. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50801-50810)<< predošlé 1,.,5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082, 5083, 5084, 5085, 5086,.,5101 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäso pod perinou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso: buď stehno alebo pliecko * soľ * MČK * sladká paprika * PERINKA: 2 vajcia * 2 deci mlieka * 3 včerajšie alebo predvčereajšie rohlíky :-)) * 100 g hladkej múky * deci bieleho vína (NIE DO SEBA, do pekáča!) * olej * korenie * petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso moc často nerobievam, vlastne sa u nás iba vyskytlo, ale pravdupovediac, veľmi nám, hydinomäsožrútom, chutilo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.10.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Letná zelenina na balkánsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšia cukina * cibuľa * zemiaky * tvrdý syr * rajčiny * KORENIE: oregano * bazalka * mletá sladká paprika * mleté čierne korenie * petržlenová vňať soľ * olej na dno pekáča *

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte mamičky, pridávam ďalší recept s cukinou. Je to výborné ľahké jedlo, ktoré poteší aj Vášho manžela. Jedinú nevýhodu som objavila v tom, že ho zjete skôr, ako vychladne rúra.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.6.2010, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Plachetnička so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky * na ozdobenie zeleninka * šunka * tvrdý syr * na ozdobenie a vyhodenie: špáratko alebo umelý mečík

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes ráno priplávali do našej detskej izby takéto plachetničky, ktoré strážilo prasiatko z rozprávky o Mackovi Pooh, pokiaľ ich Laurinka nespapká. Prasiatko je na plachetničkách pravdepodobne už zaprášené, Laurinke sa jedlo pozdávalo výlučne iba ako hračka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.11.2009, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Klasický hrnčekový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky,, 1 hrnček cukru,, 1/2 hrnčeka oleja,, 2 vajíčka,, 1 hrnček mlieka,, 1 vanilkový cukor,, 1 prášok do pečiva,, ovocie (podľa toho aké máme).Ja som mala slivky. A ešte som skoro zabudla na záver slivky posypeme škoricovým cukrom.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy je jednoduchý a to už určite aj viete.Všetko sa zmieša, vyleje na vymastený a múkou vysypaný plech.Ovocie kladieme na vrch a šup s ním do trúby.Prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 17.5.2018, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedle "Kornšpic" (nielen) ku gulášu



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 ks:
4 "kornšpic" rohlíky (nakrájať nadrobno), 100 ml mlieka, 1 vajce, soľ, trocha mletého muškátového kvetu, 50g hrubej múky, trocha posekanej petržlenovej vňaťky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať, ale z vajca len žĺtko, z bielka treba ušľahať sneh a pridatťdo hmoty. Hmotu nechať trocha odležať (15 min), potom vyformovať 4 guľky a variť cca 15 minút vo vriacej vode (dajú sa urobiť aj v pare - normálne dať do hrnca na parák).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guláš na český spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-).

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť).
Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia.

Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou).

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja.

Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté).
Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád.

Varianty:
- Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením)
- dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Cesnakové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové rezne(karé, stehno), 8 strúčikov cesnaku, soľ, olej na vyprážanie
Cestíčko: 3 bilka, 2 lyžice mlieka, 1 lyžice oleja, 3 lyžice hladkej múky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes sme si urobili toto mäsíčko,pretože všetci, okrem Kristínky, sme cesnakoví(Kristínka mala rezeň v trojobale...), ako prílohu som zvolila zemiakové pyré, ale môžu byť i zemiačky.Ešte sme si k tomu dali uhorkový šalát.Veľmi nám chutilo, tak recept posúvam ďalej...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2007, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Sardinková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy sardiniek v rastl. oleji (my kupujeme zn. Gianna), 1 menšia cibuľa, 1 lyžica Ramy (alebo maslo), 1 bambino, plnotučná horčica podľa chuti (tak pol až celá polievková lyžica), pol téglika kyslej smotany, 1 najemno nastrúhaná menšia kyslá uhorka, trocha solčanky, mleté korenie a mletá rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Sardinky scediť (troška oleja, tak za malú lyžičku, možno nechať bokom a potom pridať do nátierky, vtedy ale vynechávam Ramu), vybrať chrbtice a popučiť v miske. Pridať cibuľu nakrájanú nadrobno, Ramu...atď., všetko vymiešať a dochutiť koreninami. My ju zvykneme dávať na tmavý chlieb, je super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Majonéza alebo tatarska omáčka.



POTREBNÉ PRÍSADY

1šálka mlieka, olej podľa potreby, ak chceme tatarku tak pridám čierne korenie, soľ, plnotučnú horčicu, podľa chuti zaváranú uhorku ktoru potrieme prípadne posekáme na maličke kocky, to isté platí o cibuľke.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja používam mlieko, skúste.......
Takáto majonéza je oveľa ľahšie stráviteľná ako vajíčková. Mieko si nalejeme do mixéra a za stáleho miešania pridávame olej, ak je majonéza dostatočne hustá vypneme a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky. Ak nemáme čas nič sa nedeje, nemusíme ju chladiť no schladená je chutnejšia. Ak chceme tatarku tak iba pridáme ostatné prísady.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika R. (mamina31) ID 1143 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.10.2008, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50801-50810)<< predošlé 1,.,5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082, 5083, 5084, 5085, 5086,.,5101 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu