Beáta F. (bejatka) ID 13662 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov)
Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))
[ recept č. 1552 zo dňa 6.6.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl. múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov - doporučujem pomiešať 2 druhy (ja mám osvedčené 60 g lieskovcov + 60 g mandlí alebo vlašských orechov - tie sú v tom úplne najlepšie), INÉ: formu srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP PRÍPRAVY
U nás sa po týchto keksíkoch - suchárikoch zapráši tak, že počas Vianoc ich musím opakovane piecť aj 5 krát!!! Veď vyskúšajte. Naše návštevy iný koláč nechcú!
Pozri obrázkový postup...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Pripravíme si sneh z 5 bielkov, múku a cukor doporučujem preosiať. Ja som tentokrát použila lieskovce a vlašské orechy.
Do snehu vmiešame najprv cukor....................
.....potom múku a nakoniec orechy.
Výsledná hmota bude vyzerať asi takto.
Vylejeme do vymastenej formy a šupneme do dobre vyhriatej trúby na 180 stupňov na minimálne 3/4 hodiny. NOVÁ VARIÁCIA: PO VYMASTENÍ SI FORMU VYSYPTE SEZAMOM A POTOM NALEJTE CESTO - robila som to takto na Veľkú noc prvý krát a mňam mňam, nemalo chybu!!!
Pečieme asi do takejto farby. Vrch sa nám trochu zodvihne.
Po upečení ešte HORÚCE AJ S FORMOU zabalíme do alobalu a necháme stáť do druhého dňa. Orechy musia natiahnuť vlhkosť, aby sa dali potom pekne natenučko pokrájať.
Keď ho na druhý deň vyklopíme, malo by to vyzerať takto
Nakrájame na tenučké plátky. Dobrý ostrý nôž je výhodou :-)))
A na záver ich porozkladáme na plech a necháme sušiť na 150 stupňoch, ja dávam dva plechy naraz, na teplovzdušnom režime kým keksíky nestvrdnú a nezružovejú.
Nuž a tu je výsledok. Chrum - chrum. Dúfam, že do zajtrajšej oslavy vydrží aspoň polovica :-)))) Dobrú chuť!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (24.12.2018, 6:10) |
no ešte ich upečiem..vyzerajú zaujímavo |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.12.2018, 20:31) |
Neskutočne dobré |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (monika937) ID 52694 (14.12.2016, 21:41) |
Vyzeraju super |
ODPOVEDAŤ |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (18.12.2014, 14:01) |
Viete mi niekto, pls, povedat dlzku formy? Mam pocit, ze ja mam kratsiu ako vyzera na fotke... Pripadne dala by sa pouzit forma na biskupsky chlebik - taka hranata? |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (18.12.2014, 20:59) |
Tieto sucháriky tiež milujem a poznám ich pod názvom "Bielkové sucháre".Najbežnejší rozmer formy je 30cm. Ja robím toto množstvo v takej a je to O.K. Forma sa môže použiť akákoľvek, akurát to bude mať iný tvar. |
ODPOVEDAŤ |
| | Hana Š. (sisi4) ID 15032 (23.12.2014, 21:54) |
Dakujem za odpoved Prvykrat sa mi podarili |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (1.1.2013, 13:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (1.1.2013, 13:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (18.12.2012, 12:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (30.10.2012, 9:58) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (30.10.2012, 9:52) |
Doporučujem do cesta pridať 3 lyžice oleja. Potom to je dobré .... Jozef V. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (30.10.2012, 9:24) |
Aj ja ich pečiem väčšinou spolu s vianočnými koláčikmi, keď ostáva veľa bielkov..... |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (30.10.2012, 8:30) |
tieto som urobila vcera z dvojitej davky , len co teraz? mam 10 zltkov Sice lubim prazenicu, ale zda sa mi to uz aj mne dost. Asi ich uprazim a bude z nich vajickova natierka |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina K. (kkatka81) ID 326170 (upravené 5.3.2017, 14:10) |
Zo žĺtok odporúčam urobiť vajcový likér: 5 žĺtok 5 PL miernych práškového cukru (preosiať) 1 vanilkový cukor Vymiešame do peny a pridáme: 1 sladené salko Premiešame a malým prúdom primiešame 250 ml Rum = cca 800 ml likéru Kto chce viac alkoholické, zvyšok stačí doliať naraz. Na zdravie! |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (8.1.2012, 10:40) |
...počula som na tie sušienky toľko chvály..určite vyskúšam...vyzerajú fantastický |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Andyoli) ID 80919 (1.11.2011, 17:11) |
uplne mnamkove |
ODPOVEDAŤ |
petra g. (petulik254) ID 168502 (19.12.2010, 18:39) |
ja som robila kekse dnes,ale prasklo mi to zvrchu .....no hádam aspoň chuťovo budú super.Recept poznám od krstnej,no nikdy som to nerobila....je to velká mňamka |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (4.7.2010, 15:25) |
Tento recept veľmi dobre poznám...nikdy som si nevedela rady kde robím chybu, že sa mi zle krájal ale už viem a dakujem za super grif s alobalom.., robila som ho minulý týžden a už na tretí po nom nebolo ani slíchu...ani mrku xixix..... |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (29.3.2010, 21:09) |
Nuž, práve sa pečie dala som mandle, orechy a lieskovce, dúfam to dobre dopadne, pretože mi stále zvýšia bielka z mojich lineckých, takže by som ich v budúcnosti vedela dobre zúžitkovať zajtra sfinišujem a dám vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.3.2010, 19:29) |
upečené, pochválené, tie prepečené oriešky v tom sú eňo-ňuňo!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (23.3.2010, 21:07) |
Vyzerajú nesmierne chutne |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (avanka) ID 14337 (9.1.2010, 12:10) |
vynikajuce, robila som ich na Vianoce a piekla som ich na 180 st cca 8-10 minut, nemusia sa susit |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (18.1.2010, 18:33) |
tak mame dalsiu inovaciu. ja osobne ich tiez povyjedam zopar nevysusenych, ale ked v rure trochu ten cukor este skaramelizuje, nemaju chybu |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana L. (zuzina56) ID 34705, mimibazar.sk/zuzina56 (8.1.2010, 13:46) |
Beata, potvrdzujem ze Tvoj recept na suchariky je sueeeeer!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (18.1.2010, 18:32) |
som rada, ze sa pacili |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |