. .. .. .. .. .. .
. .

Baileys - RECEPT 325

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁPOJE, DRINKY

ID 5572 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Baileys


[ recept č. 325 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

2 salká, 1 mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilka, 1 dl šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Obe salká dáme na dve hodiny variť, potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila navrchu koža. Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín do chladničky a podávame vychladené s kockou ľadu.

Priznajme si - kto z nás si občas rád nepochutí na dobrom nápoji.... s troškou alkoholu? :)
<< Zemiakový slaný koláč - chutnejší, než sa zdá | Baileys | Fašírky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slavka G. (cackaa) ID 27995 (20.2.2008, 11:20)
Tiež ho robím, namiesto vajcového koňaku. Len používam kakový puding a šľahačku som tam nedávala. A pre azbestové žalúdky sa môže pridať ešte aj trošku domáceho alebo vodky,ať to má ten správny říz.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (suzi.m) ID 6028, mimibazar.sk/suzim (18.1.2008, 10:33)
no super receptík, ja som ho urobila len z polovičnej dávky a nadávam :-@, že som ho neurobila z celej. doma to máme ako zákusok, keď nám chutí niečo sladké, tak si s mangelom nalejeme (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 (8.10.2007, 12:46)
A môžem to dať aj do umelohmotných fliaš alebo len do sklenených?
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (sadul) ID 2376, mimibazar.sk/sadul (5.4.2007, 22:21)
ahojte,
tak konecne som to "dovarila" 8-| , tento recept je sice narocny na cas, ale tie chladiace sa flasky v chladnicke urcite stoja za to. I napriek tomu ze som ani len netusila ako sa salka varia - kym som nevidela spaleny hrniec - mozem s istotou potvrdit, ze salka sa dokazu uvarit aj otvorene v hrnci, a to ani nie za dve hodiny :-) takisto som rum nahradila vodkou :-) a baileys je na svete.Dakujem za skvely recept ktory urcite vsetci ocenia. (child4)mnam
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (Ayisi) ID 628 (24.12.2006, 12:29)
AHOOOOJ! Tak sa mi už chladí Salko - díky za radu, aby som ho neotvárala horúce - zachránili ste mi maľovanie.... ;-) ;-) ;-).
Keďže sa poznám a môjho mužíka tiež - robím rovno dvojitú dávku. :-D :-D :-D
Inač, asi všetci varia na Vianoce Bayleis, lebo som nezohnala mandľový puding :-( :-( :-(. Tak mám karamelový. Ale určite to bude super! Už mi tečú sliny :-P :-P :-P!!! Krásne VIANOCE !!!
ODPOVEDAŤ
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (23.12.2006, 21:03)
Baby, šľahačka tam ide hotová - teda vyšľahaná, ja som dávala sprejovú. Salko sa mi stihlo vychladiť, takže sa to ťažko miešalo - v pohode pomôže mixér ;-)
ODPOVEDAŤ
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (23.12.2006, 22:01)
No fajn! Ja som nakoniec dala nevyšľahanú, ale dá sa to piť! A myslím, že to ani dlho nevydrží, môj drahý sa už zalizuje.... |:o) (D)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Doli) ID 9581 (22.12.2006, 22:14)
Jéé, tento recept sa mi práve hodí. Zajtra ho hneď vyskúšam. Ď. ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (adina) ID 2754 (22.12.2006, 21:27)
dnes sme robili túto dobtortku, je to ozaj lahôdka, no keby sa aj vám niektorej stalo to čo mne, že mi nešlo rozmiešať to skaramelizované salko, tak som to potom, ako t o bolo všetko spolu zmiešané ešte prehriala na sporáku a pekne sa to rozpustilo ;-)

(Y) (D)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (adina) ID 2754 (23.12.2006, 21:46)
ja som dávala šľahačku nevyšľahanú :-|

({) (D) (})
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (upravené 23.12.2006, 18:20)
Maminky tu slahacku tam pridate vyslahanu? Dakuujem
ODPOVEDAŤ
Monika T. (momo) ID 382 (22.12.2006, 18:37)
hehe, keď sa náhodou pomýlite ako ja, a namiesto zo salka to urobíte z nesladeného kondenzovaného mlieka, tak po dodatočnom dosladení asi tonou práškového cukru to chutí ako vaječný likér ;-) baby je ešte niekto také nemehlo ako ja???? :-S
ODPOVEDAŤ
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (22.12.2006, 16:11)
Možno budem vyzerať ako debo, ale tá šľahačka tam ide nevyšľahaná? Už sa dva dni teším, že si urobíme dobrôtku, tak aby som to nepokazila... Díky! (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Maja S. (majussa3) ID 2510 (upravené 21.12.2006, 21:39)
ahojky vsetci co ste uz skusali potrebujem poradit lebo neviem ako to mam nechat odlezat na tych 12 hodin mam to nechat v tom hrnci alebo naliat do flase a tak bachnut do ladnice??
diky moc
maja
ODPOVEDAŤ
Darina V. (Dadava) ID 19, mimibazar.sk/Dadava (21.12.2006, 21:58)
nalej to do sklenenych flias a bachni do chladnicky a zopar si ich bachni aj do zaludka. ja som sa takto pripila s karameloveho. ten je tiez fantasticky (Y)
ODPOVEDAŤ
Maja S. (majussa3) ID 2510 (21.12.2006, 22:10)
jeeeeej dakujeeeeeeeeeeeeeeeem :-D uz som degustovala je to genitalne (Y) (Y) (Y) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Blanka V. (Blanyi) ID 7707, mimibazar.sk/edebaba (21.12.2006, 14:08)
Vyskušala som vaš recept!F A N T A Z I AAAAAAA !!!! (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (Janka+4) ID 189 (20.12.2006, 18:50)
Práve som urobila túto alkoholickú maškrtku, je mňam mňam (D) :-P (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (18.12.2006, 20:31)
No toto nemá chybu, práve s drahým "cuckáme" túto dobrotinku, asi nám na sviatky neostane a pripravíme si ďalší ;-) MŇAAAM
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (Hana3) ID 2214, mimibazar.sk/hana3 (23.8.2006, 22:50)
Aj ja.
Ale kto viac?
http://www.mimibazar.sk/vtip.php?id=753
:-$
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (23.8.2006, 13:40)
Marcelka, ako dlho sa to dá skladovať? Dik, kikina
ODPOVEDAŤ
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:19)
Ahoj Adrianka, vydrží to asi až kým sa to nevypije. Čiže u nás veľmi dlho nie, ale za "normálnych" okolností aj niekoľko mesiacov. Stačí uskladniť na chladnejšom mieste - niekde v komôrke, nemusí to byť chladnička. Tak nazdravie :-)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (23.8.2006, 9:44)
Ja robím iba salká s rumom - veľmi jednoduché a pritom výborné napr. do kávy so šľahačkou. Pozor! Salká neotvárať horúce, lebo budete môcť maľovať :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:21)
Dobrá rada s tým horúcim Salkom, sestra síce nemusela malovať, "odvážne" totiž nastavila svoje oko a pekne si popálila viečko. To Salko s rumom musím vyskúšať, znie to dobre. Maj sa pekne.
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.8.2006, 14:06)
Vdaka za radu,to som nevedela.Deni (Y) :-S :-S
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu