
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49751-49760) | << predošlé 1,.,4971, 4972, 4973, 4974, 4975, 4976, 4977, 4978, 4979, 4980, 4981,.,5101 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Cukinová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg cukiny bez zrniek, 1 kg cibule, 1 kg papriky, 1/2 l octu, 40 dkg kryštálového cukru, 1 deko, kto má rád, môže si časť cukiny nahradiť šalátovou uhorkou, aj to je super VYJDE 17 KS 3 DCL FLIAŠ POSTUP PRÍPRAVY 1. Cukinu nastrúhame na kolieska. 2. Cibuľu a papriku nakrájame na pásiky. 3. Cukinu, papriku, cibuľu, ocot, cukor a deko dobre premiešame a necháme stáť aspoň 2 hodinky aby sa spojili chute. 4. Potom už len ponakladáme do fliaš a sterilizujeme 10 minút (ja sterilizujem v hrnci vo vode 10 min. odkedy mi začne voda vrieť). Neoľutujete, u nás sa po tejto čalamáde vždy zapráši, tak musím schovávať v pivnici pár fliaš, aby nám vydržali aj na Veľkú noc. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 19.11.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zeleninka v aspiku (na chlebíčky)POTREBNÉ PRÍSADY 1 "moravanka" aj s nálevom, 1 majonéza, 5 vajec uvarených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibuľa, 1 bujón - na aký máte chuť :-), 30 dkg tvrdého syra alebo diétnej salámy alebo šampiňónov, INÉ: forma srnčí chrbát alebo malé pudingové formičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Všetky ingrediencie nakrájame nadrobno (ak použijete šampiňóny, môžete dať aj celé, ale pozor, potom vyplávajú na povrch). 2. Želatinu namočíme do pripravenej vody (2 dcl). 3. Všetko okrem želatiny dáme do hrnca a povaríme 15 min. (stačí nechať chvíľu prevrieť) 4. Pridáme želatinu a nalejeme do formy a formičiek. Z jednej dávky vyjde jeden plný srnčí chrbát + ja nalievam ešte do asi 3 - 4 malých pohárov. 5. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke. 6. Potom vyklopíme z formy, nakrájame na asi pol centimetrové plátky (keď použijete tvrdý syr, musíte krájať hrubšie) a použijeme na chlebíčky alebo misu. Vyklopenú zmes z formičiek ozdobíme zeleninou a podávame s chlebom alebo rožkom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))POTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl. múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov - doporučujem pomiešať 2 druhy (ja mám osvedčené 60 g lieskovcov + 60 g mandlí alebo vlašských orechov - tie sú v tom úplne najlepšie), INÉ: formu srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech na pečenie, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY U nás sa po týchto keksíkoch - suchárikoch zapráši tak, že počas Vianoc ich musím opakovane piecť aj 5 krát!!! Veď vyskúšajte. Naše návštevy iný koláč nechcú! Pozri obrázkový postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov) Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (124) posledné: 24.12.2018, 6:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
METROVY KOLAC Z BB KEKSOVPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny: 2balicky bielych - vanilkovych bb keksov a 2balicky hnedych bb keksov plnka: 1/2litra mlieka, 1a1/2zlaty klas, 25dkg mleteho cukru, 25dkg hery poleva: par kvapiek oleja, 5dkg cery, 1cokoladu na varenie, 3lyzice kakaa POSTUP PRÍPRAVY plnka: mlieko a zlaty klas - uvarime puding /treba ho stale miesat az do vychladnutia/. v inej miske vymiesame mlety cukor s herou a po castiach pridavame do vychladnuteho pudingu - vsetko dobre premiesame. plnku rozdelime na dve rovnake casti a do jednej pirdame kakao /mnozstvo podla vlastneho uvazenia/. priprava kolaca: na jednotlive bb keksy natierame plnku - na biely keks natrieme hnedu plnku a na hnedy bielu plnku a striedavo ukladame vedla seba - nalepujeme na seba az sa nam vytvori dlhy tenky kolac /ako vlacik :-). takto urobime dva kolace - na kazdy potrebujeme 1bal bielych a 1bal hnedych bb keksov. nakoniec oba kolace polejeme cokoladovou polevou poleva: par kvapiek oleja, ceru, cokoladu na varenie a kakao - vsetko zmiesame a uvarime vo vodnom kupeli. kolac nechame par hodin /alebo jeden den/ odpocivat -aby sa jednotlive suroviny do seba vpili a krajame sikme rezy = ako metrovy kolac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) silvia v. (sivika11) ID 15302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jogurtová torta s broskyňamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 vajíčko, 80g práškového cukru, lyžica oleja 1 pohár mliekaPlnka: broskyňový džem a kompót, 1 balíček želatíny, 4dcl vody alebo šťavy z kompóta, 1 lyžica práškového cukru, 2 jogurty s príchuťou podľa vlastného výberu POSTUP PRÍPRAVY Osviežujúca torta na horúce dni. Robila som ju pre našeho milovaného tatinka k narodeninám.... chladí sa, tak titulný obrázok pridám neskôr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 23.7.2007, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tuniakovo-syrová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 (väčšia) konzerva tuniaka v oleji 1 menšia cibuľa 1 tavený syr v črievku 150 g rastlinného masla 100 g strúhaného údeného syra 1 lyžička horčice mleté čierne korenie pažítka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Do misky dáme tuniaka, ale nepoužijeme všetok olej, aby nebola nátierka veľmi mastná. 2. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme ju spolu s ďalšími ingredienciami k tuniakovi. 3. Nátierku dobre vymiešame a dáme do chladničky aspoň na polhodinu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Juhoslovanské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto (500 g), 5 vajec, 1 pr do peč, 80 g mletých orechov, 4 lyž polohr múky, 200 g práš cukru, Plnka: 1/2 l mlieka, 6 lyž hladkej múky, 1 maslo, 1 vanielka, 150 g pr cukru POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a z každej vyvaľkáme plát na veľkosť plechu a upečieme. Na stredné cesto vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku s pr do peč, orechy a zľahka vmiešame sneh z bielkov, upečieme. Plnka: hladkú múku rozmiešame v mlieku, pridáme vanielku a pr cukor a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vymiešame s maslom. 1/2 plnky natrieme na prvý lístkový plát, naň položíme orechové cesto, natrieme druhú časť plnky a navrch dáme lístkové cest o pokrájané na kocky. Posypeme pr. cukrom a dáme stuhnúť do chladničky. Mňam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Elenka Š. (Elenita) ID 13923 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 9.11.2014, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šťavnaté zapekané reznePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 8 rezňov z bravčového mäsa, 3 vajíčka, soľ, strúhanka Zálievka: 3 dcl horúcej vody, 1 pol.lyžica horčice, 1 pol.lyžica kečupu, 50 g masla, 1 pol.lyžicu oleja, 1 kávovú lyžicu vegety a čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Rezne osolíme, vyklepeme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme z oboch strán. Obalíme vo vajíčku a opečieme na oleji. Upečené ukladáme šikmo cez seba do zapekacej misy, zalejeme zálievkou, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 minút do rúry. Zálievka: Do horúcej vody pridáme všetky prísady a premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Taliansky salat z cestovinPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 200 g uvarených mušličiek, 150 g uvareného kuracieho mäsa, 150 g tvrdého syra, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 1 pór alebo mladú cibuľku, 2 malé cibule, trocha soli, čierneho korenia, 2 strúčiky s cesnakom, 6 pol.lyžíc oleja, 6 pol.lyžíc oct POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Do väčšej misy dáme uvarené mušličky, kuracie mäso, nakrájanú papriku na malé kocky, nastrúhaný syr na hrubšie rezance, nakrájanú cibuľu a pór. Zvlášť si pripravíme zálievku z oleja, octu, pretlačeného cesnaku. Osolíme, okoreníme, zalejeme zálievkou a dáme do chladničky vychladnúť. Je to skvelý šalát na letné horúce dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZemlickyPOTREBNÉ PRÍSADY POTŘEBNÉ PŘÍSADYRozpočet na 12 žemlí: 1 balíček droždia ( 42g ), 1 PL lyžica práškového cukru, 500g hladkej múky, 1 KL soli, 4 PL oleja, 250ml vody POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY Potrebné suroviny... Do šálky dáme 1 PL práškového cukru a rozdrobíme droždie...necháme postáť... Zatiaľ si odvážime 500g hladkej múky... Pridáme 1 KL soli a 4 PL oleja... Droždie s cukrom sa rozpustilo, dôkladne premiešame, aby neboli hrčky... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2007, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49751-49760) | << predošlé 1,.,4971, 4972, 4973, 4974, 4975, 4976, 4977, 4978, 4979, 4980, 4981,.,5101 ďalšie >> |