končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové stehno s mrkvovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 6 rezňov z bravčového stehna, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 300 ml bieleho jogurtu, 1/2 citrónu, korenie, soľ, 6 PL dijónskej horčice, olej, čučoriedkový kompót POSTUP PRÍPRAVY Rezne vyklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Sprudka ich orestujeme z oboch strán na oleji, podlejeme vodou a necháne dusiť do mäkka. Po 15 min. pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme, kým nezmäkne. Mäso vyberieme a rozvarenú zeleninu rozmixujeme na hladké pyré.Pridáme biely jogurt, prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou, poprípade korením. Podávame s knedlou, dodekorované čučoriedkovým kompótom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Živánska "Koliba"POTREBNÉ PRÍSADY 600 g údenej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 ml svetlého piva, 5 PL oleja, 1 PL kremžskej horčice, 1 KL grilovacieho korenia, 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky POSTUP PRÍPRAVY Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku. Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom striedavo napichujeme na ihly. Každú ihlu potrieme marinádou a zabalíme do alobalu. Pečieme v pahrebe alebo v rúre približne 35 min. Servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsovo-ananásové ihlyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod. Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie. Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 10 Dg vody, 10 Dg oleja, 25 Dg kryšt. cukru, 25 Dg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá), 1 bal. prášok do pečiva,,šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť. V šľahači šľahať cca 1 min. žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka zamiešame. Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy. Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so zeleninovým raguPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g cestovín, 2 šampiňóny, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, soľ, biele korenie, bazalka petržlenová vňať, 2 PL paradajkového pretlaku POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané šampiňóny vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak a po chvíli pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Medzitým si dáme variť cestoviny. Papriku rozkrojíme na polovicu a nasucho ugrilujeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme k cesnaku a cibuli. Chvíľu povaríme a podlejeme paradajkovým pretlakom. Ugrilovanú papriku nakrájame na kocky a pridáme k omáčke. Do omáčky pridáme šampiňóny, dochutíme soľou, korením a necháme dusiť 5 – 10 min. Potom pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme k cestovinám. Servírujeme posypané parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina POSTUP PRÍPRAVY K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom. Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme. Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát. Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť. Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme. Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2006, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |