končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23651-23660) | << predošlé 1,.,2361, 2362, 2363, 2364, 2365, 2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371,.,2380 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Živánska "Koliba"POTREBNÉ PRÍSADY 600 g údenej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 ml svetlého piva, 5 PL oleja, 1 PL kremžskej horčice, 1 KL grilovacieho korenia, 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky POSTUP PRÍPRAVY Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku. Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom striedavo napichujeme na ihly. Každú ihlu potrieme marinádou a zabalíme do alobalu. Pečieme v pahrebe alebo v rúre približne 35 min. Servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsovo-ananásové ihlyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod. Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie. Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľový kompót alebo Ako stráviť pol dňa a celú noc pri plotniPOTREBNÉ PRÍSADY Na 83 ks 7 dcl pohárov som použila asi 50 kg marhúľ * 12 l vody * 3,5 kg kryštálového cukru * 4 kávové lyžičky kyseliny citrónovej * 3 balíčky prášku proti plesnivosti * POSTUP PRÍPRAVY Čas strávený zaváraním 50 kg marhúľ aj s upratovaním: 6 hodín. Do tohto času nezarátavam umývanie 90 ks pohárov, pretože to za mňa urobila moja verná milujúca priateľka umývačka riadu. Som jej za to veľmi vďačná, pretože bez nej by som sa asi do spracovávania toľkých kíl marhúľ, čo nám „nabalil“ dedko Zdenko, sotva pustila. Dokonca som ešte zvažovala myšlienku, že keby som dala čisto oplachovací program aj na marhule, či by som im neublížila. Mamičky, ak ste to už niektorá skúšali, tak mi dajte prosím Vás vedieť. Sestra Alexandra si dokonca na svojich výletoch po Amerike prala v umývačke riadu aj spodné prádlo :-)) No ale vrátim sa k marhuliam. Nálev varím v priebehu sterilizovania a zavárania: 3 litre vody uvarím spolu + 1550 g kryštálového cukru + 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej + pol balíčka prášku na konzervovanie proti plesnivosti. Tento nálev mi vystačí na 18 kusov 7 dcl pohárov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 7.8.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY Na 9 ks 3 dcl pohárov asi 4 kg marhúľ * 2 kg cukru – z toho 1 kg kryštálový obyčajný, 1 kg želírovací cukor * 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Dozrel čas marhúľ, tak rýýýýchlo pridávam návod na zaváranie marhúľ a marhuľového džemu. No a priznajme si, mamičky, čo by sme tak robili, keď sa ochladilo, pedikérka zrušila termín a kaderníčka tiež dovolenkuje, gelový nechtík sa mi nezlomil žiadny, na kozmetike som bola pred 2 týždňami, jedna sestra sa vyvaľuje pri mori, druhá na chalupe, babička pracuje, susedia oddychujú..... Strašne milujem vôňu marhuľového džemu, keď sa varí. Vždy mi pripomenie letné prázdniny u babičky, keď sme ho varievali spolu, miešali v panviciach a nakladali do pohárov. Babička ho robievala úctyhodné množstvo okolo 50 pohárov a do ďalšieho leta sa stihli pojesť. Džem je vynikajúci na palacinky, do pečenia a „enem tak“. Samostatné jadro varenia lekváru je jednoduché, ak si predtým umyjete poháre, vysterilizujete viečka, naoberáte a načistíte marhule. Potom to už ide ako po masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 12.7.2012, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 10 Dg vody, 10 Dg oleja, 25 Dg kryšt. cukru, 25 Dg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá), 1 bal. prášok do pečiva,,šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť. V šľahači šľahať cca 1 min. žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka zamiešame. Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy. Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so zeleninovým raguPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g cestovín, 2 šampiňóny, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, soľ, biele korenie, bazalka petržlenová vňať, 2 PL paradajkového pretlaku POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané šampiňóny vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak a po chvíli pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Medzitým si dáme variť cestoviny. Papriku rozkrojíme na polovicu a nasucho ugrilujeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme k cesnaku a cibuli. Chvíľu povaríme a podlejeme paradajkovým pretlakom. Ugrilovanú papriku nakrájame na kocky a pridáme k omáčke. Do omáčky pridáme šampiňóny, dochutíme soľou, korením a necháme dusiť 5 – 10 min. Potom pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme k cestovinám. Servírujeme posypané parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina POSTUP PRÍPRAVY K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom. Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme. Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát. Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť. Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme. Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2006, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Střecha z BE BE sušenekPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány. POSTUP PRÍPRAVY Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 8.12.2013, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia * 250 g práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 50 g masla * 2,5 dcl mlieka * 1 prášok do pečiva * 2 balíčky škoricového cukru * práškový cukor na posypanie * marhule POSTUP PRÍPRAVY Nie každý má takého milého suseda uja Ota, ktorý nám každý deň prinesie čerstvé ovocie zo záhrady, a suseda uja Janka, ktorý nám každý deň prinesie čerstvo odtrhnutú zeleninu. Tak sa musíme obom ujom revanšovať marhuľovým koláčikom. Začína sezóna marhúľ, treba to využiť a šup s marhuľami na pekáč. Koláč je fantastický, šťavnatý, správne kyslastý, ako sa na takéto horúčavy patrí a je to vlastne obdoba kysnutého marhuľového, aké robievali naše mamy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 7.1.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg chlebovej múky – na trhu ich je niekoľko druhov, ja som kúpila T 650 * pol balíčka chlebového korenia – ak nemáte chlebové korenie, pridajte rascu, koryander, ... * 1 kocka kvasníc * 2 PL oleja * 1 PL octu * 1 PL soli * veľa trpezlivosti a trošku súcitu od Vašej rodinky, ak by sa Vám chlieb na prvýkrát náhodou nevydaril * POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, ak neviete, čo urobiť s voľným časom počas celého doobedia :-)) skúste upiecť chlieb. Je to výborný spôsob, ako sa votrieť do pozornosti čuchovým bunkám Vašich susedov – pečúci sa chlieb rozvoniaval skoro po celej ulici, a taktiež je to výborný spôsob, ako si overiť, že trojkilový chlieb sa dá zjesť za desať minút. Verte mi, je to možné. U nás vydržal ozaj iba chvíľku, nestihol ani vychladnúť a nakoniec som bola rada, že sa mi ušlo iba veľmi veľmi máličko, pretože výborný chlieb je nešťastný mechanizmus, ako naládovať do seba zo päť krajcov. Ak si chcete upiecť chlieb doma, vedzte, že neušetríte nič, pečiete ho vyše 1,5 hodiny, musíte kúpiť kvalitnú chlebovú múku, kvalitné voňavé chlebové korenie, k tomu pripočítame čas, ktorý strávite behaním za nakysnutým bochníkom, pečenie a v týchto horúčavách bezprostredné osprchovanie po každom otvorení rúry. Múku som najprv dvakrát preosiala, prevzdušnila, cesto kyslo priam kozmickou rýchlosťou na dvore na slniečku a to už bola od kvasníc riadna provokácia – nevedela som, či je to dobre, alebo zle... Stará múdrosť hovorí, že „na chlieb sa ťažko robí“, ale verte, že až tak ťažko sa chlieb nerobí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.1.2011, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23651-23660) | << predošlé 1,.,2361, 2362, 2363, 2364, 2365, 2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371,.,2380 ďalšie >> |