končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,20 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie po mojom.POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hovädzie zadne\r\n3 väčšie cibule\r\n1 väčšia mrkva\r\n1 väčší petržlen\r\n3 zavarene uhorky\r\n2/3 dl uhorková šťava\r\n3 dl červeného vína\r\n20 dkg plesňového syra\r\nSoľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, maslo, hladká múka, \r\nvegeta, polievkové korenie, guľášová zmes, hovädzí bujón POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na hrubšie plátky ( tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky ). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme. ( Ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že ostane tvrdé.) Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku ( prebytočné množstvo odlejeme ) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme. Na restovanú masu pridáme vegeu, polievkové korenie, guľášovú zmes, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom ( bujón ) tak aby bolo mäso zakryté. Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.\r\nPodávame s knedľou.\r\n\r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana B. (jbelakova) ID 79853 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie závitky starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY hovadzie maso*maslo*horčica*cibuľa*olej*soľ*vegeta*mčk*červená mletá paprika*voda*hladká múka* smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Takto pripravovala hovadzie závitky moja nebohá stará mama.Recept mala ešte od svojej majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Voláme to Španeláky a pripravujeme ich takto.Klasické španielské vtáčiky sa u nás nerobia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 3.6.2011, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
hovädzie mäsko s hubami a brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY doplnim POSTUP PRÍPRAVY doplnim ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
**Jemne hovädzie file so sampinonovou omackou**POTREBNÉ PRÍSADY 4platky hovädzieho file* sol,zelene korenie,olej,1 strucik cesnaku,2PL masla* sampinonova omacka:* 100g ocistenych a nakrajanych sampinonov* 1 mensia cibula* sol,MCK* 1pohar smotany na varenie* 1 strucik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY File osolime z oboch stran.Zelene korenie potlcieme a vtlacame z oboch stran do mäska.Prudko opecieme na oleji z oboch stran a hned vlozime do jenskej misy ,do ktorej sme na spodok dali 1PL roztopeneho masielka s pretlacenou hlavickou cesnaku.dobre poobraciame file a na vrch rozdelime druhu PL masla.Prikryjeme a na 15 min dame do vyhriatej rury. Vo vybeku si spenime na drobno nakrajanu cibulu,pridame sampinony a podusime 10 min.Osolime okorenime.Pridame sladku smotanu na varenie nechame prejst varom a pretlacime na zaver hlavicku cesnaku.Ja robim omacku pikantnejsiu preto pridavam aj cilli papricku.Ale to kto ako chce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.12.2009, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí steak z roštenky so syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzia roštenka * olej * korenie na steaky _____ zemiaky * olej * vegeta * sušený cesnak _____ olej * hladká múka * mlieko * tavený syr * bylinková soľ * bazalka POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.4.2012, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY * 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie * POSTUP PRÍPRAVY - receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 3.7.2010, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
trochu iný GULÁŠ - so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg hovadzie maso nakrájené na kocečky, cibula, 3stručiky cesnaku, masť, paprika, rasca celá, ocot, majorán, smotana kyslá aj sladká, paradajkový pretlak ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pre fajnšmekrov aj kocečky slaniny, prípadne korenová zelenina POSTUP PRÍPRAVY ZOPAR RÁD od skusených kuchárov k vareniu guláša: 1** veeela cibule- zhruba polovica alebo 3/4 hmotnosti mäsa 2** mletu papriku k smaženej cibuli na začiatku pridávame len symbolicky, vačšiu dávku dávame na záver, aby nezhorkla a zostala pekná červená 3**majorán tiež dávame na záver- aby si zachoval svoju aromu a chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie v slivkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko, poprípade aj bravčové, ocot, sušené slivky cca 300g, červené suché víno, škorica, citrónová kôra, slanina POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si deň dopredu naklepeme prešpikujeme slaninkou a naložíme do octu, aby zmäklo. Omáčka: Do hrnca dáme variť sušené slivky, ktoré podlievame vínom, posypeme troškou škorice a vložíme kúsok citrónovou kôrou. Slivky necháme rozvariť a následne rozmixujem, celú dobu podlievame vínom. Po rozmixovaní by mala byť omáčka hustá, ak by nebola múže sa zahustiť múkou a maslom. Mäsko opražíme na oleji necháme podusiť do mäkka a s výpekom vložíme do omáčky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"POTREBNÉ PRÍSADY 2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze POSTUP PRÍPRAVY Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš s domácou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2009, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,20 ďalšie >> |