končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK) POSTUP PRÍPRAVY za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa POSTUP PRÍPRAVY ... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Úžasný mrkvový šalát podľa Gordona RamseyhoPOTREBNÉ PRÍSADY 5 mrkiev, tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti + na DRESING : 1 pomaranč, 1 a pol ČL mletej rímskej rasce, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 PL bieleho vínneho octu, 3-4 PL olivového oleja, soľ, 3 PL sekaného čerstvého koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou), 3 PL sekanej čerstvej mäty POSTUP PRÍPRAVY ... výborný lahodný šalátik k mäsku alebo len samotný .... mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti. Osobitne v miske zmiešame ostatné suroviny na dresing - kôru a šťavu z pomaranča, rímsku rascu, horčicu, med, ocot, olej a soľ. Dresing vylejeme na mrkvu a pridáme bylinky, dobre premiešame. Šalát vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe i dva dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2015, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie špízy Teriyaki s mrkvovo-brokolicovým šalátom ... výbornéééééPOTREBNÉ PRÍSADY ŠPÍZY - pre 4 osoby : 4 kuracie prsia alebo 4 vykostené kuracie stehná bez kože, 8 špajdlí s ostrým koncom, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového octu, 1 PL hnedého cukru, 4 cm kúsok zázvoru - postrúhaný, 2 PL sezamového oleja (prípadne iného podľa chuti), 2 ČL sezamu (nemusí byť) ŠALÁT : 1 menšia hlava brokolice, 4 mrkvy, pol zväzku čerstvého koriandru (prípadne petržlenová vňať), hrsť arašidov, šťava z 1 limetky, 2 PL rybacej omáčky (ak ju nemáte, tak ju nahraďte soľou), 2 PL oleja (arašidový, sezamový, slnečnicový), 1 PL ryžového octa, 1 PL nastrúhaného zázvoru, 1 ČL cukru POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia opäť od Anetky z blogu s miernou obmenou (nemala som koriander, u nás sa prosto nedá zohnať, takže som dala petržlenovú vňať, a rybiu omáčku som nahradila soľou) ale na chuti to neubralo ... ako všetko čo som od nej skúšala ... výýýýýbornééééééé, preto posúvam ... Ideálne deň vopred alebo aspoň 5-6 hodín vopred nakrájame mäso na primerane veľké kúsky, vložíme ich do vzduchotesnej nádoby spolu a polejeme marinádou zo sójovej omáčky, ryžového octu, cukru, zázvoru a oleja. Premiešajte a necháme marinovať. Pol hodinu pred podávaním napicháme kúsky mäsa na špajdle. Odporúča sa špízy robiť v rúre alebo na grilovacej panvici, ktorá má na dne vrúbky, na ktorých budete mäso grilovať a prebytočná marináda stečie do tých žliabkov. Na klasickej plochej panvici sa neodporúča, pretože cukor v marináde bude horieť na dne. Ak chcete špízy robiť v rúre, predhrejte rúru na funkciu grilu, resp. na najsilnejšiu teplotu, akej je vaša rúra schopná. Na plech rozložte špízy, polejte ich zvyšnou marinádou a vložte ich na najvyššiu mriežku do rúry a pečte cca 10 minút. Ja som robila v rúre. Na šalát očistíme mrkvu a ošúpeme šupku z kmeňa brokolice, prípadne aj niektorých robustnejších stoniek. Brokolicu i mrkvu nakrájame na malinké hranolčeky, pridáme nasekaný koriander (u nás sa nedá zohnať - použila som petržlenovú vňať - na chuti to neubralo). Zmiešame všetky suroviny na dresing - limetovú šťavu, rybaciu omáčku (nahradila som soľou), olej, ryžový ocot, zázvor a cukor a zalejte ním zeleninu. Nechajte postáť aspoň hodinu v chladničke. Priznám sa, že dresingu som sa trocha bála - po zmiešaní nemal moc dobrú chuť - ale v šaláte jedna báseň, a to som ho aj zabudla nechať odstáť ... super šalátik, určite budem robiť častejšie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
"Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY zvyšky kuracieho mäsa, olivový olej, 1/2 hrnčeka sofrita (recept dolu), 1 plechovka lúpaných paradajok, bobkový list, 1 menšia mrkva, 1/2 hrnčeka hrášku, 1/4 ČL rímského kmínu, biele víno, oregano, tmavá fazuľa (konzerva) na SOFRITO : 1 ČL olivového oleja, ¼ hrnčeka nahrubo krájanej cibule, ½ papriky, ½ jalapeňo papriky, očistenej od bieleho pálivého vnútrajška,1 strúčik cesnaku, trošku zeleného koriandru (petržlenovej vňate), 1/2 ČL rajského pretlaku (môžeme vynechať), soľ, korenie a limetkovou šťavu podľa chuti (ak budeme robiť väčšie množstvo jedla treba suroviny na Sofrito znásobiť - toto množstvo je pre cca 4 osoby) POSTUP PRÍPRAVY ... zvýšilo nám mäso z kuriatka a keď som rozmýšľala čo s ním, natrafila som na internete na recept z kubánskej resp. juhoamerickej kuchyne "Ropa vieja", ktorý sa pôvodne robí z hovädzieho mäsa - ja som sa inšpirovala, trocha upravila a vyskúšala s kuracím mäskom ... výsledok bol nad moje očakávania výborný, tak posúvam ďalej ... ideme na to : hotové kuracie mäso natrháme na kúsky pozdĺž vlákna. Na olej dáme Sofrito, pridáme biele víno, lúpané paradajky, oregano, bobkový list, nadrobno pokrájanú mrkvu a hrášok a chvíľu dusíme, pokiaľ sa víno neodparí a mrkva a hrášok nezmäknú. Pridáme kuracie mäso a tmavú fazuľu z konzervy dochutíme soľou, korením, prehrejeme a podávame - najlepšie s ryžou. SOFRITO : všetky suroviny dáme do mixéra a urobíme z toho pastu. . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát "Cézar"POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks rímsky šalát (môže sa nahradiť ľadovým, obyčajným nie), 120 g parmezán, kuracie prsia, 3 PL olivový olej, 3 plátky chlieb, 4 plátky slanina, soľ Dressing: 1 PL kyslá pochúťková smotana, 1 KL worchesterská omáčka, 1 PL citrónová šťava, 2 PL olivový olej, 1 strúčik cesnak, 2 ks žĺtok, 6 ks ančovičky, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... dlho som sa chystala vyskúšať recept, ktorý by sa priblížil originálu a oplatilo sa ... jednoznačne najlepší Cézar šalát aký som doteraz jedla ... preto posúvam ďalej - oplatí sa vyskúšať .... Rímsky šalát umyjeme a osušíme, natrháme na menšie kúsky a niekoľko listov dáme bokom na ozdobu. Na plátky pokrájame cesnak, dáme ho do misky s olivovým olejom a necháme odstáť 10 - 15 minút. Na olivovom oleji opečieme pokrájanú slaninu. Vyberieme ju, osmažíme krutóny, ktoré sme si nakrájali z chleba bez kôrky a odložíme ich bokom. Potom opečieme okorenené a osolené kuracie prsia a nakrájame na plátky (ja som nakrájala na kúsky vopred, aby sa lepšie jedli a okrem soli som ich posypala gyros korení, ktoré máme radi). Rozmixujeme spolu všetky suroviny na dresing. Kúsky šalátu, kuracie mäso a slaninu prelejeme dresingom a zľahka premiešame. Na taniere servírujeme celé listy šalátu, do ktorých naložíme premiešaný šalát, posypeme krutónmi a parmezánom.Aj tu som trocha improvizovala - na celý list som dala potrhnaý šalát a obložila som ho kuracím mäsom, slaninou a krutónmi - nakoniec som všetko poliala dresingom a ozdobila hoblinami parmezánu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.2.2015, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... robila som podľa receptu na gaštanovú roládu, ktorý mám v receptoch - len s upraveným množstvom surovín ... bola tuším ešte lepšia ako roláda, keďže tu bolo viac výbornej gaštanovej plnky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Fantastické plnené baklažánové závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpis pre 2 osoby : 1 väčší baklažán pozdĺžne nakrájaný na plátky, 150 g syr Feta nakrájaný na kocky, 2 paradajky bez semien nahrubo nasekané, 1 cibuľa najemno nakrájaná, 2 PL extra panenský olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, nadrvené, 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL čerstvej bazalky (príp. petržlenová vňať), 30 g strúhaný parmezán. Na rajčinovú omáčku: 1 konzervu krájaných rajčín, asi 400 g, 2 PL extra panenského olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky (alt. petržlenovej vňate), 1 PL balzamikového octu POSTUP PRÍPRAVY ... recept od Z. Pohlreicha, ktorý predčil všetky moje očakávania ... je výbornýýý ... predhrejte rúru na 180 °C. V panvici na olivovom oleji restujeme baklažán do zlatista, potom vyberieme na tanier. Cibuľu restujeme na troche olivového oleja domäkka, pridáme cesnak a restujeme ešte minútu. Orestovanú cibuľku s cesnakom dáme do misy, pridáme nasekané čerstvé rajčiny, nakrájaný syr a bylinky. Dobre premiešame. Vzniknutú zmes nanesieme na plátky baklažánu a zabalíme. Omáčka : na olivovom oleji zľahka restujte 2 strúčiky cesnaku, pridajte zvyšné ingrediencie a zvoľna priveďte k varu. Osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku dajte do malého pekáča alebo zapekacej misy, pridajte závitky a posypte parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Servírujeme teplé. Ja som nezohnala čerstvú bazalku, tak som použila petržlenovú vňať, ale na chuti to vôbec neubralo - prosto výýýborné ... môžem len a len odporučiť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s petržlenovo-pistáciovou krustouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota. Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná krémová baklažánová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |