![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,36 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
![]() Pangasius po "sedliacky" :)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g pangasa, dve kysle smotany, kyslu (kvasenu) kapustu, syr, maslo, sol, rasca POSTUP PRÍPRAVY Na spodok pekaca rozlozime kvasenu kapustu (vodu sme vyliali, najlepsie do pohara a sup vypit). Pangasa osolime z oboch stran, orascovime. Dame ho pekne na kapusticku., na rybku dva (tri styri, podla velkosti) platky masla. Potom kyslu smotanku a trosku struhaneho syra navrch. Zakryjeme alobalom a dame piect do rury. Ked je ryba makka, odstranime alobal a nechame zapiect syr :) Je to mnam, nezlaknite sa tej kombinacie kapusta a ryba :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lenka H. (Devlin) ID 51295 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
ZAVINACE_SUPER RECEPT*****POTREBNÉ PRÍSADY Biele ryby,1l voda,0,5l ocot,0,20kg soľ cibuľa,mrkva,čalamáda alebo kyslá kapusta,rasca,horčičné semeno,bobkový list,celé čierne korenie,Deko-nálev ako na obale POSTUP PRÍPRAVY Ryby očistíme,odstránime hlavy a plutvy.Vodu,ocot a soľ prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme ryby a v chlade necháme 5 dní.Drobné kostičky sa rozložia,Zostane len hlavná,aj tá zmäkne.Ryby umyjeme v letnej vode a vykostíme.Ukladáme do pohárov s čalamádou,cibuľou,mrkvou.Pridáme podľa chute horeuvedené koreniny,zalejeme uvareným nálevom z Deka ako na uhorky.Nesterilizujeme.Držíme na chladnom mieste. Ak máte doma rybára,odporúčam vyskúšať.Deko nedávať prírodné,ale s kyselinou sorbovou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Rybie fašírky v nálevePOTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: 1 kg ryby,soľ, boblový list, čierne korenie, 2 vajíčka, rožok namočený v mlieku, vegeta, majorán, drvená rasca, strúhanka Nálev:1 l vody, 2 dcl octu, 2,5 dcl červeného vínneho octu (pri tomto pomere sa nám fašírky zdali príliš kyslé, takže odvtedy dávame len polovicu odporúčaného množstva), 1 PL soli, 1,5 PL cukru, 1 PL vegety, 1 PL magi, bobkový list, gulôčky čierneho a nového korenia, 2 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Ryby poriadne očistíme, vložíme do hrnca s vriacou vodou, do ktorej pridáme koreniny a varíme asi 15 min.Potom ich vyberieme, vykostíme a pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne zmiešame. Vytvarujeme malé gulôčky alebo fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme v rozohriatom oleji. Všetky prísady na nálev dáme uvariť a následne necháme vychladiť. Fašírky vložíme do nejakej uzaverateľnej nádoby, celé zalejeme nálevom, zaťažíme a necháme v chlade odležať zo tri dni, nech sa riadne premiešajú chute. PS: Ja som tento recept robila aj zo zvyškov pečených rýb ktoré ostali od obeda a nebolo vidno rozdiel. Boli mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.3.2010, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Tom Yum s krevetami - thajská pikantná polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 strúčiky cesnaku, 1,5 polievkovej lyžice Tom Yum pasty (alebo citrónová tráva, galangal), 500g kreviet, 1 polievková lyžica rybacej omáčky, červené chilli papričky (3-4), 1 limetka, rajčina POSTUP PRÍPRAVY Tom Yum je vynikajúca pikantná polievočka z Thajska, ktorá sa podáva s miskou jazmínovej ryže. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2010, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Dusena ryba na masle od MatkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ryba (my sme mali Hoki), naozajstne cerstve maslo, sol, cierne korenie, korenie na ryby, trosku bujonu, voda na podliatie, suseny cesnak POSTUP PRÍPRAVY Rybu si osolime, okorenime cier.korenim a korenim na ryby, osmazime na masle z oboch stran, podlejeme troskou vody, pridame asi 1/4 kocky slepacieho bujonu, granulovany cesnak a prikryte dusime,kym ryby nie su makke. Trva to len chvilku,tak pozor,aby sa vam uplne nerozpadla. Hotovu rybu pokvapkame citronovou stavou. Jednoduche, rychle a vyborne, toto dnes pripravil na veceru moj drahy manzel :o) Ako prilohu sme mali pecenu zeleninu podla Lubky,ale dojedali sme s cerstvym chlebom a bolo to tiez vyborne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() losos s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY losos, soľ, mčk, sézam, nepomletý mak, olivový olej na tepelné spracovanie, maslo, jablká, mletá škorica POSTUP PRÍPRAVY jednoduché-rýchle-chutné :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.1.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() LOSOS, PSTRUH alebo iná ryba v pomarančovo - vínovej omáčke - oblížete si prsty :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 rybu / LOSOS /1ks/, PSTRUH /4ks/, filety /4ks/ - ja som to robila už aj z lososa, aj zo pstruha - nie je v tom žiadny rozdiel :-) / * 2dl šľahačkovej smotany * 2 pomaranče * 2dl vína -bieleho * hladká múka * citrónová šťava * petržlenová vňať * olej * maslo * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Vykostenú rybu posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Rozohrejeme si rúru / nemusí sa to robiť v rúre, už som to robila aj na panvici - dusila som / , dáme maslo a olejový výpek a pečieme v rúre, zopár minút 5-10, potom vyberieme a nalejeme smotanu, víno, odšťavené pomaranče a necháme v rúre ešte asi 5 minút podusiť. Tá šťava je mňam, veľmi výborná. Podávame s varenými zemiakmi a rybu na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a ak máme tak ošúpanými plátkami mandlí, ale to nemusí byť, my na tie mandle nikdy nemáme čas :-) DOBRÚ CHUŤ - dajte vedieť ako chutilo :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2009, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Vianočný kapor na víne s marinádouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Stredne veľký kapor 250 ml suchého vína (rizling) 1000 g zemiakov 100 ml oleja (najlepšie olivového) 3 citróny 2 cesnaky nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať sušené oregano rozmarín tymian podravka (soľ). POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kož z oboch strán narežme pásiky na každých 3 centimetroch. Povrch aj vnútro posolíme podravkou (soľou). Na dno ohňovzdornej misy nalejeme 200 ml vody, 200 ml bieleho vína a 50 ml oleja. Zmiešame to s jedným pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, štipkou sušeného oregana, rozmarínu a tymianu. Do toho nálevu uložíme celého kapra a dáme piecť asi na 40 minút do vyhriatej rúry. Marinádu na zalievanie upečeného kapra pripravíme zo šťavy z 3 citrónov, 50 ml vína, 50 ml oleja, pretlačeného cesnaku a petržlenovej vňate. Prelejeme ňou upečeného kapra, ozdobeného petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom s dusenou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Pečené HOKY ala MajaMimiPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazené ryby Hoky (všetky druhy rýb),korenie na ryby,citron(limetka),hl.múka,červ.paprika,soľ,máslo a dobrá nálada. POSTUP PRÍPRAVY Očistené rybky zbavené chrbtových a bočných plutiev pokvapkáme citronom a okoreníme zmesou na ryby (korenie obsahuje aj soľ,kto chce rybky prisolí),rúru si predhrejeme na 220°C a pekáč vymastíme máslom.Na obaľovanie:zmiešame hl.múku,červ.papriku,korenie na ryby a kúsky rýb zľahka obalíme.Uložíme na pekáč(kto chce dá papier na pečenie)kožou nadol,pekáč prikryjeme alobalom a šup do rúry na cca 15 minút,potom alobal odstránime a ešte dopečieme aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.Podávame s zemiakovou kašou.Dooooobrúúúú chuť.PS: utrite si sliny :-) M+M. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Milan M. (M+M) ID 121845 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.2.2018, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() PANGA - rychlá a chutnáPOTREBNÉ PRÍSADY - filety z pangaseusa - drvená rasca - červená paprika - cesnak -roztlačený - soľ - platok masla - alobal POSTUP PRÍPRAVY pangu ochutime, zabalime do alobalu a pol hodinky pecieme na 180C v trube alebo na grile OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 19.4.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,36 ďalšie >> |