. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 671-680)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Záhoráky



POTREBNÉ PRÍSADY

Vysoký bôčik, slanina, kyslá kapusta, cesnak, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu porežeme na tenké plátky a vyložíme ňou celý pekáč a na toto poukladáme kyslú kapustu. Bôčik narežeme na porcie, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny.Do stredu dáme kopček kyslej kapusty zvinieme do rolády a dáme do pekáča na kapustu.Podlejeme trochou vody a dáme piecť. Podávame s uvarenými ale neomastenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pivovarský bôčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Bôčik, soľ, cibuľa, vývar, cesnak, korenie, strúhanka(asi 1 PL), pivo 12°, strúhaný syr, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Menej mastný bôčik narežeme na porcie, ľahko naklepeme a osolíme. Na troške oleja zpeníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Podlejeme vývarom, okoreníme a dusíme do mäkka.Pred dohotovením pridáme pretlačený cesnak, strúhanku a pivo, asi 3 dl.Povaríme.Porcie bôčika prelejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a petržlenom. Ako prílohu podávame knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bôčik s čínskou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g prerasteného bôčika, čínska kapusta, 1čl škrobovej múčky, 1čl octu, 50 ml vody, petržlenová vňať, sojová omáčka, mletý zázvor, rasca, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik pokrájame na kocky a v miske ho premiešame so sojovou omáčkou. Listy kapusty pokrájame na plátky, škrobovú múčku,zázvor, ocot a sojovú omáčku rozmiešame vo vode. Hlbšiu panvicu potrieme tukom, dáme na ňu bôčik, miešame a dávame pozor aby sa nám bôčik dusil a nie opekal ! Okoreníme, pridáme petrž. vňať, asi po 5 minútach vmiešame kapustu a za stáleho miešania udržiavame silný oheň. O daľších 5-7 minút prilejeme omáčku, miešame, kým nezhustne a nezhnedne.Kapusta musí byť lesklá a sklovitá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rillons



POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 kg bôčika, 2 dl bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik by nemal byť veľmi tučný a mal by byť pekne prerastený.Rozrežeme ho na malé kúsky - asi 4 cm. Posolíme, pokoreníme a dáme odležať na 24 hodín. Na druhý deň nalejeme do pekáča víno, vložíme kúsky bôčika a dáme variť. Ked víno zovrie a mäso sa začne pražiť, zmiernime oheň. Takto ho pekáme za občasného obracania asi pol hodiny. Potom mäso z masti vyberieme , necháme vychladnúť a podávame s chlebom.Masť si odložte nabudúce,ked budete recept opakovať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bôčikové závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

bôčik, horčica, kyslá kapusta, klobása, soľ, mleté č. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik nakrájame na pásy, hrubé asi 1cm, naklepeme, posolíme, potrieme horčicou, na každý pás dáme trochu kyslej kapusty, pridáme kúsok pikantnej klobásy a všetko zabalíme ako závitok. Poukladáme do pekáča a upečieme. Podávame s knedľou. Okolo mäsa na pekáči môžeme poukladať kapustu aby sme mali na prílohu. Má výbornú chuť, lebo sa prepečie so šťavou z mäsa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäso na čínsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2kg bravčové stehno
2lyžice oleja
2lyžice Solamyl
1 lyžica kečup
1/2 lyžice vegety
2 žĺtka
1/2 lyžice Karí korenie
1/2 lyžice soli
1/2 lyžice čierne korenie
Všetko sú to polievkové lyžice (veľké)
Tej soli ja dávam trošku menej.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešať a máme marinádu do ktorej si na 24 hodín namočíme mäso, ktoré sme predtým nakrájali na také širšie rezance (5x2 ??). Samozrejme to necháme v chladničke. Potom to z marinády vyberáme a opekáme na oleji. Pozor olej sa dosť pení odporúčam vyššiu nádobu! Vhodné ku hranolkám, alebo zapekaným zemiakom, zeleninka a tatárska omáčka alebo iná omáčka podľa chuti.
Keď to budem najbližšie robiť, tak sa to pokúsim nafotiť.
Ale je to výborné

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Ružena P. (nikitka2) ID 29836 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäsko na šťave s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

masť alebo olej ** -----------bravčové mäsko ** ------------------cibuľka **------------mletá červená paprika ** --------------bobk. list **------------čierne korenie mleté aj celé ** -----------soľ **-----------vegeta **--------------bujón**---------------------mrkva **---------zeler (petržlen som nedala , pretože sme ho nemali doma) ** + zeleninka v konzerve (viď obr. ) ---------------horčica **----------cesnak ** -----------príloha : ryža

POSTUP PRÍPRAVY

toto mäsko som jedla prvý krát u švagrinky a keďže mi veľmi chutilo a ona je taká láskava , dovolila mi dať tento recept do obehu , takže chvála patrí jej. ------------------------------------------------------------------------------------------ na masti si speníme cibuľku, pridáme mäsko nakrájané na kocky, ochutíme mletou paprikou, bobk. listom , mletým čiernym korením, celým korením , osolíme a ovegetíme. necháme dusiť vo vlastnej šťave. Keď sa nám mäsko pekne vydusí , tak napoly , pridáme nakrájanú zeleninu , bujón , prilejeme vodu a necháme pekne dusiť do mäkká. Keď máme hotovo , na záver dochutíme( a tým sa nám aj zahustí mäsko) horčicou ( ak je treba aj múkou) a pridáme prelisovaný cesnak.
príloha : čo kto rád , v mojom prípade ryža

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 208 návštěvníkov)

Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (68) posledné: 26.11.2017, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rebierko na pive



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčove kare s kosťou alebo rebierka, 8 lyžic svetleho piva, 1 lyžica horčice, 2 lyžice oleja, mlete korenie, sol, 1 jablko, štipku muškatoveho orieška

POSTUP PRÍPRAVY

Pivo, horčicu, olej, muškatovy oriešok, sol a korenie zamiešame na marinadu. Tymto potrieme rebierka alebo kare a nechame pol hodiny postať. Potom to dame na pekač a na to nakrajajte jablko a dajte piecť. Za obcasneho podlievanie pečte do mäkka a podlievajte pivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina M. (mataalex) ID 27652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové rezne (karé,stehno), čierne korenie, soľ, olej na opekanie, voda, 1 kocka hubového bujónu, solamyl, šampiňóny

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.

a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci:
500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min.
500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min.
500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min.
500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min.
1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 24.11.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko s lečom-dobrotka



POTREBNÉ PRÍSADY

br. mäso, lečo, kečup, cibuľa, čierne korenie, soľ, trošku oleja na opraženie,

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Livia J. (Livia J.) ID 11706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.5.2009, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 671-680)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu