končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
New York style Cheesecake na slovensky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY (kelimok ,asi 425g Riccotta cheese plnotucny plus rovnaky objem bieleho jogurtu )* alebo (680 g jemneho tvarohu a 125 ml kyslej smotany ) * alebo ( 680 g Creame cheese a 125ml kyslej smotany - takto je originalny recept ) *5 vajec * 1 cajova lyzicka vanilkoveho extraktu ( alebo vanilkovy cukor ) * 1 ,,cup'' (hrncek o objeme 250 ml ) cukru * trochu praskoveho kakaa * 1 balicek cokoladovych alebo obycajnych susienok ( nieco ako Bebe keksy, alebo Marina ) * asi 50g masla * ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tento kolacik je v originaly neskutocne dobry, a veruze nepoznam nikoho kto by mu vedel odolat. Toto je taky experiment ako ho spravit doma. Cez tyzden som mala navstevu - Kathy, pani, ktora ma tento recept v repertoary a odskusany. Kathy ma slovensky povod a na tento experiment sa podujala s nadsenim. Nas experiment sprevadzali bojove podmienky, nakolko dany tyzden sa v nasom dome vsetko kazilo. Zacalo to pokazenym zachodom, z ktoreho sa valila voda, alarm o polnoci, zahadne pokazena chladnicka ( vsetky tie nakupy na makovo-tvarohovy kolacik od Marcelky...) Tesne pred polnocou ( to bola moja posledna sanca, lebo Kathy nasledujuci den odlietala o 5 rano ) som ju donutila, aby mi predviedla ako na to. V originalnom recepte hlavna ingrediencia je Cream cheese, ktory u nas nieje dostat, tak som vycitala z internetu , ze je mozne ho nahradit Ricotta - jogurt 1: 1. Teraz ked uz viem ako chutil vysledok, myslim, ze by bolo mozno v nasich podmienkach pouzit aj tvaroh. Tento dezert sa da ochucovat na rozne sposoby, ja som zvolila cokoladovy variant. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 19.6.2011, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
mexicky FLANPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajicok * 2 zltka z vajicok * 1 hrncek (o objeme 250ml ) cukru * 1 polievkova lyzicka vanilkoveho extraktu * 1 1/4 hrnceka (cize 315 ml) smotany * 1 hrncek (250ml ) plnotucneho mlieka (no asi to nieje najzdravsi dezertik, ale taky dobry...* stipku soli * 1 hrncek (250ml ) karamelu (na vyrobu budeme potrebovat 1/2 hrnceka ( 125 ml) vody, 1 hrncek ( 250 ml ) cukru * a este potrebujeme na tuto davku 8 malych ohnovzdornych keramickych mysticiek ( ak nemate, mozte pouzit hrnceky ) POSTUP PRÍPRAVY Nelakajte sa , tento desert je sice trocha z ineho sudka, ale keby sa niekto velmi nudil pocas dlhych zimnych vecerov, moze ho vyskusat ako zaujimavu a netradicnu zmenu. Flan je tradicny latinsko-americky desert , ktory na prvy pohlad vyzera ako puding, no nieje. V nasom rebricku zabera POPREDNE miesto. Flan je jeden z mala receptov, ktoreho vsetky suroviny su dostupne na SK. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.2.2007, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kolac z cukiny alebo cukinovy quichePOTREBNÉ PRÍSADY 400g postruhanej cukiny ( alebo tekvice ) 100g postruhaneho tvrdeho syra priblizne 50 g (viac alebo menej to je jedno ) na drobno nakrajanej sunky, alebo salamy 200g polohrubej muky ( ja davam celozrnnu ) 1 cela cibula na drobno nakrajana 1 prasok do peciva 3 vajcia sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Tak toto je fakt jednoduche. Vsetko spolu v mise vymiesame. Cesto by malo mat konzistenciu babovky. Vlejeme do vymastenej formy, odporucim tensiu vrstvu, rychlejsie a lepsie sa kolac prepecie. Vlozime do vyhriatej rury a pri 200 stupnoch pecieme do zlatista . (asi 25 minut ).Na tomto recepte je dobre, ze obsahuje same zdrave veci, a ziadne zbytocne tuky. A chuti aj detom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.8.2013, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |