. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK)

POSTUP PRÍPRAVY

za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa

POSTUP PRÍPRAVY

... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Úžasný mrkvový šalát podľa Gordona Ramseyho



POTREBNÉ PRÍSADY

5 mrkiev, tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti + na DRESING : 1 pomaranč, 1 a pol ČL mletej rímskej rasce, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 PL bieleho vínneho octu, 3-4 PL olivového oleja, soľ, 3 PL sekaného čerstvého koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou), 3 PL sekanej čerstvej mäty

POSTUP PRÍPRAVY

... výborný lahodný šalátik k mäsku alebo len samotný .... mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti. Osobitne v miske zmiešame ostatné suroviny na dresing - kôru a šťavu z pomaranča, rímsku rascu, horčicu, med, ocot, olej a soľ. Dresing vylejeme na mrkvu a pridáme bylinky, dobre premiešame. Šalát vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe i dva dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2015, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie špízy Teriyaki s mrkvovo-brokolicovým šalátom ... výbornééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

ŠPÍZY - pre 4 osoby : 4 kuracie prsia alebo 4 vykostené kuracie stehná bez kože, 8 špajdlí s ostrým koncom, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového octu, 1 PL hnedého cukru, 4 cm kúsok zázvoru - postrúhaný, 2 PL sezamového oleja (prípadne iného podľa chuti), 2 ČL sezamu (nemusí byť) ŠALÁT : 1 menšia hlava brokolice, 4 mrkvy, pol zväzku čerstvého koriandru (prípadne petržlenová vňať), hrsť arašidov, šťava z 1 limetky, 2 PL rybacej omáčky (ak ju nemáte, tak ju nahraďte soľou), 2 PL oleja (arašidový, sezamový, slnečnicový), 1 PL ryžového octa, 1 PL nastrúhaného zázvoru, 1 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia opäť od Anetky z blogu s miernou obmenou (nemala som koriander, u nás sa prosto nedá zohnať, takže som dala petržlenovú vňať, a rybiu omáčku som nahradila soľou) ale na chuti to neubralo ... ako všetko čo som od nej skúšala ... výýýýýbornééééééé, preto posúvam ... Ideálne deň vopred alebo aspoň 5-6 hodín vopred nakrájame mäso na primerane veľké kúsky, vložíme ich do vzduchotesnej nádoby spolu a polejeme marinádou zo sójovej omáčky, ryžového octu, cukru, zázvoru a oleja. Premiešajte a necháme marinovať. Pol hodinu pred podávaním napicháme kúsky mäsa na špajdle. Odporúča sa špízy robiť v rúre alebo na grilovacej panvici, ktorá má na dne vrúbky, na ktorých budete mäso grilovať a prebytočná marináda stečie do tých žliabkov. Na klasickej plochej panvici sa neodporúča, pretože cukor v marináde bude horieť na dne. Ak chcete špízy robiť v rúre, predhrejte rúru na funkciu grilu, resp. na najsilnejšiu teplotu, akej je vaša rúra schopná. Na plech rozložte špízy, polejte ich zvyšnou marinádou a vložte ich na najvyššiu mriežku do rúry a pečte cca 10 minút. Ja som robila v rúre.

Na šalát očistíme mrkvu a ošúpeme šupku z kmeňa brokolice, prípadne aj niektorých robustnejších stoniek. Brokolicu i mrkvu nakrájame na malinké hranolčeky, pridáme nasekaný koriander (u nás sa nedá zohnať - použila som petržlenovú vňať - na chuti to neubralo). Zmiešame všetky suroviny na dresing - limetovú šťavu, rybaciu omáčku (nahradila som soľou), olej, ryžový ocot, zázvor a cukor a zalejte ním zeleninu. Nechajte postáť aspoň hodinu v chladničke. Priznám sa, že dresingu som sa trocha bála - po zmiešaní nemal moc dobrú chuť - ale v šaláte jedna báseň, a to som ho aj zabudla nechať odstáť ... super šalátik, určite budem robiť častejšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

"Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

zvyšky kuracieho mäsa, olivový olej, 1/2 hrnčeka sofrita (recept dolu), 1 plechovka lúpaných paradajok, bobkový list, 1 menšia mrkva, 1/2 hrnčeka hrášku, 1/4 ČL rímského kmínu, biele víno, oregano, tmavá fazuľa (konzerva) na SOFRITO : 1 ČL olivového oleja, ¼ hrnčeka nahrubo krájanej cibule, ½ papriky, ½ jalapeňo papriky, očistenej od bieleho pálivého vnútrajška,1 strúčik cesnaku, trošku zeleného koriandru (petržlenovej vňate), 1/2 ČL rajského pretlaku (môžeme vynechať), soľ, korenie a limetkovou šťavu podľa chuti (ak budeme robiť väčšie množstvo jedla treba suroviny na Sofrito znásobiť - toto množstvo je pre cca 4 osoby)

POSTUP PRÍPRAVY

... zvýšilo nám mäso z kuriatka a keď som rozmýšľala čo s ním, natrafila som na internete na recept z kubánskej resp. juhoamerickej kuchyne "Ropa vieja", ktorý sa pôvodne robí z hovädzieho mäsa - ja som sa inšpirovala, trocha upravila a vyskúšala s kuracím mäskom ... výsledok bol nad moje očakávania výborný, tak posúvam ďalej ... ideme na to : hotové kuracie mäso natrháme na kúsky pozdĺž vlákna. Na olej dáme Sofrito, pridáme biele víno, lúpané paradajky, oregano, bobkový list, nadrobno pokrájanú mrkvu a hrášok a chvíľu dusíme, pokiaľ sa víno neodparí a mrkva a hrášok nezmäknú. Pridáme kuracie mäso a tmavú fazuľu z konzervy dochutíme soľou, korením, prehrejeme a podávame - najlepšie s ryžou.

SOFRITO : všetky suroviny dáme do mixéra a urobíme z toho pastu. .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát "Cézar"



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks rímsky šalát (môže sa nahradiť ľadovým, obyčajným nie), 120 g parmezán, kuracie prsia, 3 PL olivový olej, 3 plátky chlieb, 4 plátky slanina, soľ Dressing: 1 PL kyslá pochúťková smotana, 1 KL worchesterská omáčka, 1 PL citrónová šťava, 2 PL olivový olej, 1 strúčik cesnak, 2 ks žĺtok, 6 ks ančovičky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... dlho som sa chystala vyskúšať recept, ktorý by sa priblížil originálu a oplatilo sa ... jednoznačne najlepší Cézar šalát aký som doteraz jedla ... preto posúvam ďalej - oplatí sa vyskúšať .... Rímsky šalát umyjeme a osušíme, natrháme na menšie kúsky a niekoľko listov dáme bokom na ozdobu. Na plátky pokrájame cesnak, dáme ho do misky s olivovým olejom a necháme odstáť 10 - 15 minút.
Na olivovom oleji opečieme pokrájanú slaninu. Vyberieme ju, osmažíme krutóny, ktoré sme si nakrájali z chleba bez kôrky a odložíme ich bokom. Potom opečieme okorenené a osolené kuracie prsia a nakrájame na plátky (ja som nakrájala na kúsky vopred, aby sa lepšie jedli a okrem soli som ich posypala gyros korení, ktoré máme radi). Rozmixujeme spolu všetky suroviny na dresing. Kúsky šalátu, kuracie mäso a slaninu prelejeme dresingom a zľahka premiešame. Na taniere servírujeme celé listy šalátu, do ktorých naložíme premiešaný šalát, posypeme krutónmi a parmezánom.Aj tu som trocha improvizovala - na celý list som dala potrhnaý šalát a obložila som ho kuracím mäsom, slaninou a krutónmi - nakoniec som všetko poliala dresingom a ozdobila hoblinami parmezánu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.2.2015, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... robila som podľa receptu na gaštanovú roládu, ktorý mám v receptoch - len s upraveným množstvom surovín ... bola tuším ešte lepšia ako roláda, keďže tu bolo viac výbornej gaštanovej plnky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Fantastické plnené baklažánové závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 2 osoby : 1 väčší baklažán pozdĺžne nakrájaný na plátky, 150 g syr Feta nakrájaný na kocky, 2 paradajky bez semien nahrubo nasekané, 1 cibuľa najemno nakrájaná, 2 PL extra panenský olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, nadrvené, 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL čerstvej bazalky (príp. petržlenová vňať), 30 g strúhaný parmezán. Na rajčinovú omáčku: 1 konzervu krájaných rajčín, asi 400 g, 2 PL extra panenského olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky (alt. petržlenovej vňate), 1 PL balzamikového octu

POSTUP PRÍPRAVY

... recept od Z. Pohlreicha, ktorý predčil všetky moje očakávania ... je výbornýýý ... predhrejte rúru na 180 °C. V panvici na olivovom oleji restujeme baklažán do zlatista, potom vyberieme na tanier. Cibuľu restujeme na troche olivového oleja domäkka, pridáme cesnak a restujeme ešte minútu. Orestovanú cibuľku s cesnakom dáme do misy, pridáme nasekané čerstvé rajčiny, nakrájaný syr a bylinky. Dobre premiešame. Vzniknutú zmes nanesieme na plátky baklažánu a zabalíme.
Omáčka : na olivovom oleji zľahka restujte 2 strúčiky cesnaku, pridajte zvyšné ingrediencie a zvoľna priveďte k varu. Osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku dajte do malého pekáča alebo zapekacej misy, pridajte závitky a posypte parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Servírujeme teplé.
Ja som nezohnala čerstvú bazalku, tak som použila petržlenovú vňať, ale na chuti to vôbec neubralo - prosto výýýborné ... môžem len a len odporučiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos s petržlenovo-pistáciovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota.
Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná krémová baklažánová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu