končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HUBY |
Zapekané plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY tento recept tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462) ... pridávam k nemu len malé vychytávky, ktoré sa mi osvedčili .... k uvedeným surovinám (šampiňóny, pór, šunka, maslo, syr Bambino, soľ, korenie) budeme potrebovať ešte kvalitný olivový olej a cesnak + parmezán, prípadne namiesto šunky môžeme použiť schwarzwaldskú šunku, ktorá má výraznú údenú chuť (najlepšiu som zatiaľ objavila v Lídli) POSTUP PRÍPRAVY .... postupujeme ako je uvedené v recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462 (šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky, vydlabeme lyžičkou vnútro ... na masle osmažíme nadrobno pokrájaný pór, vydlabané vnútro a pokrájané nožičky, pridáme pokrájanú šunku a nakoniec syr v črievku, dochutíme soľou a korením podľa chuti ... a teraz je na rade moja vychytávka - pred tým, ako naplním vydlabané hlavičky pripravenou zmesou tieto dobre vymastím olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom (cca 1 dl oleja + 2-3 strúčiky cesnaku), dodá to výbornú chuť - touto zmesou potriem naplnené hlavičky aj zvonku a zvrchu (pred tým ako posypem voňavým strúhaným syrom - napr. Grana, parmezán) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehká jahodová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto : vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu) + čerstvé jahody nakrájané na menšie kúsky (množstvo podľa chuti a veľkosti pekáča - na bežný pekáč cca 20-25 kusov) POSTUP PRÍPRAVY ... odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (na bežný plech cca 4-5 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky (toľko gramov, koľko vážili vajíčka) oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... môžeme hmotu rozdeliť a do jednej časti pridať kakao - získame mramorovú bublaninu), cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, na vrch rozložíme pokrájané jahody a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou) ... bublanina je úžasná, krehká a ľahká ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Osviežujúci jahodový drinkPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 poháre (2 x 2 dl) : jahody (cca 10-15 kusov) 2 kávové lyžičky cukru (kryštálový alebo práškový) šťava z 1/2 limetky alebo citrónu 0,5 - 0,75 dl biely rum 5-6 kociek ľadu POSTUP PRÍPRAVY ... všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme ... nalejeme do pohárikov a vychutnávame ... ak vynecháme biely rum získame výborný fresh nealko drink ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.6.2014, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY - rybie filety (napr. z aljašskej tresky) - na osobu cca 2 ks - 1/2 dl bieleho vína - morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie - olivový olej - 5 strúčikov cesnaku - cherry paradajky cca 15 - 20 kusov (alebo podľa chuti) - parmezán - cca 100 g (alebo podobný syr výraznej chuti, napr. Grana, Ementál) POSTUP PRÍPRAVY ... chuťovo výborný a na prípravu nenáročný recept od Oľgy Belešovej resp. od jej japonského manžela, ktorý hneď od prvej chvíle patrí medzi naše najobľúbenejšie "rybie" recepty ... rozmrazené a osušené filety osolíme a okoreníme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie ... pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom ... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 5-7 minút ... vyberieme, každú filetu posypeme nahrubo strúhaným syrom a obložíme na polovicu pokrájanými cherry paradajkami a na plátky pokrájaným cesnakom ... vrátime do rúry a pečieme ešte cca 15 minút Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäsko podľa chuti a počtu stravníkov (stehienka, krídelká, prsíčka) ... soľ ... čierne korenie ...bylinky pre „kuriatko“ ... 3-5 strúčikov cesnaku ... 2-3 ks cibuľa ... 3 ks jablko ... 3 ks mrkva ... šťava z jedného citróna ... 1 PL horčica ... oregano a tymian ... 2-3 stonky petržlenovej vňate ... 1 - 1,5 kg zemiakov ... 1 menšie balenie čierne olivy .... 5-7 paradajok .... 1 - 2 balenia slaného syra (Feta, Tatranský a pod.) POSTUP PRÍPRAVY ... toto je ďalší recept "z jedného hrnca" pôvodne od Evy Mázikovej, ktorý som trocha "doťukla" olivy, jablká, paradajky, bylinky a slaný syr mu dávajú úúúúžasnúúúú chuť ... takže ideme na to : ... zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtiny, osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu - necháme pol hodinu odstáť, aby to dobre vsiaklo .... dáme do pekáča, pridáme očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, pokrájané jablká, cesnak, vložíme osolené a okorenené kuracie mäsko posypané bylinkovým korením na kura a potreté horčicou, posypeme tymianom a petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť asi na hodinu a pol pri teplote 180 stupňov (piekla som cca hodinku prikryté a potom odkryté. 15 minút pred koncom pridáme pokrájané paradajky, olivy a slaný syr a dopečieme cca 10 - 15 minút, pokiaľ sa syr nezačne roztekať ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chutné kuriatko s Chorizo salámou a zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY 15 ml olivového oleja, 6 ks kuracích stehienok, 300 g chorizo (mala by to byť chorizo klobása, ale ja som zohnala len krájané a vákuovo balené v Tescu a bolo super - stačilo mi aj 150 g na 6 kusov mäska ), 1kg zemiaky očistené a nakrájané na štvrtiny, 2 červené cibule očistené a nakrájané na pol kolieska alebo na mesiačiky, 2CL oregano soľ (nie veľa, chorizo saláma je dosť ochutená) POSTUP PRÍPRAVY Toto je úplne nenáročný a úúúžasne chutný recept "z jedného hrnca" od Nigely Lawson, ktorý vás dostane úžasnou chuťou a nenáročnou prípravou ... je to jeden z najlepších receptov z kuracieho mäska, ktorý som jedla ... taaakže veľmi jednoduchý postup : .... ... rúru predhrejeme na 220°C..... pekáč natrieme olivovým olejom ..... pridáme porcie kuriatka, ktoré v oleji dobre obalíme a jemne osolíme..... pridáme chorizo (mne sa podarilo dostať len krájané, ale vôbec to nevadilo), pokrájané zemiaky a cibuľu a posypeme oreganom. Pečieme 1 hodinu (cca 45 minút som piekla zakryté a potom som odokryla a by sa mäsko zvrchu zapieklo). Chuť jednoducho úúúžasnáááááá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Lahodná zemiaková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 4 porcie: 600 g zemiaky, 2 ks jablko, 1 ks cibuľa, 30 g maslo, 3 PL koňak, 1 KL vegeta, 1 liter zeleninový vývar, 200 ml smotana na šľahanie (alebo na varenie, príp. plnotučné mlieko - ja som dala smotanu na varenie, ale len cca 0,5 - 1 dl), 30 g čierne olivy, 30 g sušené paradajky, 150 g slanina, soľ, celé zelené korenie cca 5-6 guľôčok (myslím si, že rovnakú službu urobí aj čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie) POSTUP PRÍPRAVY Tak na túto polievočku som sa chystala veeeeľmi dlho, pretože som sa obávala kombinácie cibule, jablka, koňaku, olív a sušených paradajok - ale úplne zbytočne, chute dokonale ladili a určite ju budem variť častejšie ... taaakže ideme na to : ... cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opečieme do sklovita na masle ... zemiaky aj jablká očistíme a nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, opečieme a podlejeme koňakom ... pridáme rozdrvené zrniečka zeleného korenia ... všetko podlejeme vývarom (stačí aj z kocky), dochutíme soľou a varíme do zmäknutia asi 20 minút ... uvarenú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanoualebo mliekom a krátko povaríme. Olivy, sušené paradajky a slaninu nakrájame na kúsky a opečieme nasucho na panvici. Polievku rozdelíme do tanierov alebo misiek, posypeme zmesou opečenej slaniny, olív a paradajok a hneď podávame.... naposledy som skúšala s vývarom z údeného mäska a veru tiež to bola dobrota ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Svieži a odľahčený majonézový šalát s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY ... tento šalát je podľa mňa bezkonkurenčný, svieži - potrebujeme : zemiaky uvarené v šupke, jablká, kyslé uhorky, varená zelenina podľa chuti (napr. mrkva, hrášok, kukurica, ...), majonéza (najviac mi chutí Hellmans "starej mamy"), kyslá smotana, plnotučná horčica, soľ, čierne mleté korenie, kari korenie, vegeta- množstvo surovín podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme cez krájač, rovnako očistíme jablká a tiež pretlačíme cez rovnaký krájač ako zemiaky (na 1kg zemiakov dávam cca 2-3 jablká, šalát má krásne sviežu chuť), pridáme pokrájané kyslé uhorky a varenú zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme štipku vegety ... majonézu zmiešame s kyslou smotanou v pomere 1:1, pridáme plnotučnú horčicu podľa chuti, soľ, korenie, štipku kari, dobre premiešame a zmiešame so zemiakovo-jablkovo-zeleninovým základom, necháme odležať v chladničke a potom už len vychutnávame :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.12.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Najúžasnejší jesenný dezert - Jablkovo-slivkové crumblePOTREBNÉ PRÍSADY ... úžasný jesenný dezertík ... potrebujeme (množstvo podľa nádoby v ktorej budeme piecť) : čerstvé slivky, jablká, škoricový cukor, hnedý cukor, voňavé korenie (napr. škorica, alebo zmes Jablkový závin), maslo, celozrnná múka, ovsené vložky jemné POSTUP PRÍPRAVY nádobu na pečenie vymastíme maslom ... pokrájame slivky a očistené jablká a navrstvíme do nádoby (ja robím v malých zapekacích miskách o priemere cca 7 cm) ... na dno dám slivky, potom jablko a navrch zasa slivky, jemne posypem hnedým cukrom alebo škoricovým cukrom a navrch dám mrveničku z masla, hnedého cukru, celozrnnej múky, ovsených vločiek a voňavého korenia ... misky uložím na malý pekáč (kvôli lepšej manipulácii s horúcimi miskami) a šupnem do rúry vyhriatej na 200°C cca na 15 minút ... keď mi po bokoch misiek bublá šťava zo sliviek a mrvenička je zapečená do chrumkava vyberiem z rúry ... je to úžasná pochúťka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.11.2013, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plnený syr s bielou plesňou 4x inakPOTREBNÉ PRÍSADY ... tentokrát trocha netradične :-))) rada skúšam nové kombinácie a tieto sa mi celkom osvedčili ... nedá to veľa práce a efekt je zaručený :-))) potrebujeme : syr s bielou plesňou (hermelín, Encián, ...), mleté vlašské orechy, cesnak, sušené figy - lepšie sú mäkšie, sušené ďatle, sušené paradajky (vo vrecku - nie v náleve), soľ POSTUP PRÍPRAVY 1/ syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky, z oboch častí opatrne lyžičkou vyberieme tak, aby nám vznikli misky s cca 0,5 cm okrajom 2/ zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti : plnka č. 1 - klasika : k vydlabanému syru pridáme mleté orechy a cesnak podľa chuti, zmiešame, ochutíme štipkou soli plnka č. 2 : k vydlabanému syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy (1-2 kusy na jeden syr), vidličkou dobre zmiešame, ochutíme štipkou soli Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.8.2013, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |