. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami - RECEPT 55934

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami


[ recept č. 55934 zo dňa  ]


Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami


POTREBNÉ PRÍSADY

- rybie filety (napr. z aljašskej tresky) - na osobu cca 2 ks - 1/2 dl bieleho vína - morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie - olivový olej - 5 strúčikov cesnaku - cherry paradajky cca 15 - 20 kusov (alebo podľa chuti) - parmezán - cca 100 g (alebo podobný syr výraznej chuti, napr. Grana, Ementál)

POSTUP PRÍPRAVY

... chuťovo výborný a na prípravu nenáročný recept od Oľgy Belešovej resp. od jej japonského manžela, ktorý hneď od prvej chvíle patrí medzi naše najobľúbenejšie "rybie" recepty

... rozmrazené a osušené filety osolíme a okoreníme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie
... pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom
... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 5-7 minút
... vyberieme, každú filetu posypeme nahrubo strúhaným syrom a obložíme na polovicu pokrájanými cherry
paradajkami a na plátky pokrájaným cesnakom
... vrátime do rúry a pečieme ešte cca 15 minút

Rybie filety sú po upečení veľmi krehké. U nás papáme len s chlebíkom a fantastickou šťavou, ktorá zostala na pekáči, ale každý podľa svojej chuti.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

... pre 2 osoby : pripravíme si suroviny - rybie filety (1-2 ks na osobu) ... biele vínko (0,5 dl) ... soľ, korenie ... olivový olej ... cherry paradajky (6-10 ks) ... cesnak (3 strúčiky) ... čerstvá bazalka (príp. sušená) ... parmezán (50 g)
... filety umyjeme, osušíme, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom ... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na 10 minút
... pokiaľ sa rybky pečú - pripravíme si suroviny na obloženie - paradajky, cesnak, bazalku, olivový olej, soľ, korenie a nastrúhame nahrubo parmezán
... paradajky pokrájame na polovice či štvrtiny a zmiešame s cesnakom pokrájaným na plátky, potrhanou bazalkou, olivovým olejom, soľou a korením
... rybku cca po 10 minútach vyberieme z rúry a obložíme paradajkovo-cesnakovo-bazalkovou zmesou
... posypeme nahrubo nastrúhaným parmezánom a vložíme do rúry na 15 minút ... ja na konci pečenia po 15 minútach prepnem funkciu rúry na gril a cca 5 minút zapečiem
... a potom už len vychutnávame s prílohou podľa chuti ... dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syrom | Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami | ovocno-tvarohová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu