
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50771-50780) | << predošlé 1,.,5073, 5074, 5075, 5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082, 5083,.,5101 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY cecky z kuracieho nebožtíka * zelenina, ktorou chcete chudáčika nebožtíka obložiť, alebo ktorú by ste radi grilovali, ak by ste mali tú možnosť – napríklad nakrájaná celá kukurica v klásku, šampiňóny, paprika, cibuľa, cesnak, chilli papriky atď. * korenie: mleté čierne * oregano * soľ * emčéká * olej na osmahnutie * PRÍLOHA DOMA: zemiaková kaša * PRÍLOHA PRI GRILE: chlieb * PRÍLOHA PRI DIÉTE: žiadna * POTREBNÁ VÝBAVA: špajle alebo grilovacie ihly POSTUP PRÍPRAVY Ahojte milé mamičky, dlho som sa v týchto kulinárskych kruhoch nepohybovala, nie že by som nemala inšpiráciu, čo navariť.... ale stala sa nám taká vec, ktorá posilnila našu manželskú a rodinnú súdržnosť – a totižto, nefungoval nám internet.... Cez deň sme chodili po výletoch, po večeroch sme s manželom pili vínko a dobré kafčo a uvedomili sme si, že nefungujúci internet zachránil manželstvo dvom závislákom na browsovaní :-))))))) No ale k vareniu. Toto jedlo sa pôvodne volá „Kuracie esíčka“, ale keby sme chceli robiť abecedu z kuracích pŕs, tak by nás to skôr prestalo baviť, než by sme sa najedli, tak som názov premenovala ako ho hore vidíte a máme o starosť menej. Týmto obedom obšťastníte svojho milého a hneď dáte jeho smerovaniu po byte istejší smer. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() slane palacinky s plnkou / v trojobale/POTREBNÉ PRÍSADY hladka muka, vajce, sol, cukor, mlieko, /pazitka/ olej - palacinky syr, sunka, ci plnka podla chuti :) struhanka, muka, vajicko - trojobal POSTUP PRÍPRAVY pripravime si cesto na lapacinky. Kludne moze byt aj slane, ja som pridala aj pazitku. nechame ich trosku vychladnut a pripravime si miesto na plnenie a obalovanie. Ja najradsej obalujem na papiery, ktory potom len pokrcim a zahodim :) dnes som ale bola sikovna a ked som ho krcila a gulala, laktom som zhodila nadobu na muku :) na palacinku polozime plnku , v mojom pripade sunku a emental, ktory som ale skor zjedla, tak som musela dostruhat eidam :) je to vyborne aj s nivou. pomalicky zatocime a prepichneme sparadlom, aby sa nam to lepsie obalovalo. Niko si stale pytal "mnam mnam" tak som mu natrhla jednu palacinku, s ktorou sa hral :) polovicu aj spapal a druhu som nasla pod vankusom :) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Ivka V. (iviatko) ID 262 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 7.3.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Americký koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček jemného kryštálového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 lyžičky škorice, 1 lyžičku kakaa, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka oleja, 4 jablká, hrsť orechov, hrozienka, čokoládovú polevu, maslo na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku, škoricu, korenie, jablká pokrájané na kocky, orechy a hrozienka. Husté cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Nakoniec prelejeme čokoládovou polevou ( nemusí byť ). Tento koláč je naozaj veľmi dobrý. Priznám sa, že som ho našla niekde na internete a tak trošku som si ho teraz privlastnila, ale o čo by som sa s Vami nepodelila:) Dúfam, že aj Vám zachutí aspoň tak, ako mne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() ako (NE) uvariť pripálenú ryžu :-)))POTREBNÉ PRÍSADY ryža, starý hrniec(netreba nový,lebo sa aj tak vyhodí), soľ a voda ( síce ani voda netreba aj tak sa vyparí.-)))) POSTUP PRÍPRAVY dnes som si povedala,že sa nebudem až tak veľmi nudiť a keďže kuriatko sme mali zo včera a chlieb nejem,tak som dostala nápad,že si uvarím ryžu,len to som ešte netušila,že budem potrebovať pomoc požiarnikov,čatu upratovačiek a samozrejme ako po každom mojom varení mamine silné nervy a maliarov:-)) macka by mohla uverejniť aj nejaký dobrý recept na ryžu,najlepšie taký,že nebude vadiť,ak na ňu zabudnem aj dve hodiny:-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alexandra N. (alexandra49) ID 2935 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 13.8.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Patizón s rajčinami a paprikouPOTREBNÉ PRÍSADY Patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ vegeta, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny a papriku /tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky/ osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak aby bola zelenina stále cca do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame Potom pridáme syr a znova premiešame tak aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy, mne aj mojich dvom chlapom to veľmi chutí. Všetkým prajeme dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 9.8.2015, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohovo-banánová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Roláda: 6 vajíčok, 6 PL polohrubej múky, 1 PL vody, 6 PL práškového cukru, štipka soli, papier, múka a tuk na prípravu plechu, lekvár Plnka: 2x250 g tvarohu/Danone-je najlepší alebo ten s Kauflandu/, 1 smotana na šľahanie, 2 ks vanilkového cukru, 4-5 PL kryštálového cukru, 4cl banánového likéru/môže byť aj iný napr.mandľový/,4-6 plátkov želatíny,2-3 ks banánov, maslo na vymastenie misy,čokoládová poleva na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Mamulienky či nemamulienky, v piatok bolo Heleny, a moja veľmi dobrá kamarátka mala meniny.Tak nevedela som rychlo čo jej mám kúpiť tak som sa rozhodla,že jej urobím túto tvarohovú tortu.Viem,že strašne miluje tvaroh.Tak to nebolo až také ťažké.Postup viď obrázkový postup.Záver nie je až taký suprový,nakoľko táto torta by mala stáť aspoň 16hodín.Ale čo po designe hlavné, že to chutí skvelo.Dobrú chuť.Deni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.8.2006, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() BOŽSKÝ NAKLADANÝ ROMADURPOTREBNÉ PRÍSADY Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja / olivový a rastlinný /, soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si ingrediencie s ktorými budeme pracovať: Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemnunko. Kto nemá rád pikantné, nemusí aj tak je to lahôdka. Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Ja si zmiešavam olivový olej s rastlinným olejom, nakoľko olivový olej má pre nás veľmi výraznú chuť. Kto má rád výraznú chuť olivového oleja, môže použiť len ten. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti / ja dávam asi 1/2 kávovej lyžičky, ale je to dosť pikantné/ a 1/4 kávovej lyžičky soli. Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade :o). Vložíme do chladničky. O 4 dni sa môžeme pustiť do tejto smradľavučkej pochúťky. Treba zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom. VAROVANIE! Po konzumácii tohto jedla sa určite vyhnite spoločnosti! Prajem Vám dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
![]() Kuracie mäsko so "sviečkovou" omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Kúsok kuracieho stehienka, 1 zemiačik, 2 mrkvy (1 ak je väčšia), kúsok kalerábu, 1 petržlen, pažítka, maslo, 30 ml mliečka (sušené, alebo normálne, príp. materské) POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je veeeeľmi jednoduchý, ale môjmu 16 mesačnému bobákovi už dlho chutí a myslím, že je možné ho podávať detičkám už naozaj dosť skoro - ja som to dávala (samozrejme posekané na drobno) už od 8. mesiaca. Takže uvaríme si klasickú polievočku - mäsko, mrkvičky, petržlen, kalerábik (ak máme môžme pridať aj petržlenovú vňaťku) varíme 1 - 2 hodiny (vodu dolievame, aby nám polievočka neprihorela ;)...). Asi 20 minút pred dovarením pridám na kúsky pokrájaný zemiačik a varím už len, kým sa zemiak neuvarí. Z polievočky vyberiem zeleninu bez zemiaku, pridám mliečko (ak ešte rozrábame zo sušeného, môžeme použiť namiesto vody aj šťavu z polievky) a rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je pririedka, môžeme zahustiť kúskom uvareného zemiačika. Omáčka má podobnú chuť ako omáčka na sviečkovú, preto som to tak nazvala :). Mäsko si nakrájame (nasekáme) na kúsky, prelejeme omáčkou, pridáme zemiačiky omastené kúskom masielka a posypané pažítkou a zaželáme nášmu bobáčikovi dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.10.2009, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() FašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY na 13-14 ks fašírok budeme potrebovať: 700-800 gr bravčového pleca, 4-5 rožkov z predošlého dňa, 2 vajíčka, 1 čajová lyžička soli, 2 čajové lyžičky červenej papriky, vegeta, čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa. Na obaľovanie: múku, vajíčka, strúhanku. POSTUP PRÍPRAVY Umyjeme mäsko, pokrájame na kocky a pomelieme na mlynčeku. Zároveň pomelieme cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, soľ, korenie, vegetu, červenú papriku. Rožky namočíme do teplej vody a vyžmýkame. Pridáme k mäsu. Všetko spolu pomiešame a tvarujeme fašírky. Obalíme v klasickom trojobale a vypražíme. A papáme a papáme... My papáme so zemiakovou kašou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Andrea S. (Andy2) ID 1666 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 14.3.2013, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
BaileysPOTREBNÉ PRÍSADY 2 salká, 1 mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilka, 1 dl šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Obe salká dáme na dve hodiny variť, potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila navrchu koža. Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín do chladničky a podávame vychladené s kockou ľadu. Priznajme si - kto z nás si občas rád nepochutí na dobrom nápoji.... s troškou alkoholu? :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 20.2.2008, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50771-50780) | << predošlé 1,.,5073, 5074, 5075, 5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082, 5083,.,5101 ďalšie >> |