. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 356 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,36 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Pangasius po "sedliacky" :)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pangasa, dve kysle smotany, kyslu (kvasenu) kapustu, syr, maslo, sol, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Na spodok pekaca rozlozime kvasenu kapustu (vodu sme vyliali, najlepsie do pohara a sup vypit). Pangasa osolime z oboch stran, orascovime. Dame ho pekne na kapusticku., na rybku dva (tri styri, podla velkosti) platky masla. Potom kyslu smotanku a trosku struhaneho syra navrch. Zakryjeme alobalom a dame piect do rury. Ked je ryba makka, odstranime alobal a nechame zapiect syr :) Je to mnam, nezlaknite sa tej kombinacie kapusta a ryba :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka H. (Devlin) ID 51295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

ZAVINACE_SUPER RECEPT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Biele ryby,1l voda,0,5l ocot,0,20kg soľ cibuľa,mrkva,čalamáda alebo kyslá kapusta,rasca,horčičné semeno,bobkový list,celé čierne korenie,Deko-nálev ako na obale

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby očistíme,odstránime hlavy a plutvy.Vodu,ocot a soľ prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme ryby a v chlade necháme 5 dní.Drobné kostičky sa rozložia,Zostane len hlavná,aj tá zmäkne.Ryby umyjeme v letnej vode a vykostíme.Ukladáme do pohárov s čalamádou,cibuľou,mrkvou.Pridáme podľa chute horeuvedené koreniny,zalejeme uvareným nálevom z Deka ako na uhorky.Nesterilizujeme.Držíme na chladnom mieste.

Ak máte doma rybára,odporúčam vyskúšať.Deko nedávať prírodné,ale s kyselinou sorbovou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybie fašírky v náleve



POTREBNÉ PRÍSADY

Fašírky: 1 kg ryby,soľ, boblový list, čierne korenie, 2 vajíčka, rožok namočený v mlieku, vegeta, majorán, drvená rasca, strúhanka Nálev:1 l vody, 2 dcl octu, 2,5 dcl červeného vínneho octu (pri tomto pomere sa nám fašírky zdali príliš kyslé, takže odvtedy dávame len polovicu odporúčaného množstva), 1 PL soli, 1,5 PL cukru, 1 PL vegety, 1 PL magi, bobkový list, gulôčky čierneho a nového korenia, 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby poriadne očistíme, vložíme do hrnca s vriacou vodou, do ktorej pridáme koreniny a varíme asi 15 min.Potom ich vyberieme, vykostíme a pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne zmiešame. Vytvarujeme malé gulôčky alebo fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme v rozohriatom oleji.

Všetky prísady na nálev dáme uvariť a následne necháme vychladiť.

Fašírky vložíme do nejakej uzaverateľnej nádoby, celé zalejeme nálevom, zaťažíme a necháme v chlade odležať zo tri dni, nech sa riadne premiešajú chute.

PS: Ja som tento recept robila aj zo zvyškov pečených rýb ktoré ostali od obeda a nebolo vidno rozdiel. Boli mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.3.2010, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Tom Yum s krevetami - thajská pikantná polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 strúčiky cesnaku, 1,5 polievkovej lyžice Tom Yum pasty (alebo citrónová tráva, galangal), 500g kreviet, 1 polievková lyžica rybacej omáčky, červené chilli papričky (3-4), 1 limetka, rajčina

POSTUP PRÍPRAVY

Tom Yum je vynikajúca pikantná polievočka z Thajska, ktorá sa podáva s miskou jazmínovej ryže.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2010, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Dusena ryba na masle od Matka



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryba (my sme mali Hoki), naozajstne cerstve maslo, sol, cierne korenie, korenie na ryby, trosku bujonu, voda na podliatie, suseny cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Rybu si osolime, okorenime cier.korenim a korenim na ryby, osmazime na masle z oboch stran, podlejeme troskou vody, pridame asi 1/4 kocky slepacieho bujonu, granulovany cesnak a prikryte dusime,kym ryby nie su makke. Trva to len chvilku,tak pozor,aby sa vam uplne nerozpadla. Hotovu rybu pokvapkame citronovou stavou.
Jednoduche, rychle a vyborne, toto dnes pripravil na veceru moj drahy manzel :o) Ako prilohu sme mali pecenu zeleninu podla Lubky,ale dojedali sme s cerstvym chlebom a bolo to tiez vyborne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

losos s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

losos, soľ, mčk, sézam, nepomletý mak, olivový olej na tepelné spracovanie, maslo, jablká, mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduché-rýchle-chutné :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.1.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

LOSOS, PSTRUH alebo iná ryba v pomarančovo - vínovej omáčke - oblížete si prsty :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 rybu / LOSOS /1ks/, PSTRUH /4ks/, filety /4ks/ - ja som to robila už aj z lososa, aj zo pstruha - nie je v tom žiadny rozdiel :-) / * 2dl šľahačkovej smotany * 2 pomaranče * 2dl vína -bieleho * hladká múka * citrónová šťava * petržlenová vňať * olej * maslo * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Vykostenú rybu posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Rozohrejeme si rúru / nemusí sa to robiť v rúre, už som to robila aj na panvici - dusila som / , dáme maslo a olejový výpek a pečieme v rúre, zopár minút 5-10, potom vyberieme a nalejeme smotanu, víno, odšťavené pomaranče a necháme v rúre ešte asi 5 minút podusiť. Tá šťava je mňam, veľmi výborná. Podávame s varenými zemiakmi a rybu na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a ak máme tak ošúpanými plátkami mandlí, ale to nemusí byť, my na tie mandle nikdy nemáme čas :-) DOBRÚ CHUŤ - dajte vedieť ako chutilo :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2009, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Vianočný kapor na víne s marinádou



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Stredne veľký kapor 250 ml suchého vína (rizling) 1000 g zemiakov 100 ml oleja (najlepšie olivového) 3 citróny 2 cesnaky nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať sušené oregano rozmarín tymian podravka (soľ).

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kož z oboch strán narežme pásiky na každých 3 centimetroch. Povrch aj vnútro posolíme podravkou (soľou). Na dno ohňovzdornej misy nalejeme 200 ml vody, 200 ml bieleho vína a 50 ml oleja. Zmiešame to s jedným pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, štipkou sušeného oregana, rozmarínu a tymianu. Do toho nálevu uložíme celého kapra a dáme piecť asi na 40 minút do vyhriatej rúry. Marinádu na zalievanie upečeného kapra pripravíme zo šťavy z 3 citrónov, 50 ml vína, 50 ml oleja, pretlačeného cesnaku a petržlenovej vňate. Prelejeme ňou upečeného kapra, ozdobeného petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom s dusenou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečené HOKY ala MajaMimi



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrazené ryby Hoky (všetky druhy rýb),korenie na ryby,citron(limetka),hl.múka,červ.paprika,soľ,máslo a dobrá nálada.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené rybky zbavené chrbtových a bočných plutiev pokvapkáme citronom a okoreníme zmesou na ryby (korenie obsahuje aj soľ,kto chce rybky prisolí),rúru si predhrejeme na 220°C a pekáč vymastíme máslom.Na obaľovanie:zmiešame hl.múku,červ.papriku,korenie na ryby a kúsky rýb zľahka obalíme.Uložíme na pekáč(kto chce dá papier na pečenie)kožou nadol,pekáč prikryjeme alobalom a šup do rúry na cca 15 minút,potom alobal odstránime a ešte dopečieme aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.Podávame s zemiakovou kašou.Dooooobrúúúú chuť.PS: utrite si sliny :-) M+M.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Milan M. (M+M) ID 121845 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.2.2018, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

PANGA - rychlá a chutná



POTREBNÉ PRÍSADY

- filety z pangaseusa - drvená rasca - červená paprika - cesnak -roztlačený - soľ - platok masla - alobal

POSTUP PRÍPRAVY

pangu ochutime, zabalime do alobalu a pol hodinky pecieme na 180C v trube alebo na grile

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.4.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 356 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,36 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu