
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50961-50970) | << predošlé 1,.,5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 20 g cestovín z tvrdej pšenice, 1 šálka posekanej cibuľky, 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru, 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice, 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného, ½ šálky netučného mlieka, čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka), 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu, 2 stredne veľké paradajky, netukový sprej na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY POSTUP V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami. 1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázračný kakaový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom. Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu (12 porcí)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku). Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso. 1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny. Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracina na karibský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY * 4 porcie kuracích pŕs * 1 čajová lyžička soli * 1 šálka na drobno pokrájaného čerstvého tymianu * curry korenie * 1 čajová lyžička drveného cesnaku * 1/4 šálky vody * 1 veľká ošúpaná a nakrájaná paradajka * 2 stredne veľké pokrájané karotky * 1 stredne veľká pokrájaná cibuľa 3/4 čajovej lyžičky čierneho korenia * 2 stredne veľké pokrájané zemiaky ** 1 čajová lyžička chilli omáčky POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do slabo vymastenej nádoby dajte na kocky pokrájané kuracie prsia a pridajte prvé štyri ingrediencie. Mierne opražte a pridajte ostatné suroviny. Pomiešajte a prikryté duste cca 20 minút. Rozdeľte na štyri porcie. 1 porcia obsahuje: 288 kalórií, 31g bielkovín, 33 g sacharidov, 3 g tuku, 4 g vlákniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Karibský kuřecí salát (4 porce)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 2 sklenice vody, 4 zelené cibulky, 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, 2/3 šálku suchého bílého vína, 2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček, 2 lžičky cukru (nebo porce umělého sladidla), ½ lžičky sušeného tymiánu, ¼ lžičky nového koření, ¼ lžičky pepře, 1/8 lžičky skořice, 1/8 lžičky muškátového oříšku, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce jablečného vinného octa, 1 šálek ananasového kompotu, ½ šálku červených vinných hroznů, ½ šálku majonézy light, 1 hlávkový salát, 1 lžíce jemně nakrájené zelené cibulky POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Ve velké nádobě přelijte zelené cibulky vodou, přiveďte k varu, přidejte kuře a vše vařte pod pokličkou asi 20 minut na mírném plameni. Maso vyjměte a nechejte vychladnout. Vodu s uvařenými cibulkami již nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. ve větší umělohmotné nádobě smíchejte víno s kořením, přidejte kuřecí maso a marinujte v chladničce asi 2 hodiny. Několikrát promíchejte a nakonec maso nechcejte okapat. V nádobě smíchejte maso, ananas, hrozny a majonézu. Obložte 4 mělké talíře listy hlávkového salátu, na ně rozprostřete marinované kuřecí maso a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s čerstvým bílým chlebem. 1 porce obsahuje: 200 kcal energie, 26 g bílkovin, 15 g sacharidů a 4 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nízkokalorický čokoládový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút. NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus. KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka na cestoviny s olivami a mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle. Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom! Tak dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() RAFAELOPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru 100 g pomletých ovsených vločiek 1 balíček vanilky 100 ml vody 250 g stuženého tuku 200 g sušeného mlieka 200 g strúhaného kokosu opražené a ošúpané lieskové orechy (nemusia byť) POSTUP PRÍPRAVY V rozpustenom a vychladnutom tuku rozmiešame cukor, vanilku a pomleté vločky. Pridáme teplú vodu, sušené mlieko, kokos a dobre spracujeme a odložíme na chladné miesto. Zo stuhnutej masy formujeme guľky, do každej vtlačíme lieskový oriešok, obalíme ju v kokose a uložíme do papierového košíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (zelva) ID 963 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, maslo, šampiňóny, polohrubá múka, mletá cervená paprika, mlete čierne korenie, drvenú rascu, vegetu, soľ, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Stehná mierne osolíme a obalíme v zmesi múky, papriky, korenia a vegety (ja tam este pridávam kari korenie a grilovacie korenie). Na dno pekáča nakrájame plátky masla, poukladáme obalené stehná a rozložíme šampiňóny. Na to poukladáme rozpolené zemiaky, plátky masla, posypeme rascou a vegetou. Pekáč prikrytý alobalom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Krátko pred dopečením (asi 5 minút) alobal odstránime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Eva L. (EvkaL) ID 158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50961-50970) | << predošlé 1,.,5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101 ďalšie >> |