinky, jarná cibuľka a reďkovka), 2 PL oliv. oleja, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dať variť cestovinky, medzitým nakrájať ako prvé cibuľu a jarnú cibuľku, ktorú si nasolíme a necháme odstáť, k tomu pridať pokrájané rajčiny, papriku, príp. inú zeleninu (podľa fantázie), + tuniaka aj s olejom, + ešte 2PL olivového oleja, celé prípadne ešte osoliť. A zmiešať s uvarenými cestovinami, ktoré ja vždy preplachujem v studenej vode, kým úplne nevychladnú a hneď ich pridám k zelenine. Poriadne premiešať

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny Bodigita



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny penne alebo vrtuľky, kuracie prsia, 1 menšia cukina, 50 gr. čerstvých šampiónov, 200ml sladk.smotany, masox, cibuľka, cesnak, soľ, korenie, oregano.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy je uvedený v obrázkovom postupe..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Spaghetti aglio e olio/ Cesnakové špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Špagety, 1-2 hlávky cesnaku, 1 feferónka, 1/2 dcl olivového oleja Extra Virgin, parmezán - 50gr., soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Medzitým, ako si dáme uvariť špagety do osolenej vody, ošúpeme si cesnak, treba ho naozaj veľa - aj 2 hlávky + nakrájáme feferónku.
Cesnak s feferónkou osmažíme na olivovom oleji - ale len chvíľočku, cca 30 sekúnd, inak by mohol prihorieť a zhorknúť (odporúčam použiť oliv. olej Extra Virgin /extra panenský/- rozdiel v chuti oproti obyčajnému olivovému oleju je naozaj veľký)
Uvarené scedené špagety pridáme k olivovému oleju a cesnaku a poriadne premiešame s nastrúhaným parmezánom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lososové cestoviny - al Salmone



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny ľubovoľného typu( mašličky, špagety, penne,...) 1 téglik nepravého drveného lososa, cca 2 hrste nastrúhaného parmezánu (ale ak nie je, môže sa použiť aj iný tvrdý syr) 300-500 ml sladkej smotany ( stačí aj 10 %-ná), 2-3 strúčky cesnaku, vňatka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť cestoviny a medzitým si pripravíme omáčku: ( Množstvo je tak na 500 gr. cestovín)
Celý téglik drveného lososa dáme na panvicu nachvíľu opražiť, k tomu pridáme roztlačený cesnak. Chvíľočku popražíme, zalejeme smotanou a pridáme vňaťku. Necháme povariť 5 min, kým omáčka trošku zhustne. Ale aby nezhustla úplne, pretože keď sa pridá syr, omáčka ešte zhustne.
Ja to robím tak, že uvarené cestoviny nakoniec ešte pridám k omáčke a nechám to ešte celé povariť, až nakoniec primiešam postrúhaný parmezán. Omáčka potom pekne zhustne a nalepí sa rovnomerne na všetky cestovinky.
Cestoviny sú krásne ružové, na foto to tak nie je vidieť.
UPOZORŇUJEM: omáčku v žiadnom prípade nesoliť, pretože losos aj parmezán sú dosť slané. Aj vodu na cestoviny osoliť len s mierou.

Celá príprava trvá tak 15 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2009, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu