. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 333 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,34 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Mlete masko pod perinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Ml.bravčove maso,cibula,cesnak,hliva(alebo ine huby),omačka Maggi-rajčinova,sladka smotana,zemiakove pyre,tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulku si orestujeme do sklovita,pridame cesnak,huby a nakoniec masko.Restujeme az kym sa masko nezatiahne,potom rozmiešame v smotane omačku a pridame ku masu(ak sa vam zda huste,pridajte trosku vody).Medzitym si uvarime zemiaky a urobime klasicke pyre s mliekom a maslom.Masovu zmes navrstvite do zapekacej nadoby a zakryte zemiakovou perinkou a posypte syrom.Uz len zapečieme na 200st asi 15 min.Podavame so šalatom.Je to velmi jednoduche a vyborne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.10.2009, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Rolada z mleteho masa alla Cordon bleu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibula, 1kg miesaneho mleteho masa (bravcove, hovadzie resp. ine), cervena sladka paprika, mlete cierne korenie, sol, 2 vajicka, 3 lyzice jemnej struhanky, 2 caj. lyzicky horcice, 1 caj. lyzicka suseneho oregana, 4 platky tvrdeho syra (napr. Gouda), platky sunky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu si nasekame nadrobno. Mlete maso zmiesame s cibulou, celymi vajickami, struhankou, horcicou, osolime okorenime ciernym korenim a cervenou paprikou...
Dalej vid. obrazkovy postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2011, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Klasické lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

trochu olivového oleja, 500-750 g mletého mäsa mix (hov.-brav. ) alebo hov., 2 veľké cibule, 1 malý rajčinový pretlak, 125 - 200 ml červeného alebo bieleho vína ( ktoré máte doma), 8 strúčíkov cesnaku, 2 plechovky lúpaných rajčín, 2 vetvičky čerstvého tymianu (ak máte), 1 vetvička rozmarínu (ak máte), 1 bobkový list, asi 40 dkg syru aidam nakrájaný na tenké plátky, 15-20 dkg syru aidam vcelku na strúhanie, 100 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 balíček lasagní

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici na olivovom oleji posmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5-10 minút. Pridáme rajčinový pretlak, víno ( ja tam prilejem aj 2 dl), lúpané rajčiny, korenie, soľ, bobkový list a bylinky ak máte ak nie tak dajte aspoň troška sušeného tymianu. Rozmarín je troška výraznejší takže dajte podľa svojej chuti. Tu môžeme pridať smotanu. Ja ju niekedy dávam a niekedy nie. Všetko spolu necháme na miernej teplote asi 45 min variť. Priebežne miešame. Nakoniec pridáme prelisovaný alebo najemno posekaný cesnak - kto čo uprednostňuje. Zmes by mala byť troška redšia.
Na hlbší plech dáme asi 0,5 - 1 cm vrstvu zmesi z mletého mäsa a položíme naň plátky lasagní. Medzi lasagnami odporúčam robiť asi 1 cm odstup. Keď sa napijú tak sa roztiahnu (nevarím vopred - cestovina si vypije tekutinu z mäsovej omáčky. Raz som to urobila ale bolo to podľa mňa zbytočné. Na lasagne poukladáme plátky syra. Postup opakujeme dva razy ale vrch zakončíme vrstvou mäsa. Takto to pečieme asi 30 min. pri 180 °C. Medzitým v smotane rozmiešame vajcia a nastrúhaný syr. Po 30 minútach pečenia túto zmes vylejeme rovnomerne na lasagne a prečieme ešte 15 min. do zlatožlta. Po upečení necháme 20 minút postáť. Ale u nás to toľko nevydrží....
Obmenou môže byť že smotanu a vajcia nedáte a posypete vrch už iba strúhaným syrom ale v tom prípade pečte aspoň 35 min. a 10 minút si nechajte na roztopenie syra navrchu.
Druhou obmenou môže byť že nebudete dávať plátky syra ale vymiešate si asi 100ml smotany, 500g strúhaného parmezánu (príp. aidamu) a 3 vajcia a tie budete dávať medzi jednotlivé vrstvy a vrch zakončíte mozarellou.

Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Miriam K. (Mikri) ID 50427 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fasirky v cesticku



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 500 g mleteho masa, 1 mensia cibula, 5-6 struckov cesnaku, majoranka, sol, korenie, 1 vajicko, struhanka; na cesticko: 2 vajicka, 8 pl mlieka, muka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 8.10.2018, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové guľky & kaša s pestom



POTREBNÉ PRÍSADY

400g mletého bravčového mäsa, 300g paradajkovej omáčke, 1kg zemiakov, 150ml mlieka, sušená bazalka (lepšia je čerstvá), 1 lyžica worcesterskej omáčky, 2 lyžice bazalkového pesta, soľ, čierne korenie, trochu olivového oleja na panvicu,

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla a chutná večera....mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

English Shepard´s pie



POTREBNÉ PRÍSADY

Zomlete maso (moze byt bravcove, hovadzie, alebo aj pomiesane), 1 velka cibula, mrazena zelenina, sampiony, konzerva krajanych rajcin, pretlak alebo kecup, sol,korenie no a na zemiakovu kasu - zemiaky, sol, maslo, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je oblubene jedlo mojho manzela, tak sa nechajte inspirovat...je mnamkoveeeeeeeeeeee

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

zuzana q. (zuzanaq) ID 34874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kel plnený mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľký kel, 250g hovädzieho mäsa, 150g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 80g ryže, mleté nové a čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 30g údenej slaniny, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z kelu odstránime vrchné listy, umyjeme a sparíme vo vriacej vode. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Pridáme cibuľu pokrájanú na drobno, pretlačený cesnak, udusenú ryžu, majorán, osolíme, okoreníme, a premiešame. Na vychladnutom keli rozvinieme listy, srdiečko vyberieme a postupne medzi listy vkladáme plnku a listy pritláčame. Nakoniec previažme niťou. Na pekáči rozškvaríme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme kel, podlejem horúcou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme dve hodiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Antonia M. (antonia4b) ID 36720 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Švédske guľky (Ikea)



POTREBNÉ PRÍSADY

***Gulky*** 250 g mleteho bravcoveho masa, 250g mleteho hovadzieho, (alebo 500g z jedneho), 1 vajce, 200-300 ml smotany (mlieka) a vody, stredne velka cibulka, 50 g struhanky, 2 uvarene zemiaky, sol, korenie, maslo alebo olej na vyprazanie. ***Omacka*** 100 ml smotany, 200 ml masoveho vyvaru, sojova omacka, 1 lyzica hlad. muky, sol, biele korenie. ***Priloha*** Varene zemiaky, brusnicovy dzem (Cranberry sauce).

POSTUP PRÍPRAVY

Gulky:
Nadrobno nakrajanu cibulu osmazime na oleji alebo masle. Uvarene zemiaky pomackame ,zmiesame s troskou vody+smotanou a struhankou. Ak nechcete pouzit vodu, mozete ju uplne nahradit len smotanou alebo mliekom.K vzniknutej kasi pridame cibulu, vajicko, koreniny a pomlete maso. S tychto surovin vymiesame hmotu pevnu natolko aby sa s nej dali tvarovat stredne velke gulky, ktore obalime v muke.
Potom ich pomaly vyprazame na masle alebo oleji, ja osobne uprednosnujem olej pretoze maslo rychlo hori.

Inak musim povedat ze som skusala robit tie "gulky" troska inak. Masovu zmes som si na pomucenej doske a cez foliu vyvalkala na hrubku cca 1,5 cm a potom som s malym poharom (priemer cca 3 cm) vykrajovala koliecka. Vsetko som dala piect do rury. Mne to takto asi aj viac chuti, nieje to take mastne, koliecka maju chrumkavu korku a vo vnutri su velmi jemne. Mozte vyskusat obidva sposoby, kazdemu moze vyhovovat nieco ine ;-)

Omacka:
Urobime si vyvar ku ktoremu pridame smotanu a zahustime to mukou. Dochutime sojovou omackou, korenim a solou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Majka B. (Majka82) ID 43088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 10.4.2018, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Írsky Shepard's Pie



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok.

POSTUP PRÍPRAVY

Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala

Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu.
Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka.
Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok.
Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra.
Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený.
Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Ťapkine srdiečkové fašírky :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o)
Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť.
Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky.
Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku.
A šup s nimi do rozpáleného oleja.
Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu.
Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária P. (Mayka) ID 13577 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 333 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu