končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domaci knedlikPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej muky 300 ml vlazneho mlieka 1 vajicko 1 PL oleja olivovy 1 cajova lyzicka soli 1 PL krystaloveho cukru 1 susene drozdie 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky si dame vsetke tekute ingrediencie, na vrch suche, do jedneho roha pekarnicky sol a do druheho roha drozdie a zapneme program CESTO. Ked je hotove rozdelim ho na 2 casti a vytvarujem 1 knedlik a necham 10 minut kysnut a potom dam nad paru na 15 minut, vytvarujem druhy knedilk a ked zlozim dole prvy, dam hned druhy nad paru. Hotovy knedliky hned potieram olivovym olejom, aby neboli suche z vrchu. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Najlepsi chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY Budemepotrebovat:3hrnceky hladkej muky, 1 1/2 hrncek vlazna voda , 1bal susene drozdie, 1 1/2 cajova lyzicka rasca cela , 1 1/2 cajova lyzicka sol, 1 lyzica ocot POSTUP PRÍPRAVY vsetky prisady spolu zmiesame.Nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu potom premiesame a nechame kysnut dalsiu hodinu . dame si rozohriat jensku misu na 200 stupnov .do horucej misy vyklopime cesto a dame piect na 200stupnov 50min v zavretej jenskej mise. otvorime misu pokropime voda+sol, par kvapiek oleja a nehame piect bez pokrievky dalsich 20 min.chlebik je hotovy:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) zuzana m. (15zuzka15) ID 315261 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rýchly špaldový chlieb bez kysnutiaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g špaldovej múky\\r\\n8 polievkových lyžíc olivového oleja\\r\\n2 čajové lyžičky soli\\r\\n1 čajová lyžička sódy bikarbóny\\r\\n3.5 – 4 deci vody\\r\\nRôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové) POSTUP PRÍPRAVY Najprv dobre premiešame suché prísady (múku, soľ a sódu), až potom pridáme olej a vodu. \\r\\nNakoniec dosypeme semiačka a časť z nich môžeme použiť na dozdobenie.\\r\\nVšetko spolu zamiešame varechou, kým sa jednotlivé prísady dobre nespoja.\\r\\nNezľaknite sa, cesto bude lepkavé a mazľavé, ale tak to má byť. Snažte sa nezahusťovať ho ďalšou múkou, aby nebolo príliš tuhé.\\r\\nPripravte si plech a dajte naň papier na pečenie. Dobre si pomúčte ruky a z cesta rýchlo vytvarujte bochník, ktorý preneste na plech. (alebo si cesto rozdeľte na 6-8 častí a vyformujte malé žemličky).\\r\\nPečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 50 minút (pri žemliach uberte asi 10 minút z času pečenia). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka H. (dvojplamen) ID 301282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2015, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Čokoládové slniečkoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300g hladkej múky, 20 g krupicového cukru, 30 g rozpusteného a vychladnutého masla, 15g kvasníc, 150 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, štipka soli, Na potretie: nutella alebo iná čokoládová nátierka POSTUP PRÍPRAVY Cesto som si pripravila v pekárni, ale dá sa aj klasicky "ručne" :) Videopostup ako vytvarovať slniečko nájdete tu: http://www.napadynavody.sk/pletena-cokoladova-nutellova-hviezda-jednoduchy-vi-p586 Je to naozaj VEĽMI jednoduché a efektné! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2015, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s kváskom z ošatkyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 40 - 50 g pravidelne vedeného kvásku, 125 g celozrnnej špaldovej múky, 125 g vody -na rozkvas.****** Ďalej: 250 g vody, 40 g acidka ( alebo piva, vody, srvátky a pod) ... 520 g múky pšeničnej chlebovej T650, ak má niekto ešte slabý kvások, môže pre začiatok pridať cca 10 g čerstvého droždia, 2 čL soli, 1 PL trstinového cukru, 1 čL drvenej rasce, 1/2 čL sušenej bazalky, 1a1/2čL ľanového semienka, 2 PL oleja (repkový al. olivový), na dosypávanie : 2 PL otrúb, 1 PL múky T650 , ***na vysypanie ošatky múku a solamyl, na potretie chleba solamyl POSTUP PRÍPRAVY - necháme spolu rozkvasiť cez noc alebo dlhšie... cca 10 - 12 hodín. Potom z tejto zmesi odoberieme 50 g do pohárika a odložíme si ho do chladničky(na pokračovanie vedenia kvásku). Väčšinu kvasu preškriabeme do nádobky DP, čo by malo byť cca 240 - 250 g. Prilejeme odmeranú studenú vodu, pridáme 1 PL (zarovnanú) trstinového cukru a silikónovou stierkou to dobre premiešame. Múku odvážime a vsypeme do nádobky. Ak treba pridať droždie, tak ho namrvíme a tí, čo majú silný kvások, droždie pridávať nemusia. Zapneme program na miesenie cesta. Počas miesenia si kontrolujeme konzistenciu a podľa úvahy dosypeme ingrediencie na zahusťovanie, aby bola ok. Ku koncu miesenia , t.j. asi 5 min pred jeho ukončením pridáme zmes soli, oleja, korenia a semienka. Cesto zväčší svoj objem 2 - 2,5 násobne. Vykysnuté cesto na doske prepracujeme, stočíme do bochníka a vložíme ho do ošatky, ktorú sme predtým vysypali múkou a vytreli solamylom. Solamylom potrieme aj bochník. Necháme dobre vykysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry - 250°C/15 min, s pekáčom a vodou naspodu rúry, potom vodu vyberieme a znížime na 200°C/ 30 min . Podrobnejšia príprava je na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2015/01/psenicny-chlieb-z-osatky.html . Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2016, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moja prva vianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :) na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladké rožky, makovkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, sáčok sušeného droždia (príp. 20g čerstvého), 1 vanilkový cukor, 50g cukru krupice, citrónová kôra (ak nemáte nevadí), 1 žĺtko, 70g rozpusteného masla, štipka soli, 180ml vlažného mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla na inej stránke a vlastne som si ho sem uložila pre seba :) , no rada sa podelím, nakoľko cesto je výborné, úžasne sa s ním pracuje a makovky sú vynikajúce. Takže postup: Klasickým spôsobom spracujeme cesto (ja v jednej mise zarobím kvások, keď vzíde pridám ostatné ingrediencie a vymiesim) (alebo dáme do pekárne na program cesto). Necháme hodinku vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na osem rovnakých dielov - jeden vážil 70-90 gramov a myslím že sú také akurát (no ak chceme mať rohlíky menšie, tak na viac dielov). Z každého dielu vyvaľkáme ovál-bodaj by sa mi to pri každom podarilo :), zarolujeme a strany mierne ohneme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech a necháme ešte 30 minut kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180st do zlatova- cca 20 minút. Po upečení ihneď preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Dnes som ich robila prvý krát a sú ozaj výborné!!!! MŇAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pudingáče s karamelovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Recept nieje moj ale sa podelim o tutu dobrotu POSTUP PRÍPRAVY 1/4 l mléka,2 dcl oleje.3 žloutky,40 dkg hladké mouky,10 lžiček cukru,špetka soli,asi 17 g kvasnic. Kdo nemá pekárnu,zadělá ručně tak,že nejprve si připravíme kvásek.V troše teplého mléka,cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.V míse smícháme hladkou mouku,cukr,špetku soli,mléko,olej,žloutky,a,kvásek.Necháme nakynout až těsto zdvojnásobí objem.Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm,které ohneme napůl,tím vzniknou dva prameny,které upleteme a konec trochu vsuneme dospod. Celkem z tohoto množství mouky uděláme 36 ks o velikosti 10 cm. Necháme na plechu chvíli kynout,potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi 12-15 min.Vychladlé rozkrojíme a plníme náplní z 3/4 l mléka,3 pudinky /může být jakýkoliv,v tomto případě karamelový/,4,lžíce cukru-z tohoto klasicky uvaříme pudink.Vychlazený vyšleháme s 3/4 kostkou másla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.4.2016, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biele bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky špeciál, 150 ml vlažného mlieka, 50 ml kyslej smotany, 12 g čerstvého droždia, 1 PL ražného kvásku, 1 čL kryšt. cukru, 1 čL soli, voda podľa potreby, múka na posypanie dosky, POSTUP PRÍPRAVY Podrobnejší postup je na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/biele-bagety-s-mliekom-smotanou.html Pripravíme a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku a primiešame do nej soľ. Do múky vlejeme vzídený kvások, pridáme ešte ražný kvások (kto nemá, nedá, ale pridá viac droždia). Zmiešame všetko rukou, ide to ťažko, ale dá sa... a pridáme smotanu a po troške pridávame vlažnú vodu. Po zmiešaní všetkých prísad môžeme dať cesto miesiť do DP ale ja som prišla na chuť aj ručnému mieseniu. Občas je to sranda, občas si človek tak aj uľaví. Pri tom oplieskavaní cesta o dosku si môžem predstavovať, ako by som vošla do parlamentu a začala tam... :-) .... Vymiesené cesto necháme hodinu kysnúť, potom ho zrazíme - čiže do cesta vrazíme päsť a v mise ho poprekladáme, v rukách ho trocha premiesime a dáme zasa do misy kysnúť ešte pár desiatok minút... asi tak 40 minút (zakryté). Vyklopíme, vytvarujeme bagety a mliekom potrieme povrch, ktorý posypeme soľou a semienkami. Dáme chvíľu oddychovať a potom ich vložíme do vyhriatej rúry 210°C/ 15 minút. spolu s hrnčekom vody. Následne teplotu znížime na 180 a dopečieme dozlatista, cca 10 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Nekysnutý špaldovo-pohánkový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 280 g špaldová hladká biela múka, 170 g pohánková múka, 2 tégliky Acidko biele, 1 ČL soľ, 1 ČL trstinový cukor, 1 ČL sóda bikarbóna, 1 ČL mletá rasca, ľanové + sezamové semiačka. POSTUP PRÍPRAVY Inšpiráciu som našla na http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-nemieseny-ne/45079-recept.html ale upravila si podľa seba. Postup: Múku som preosiala a zmiešala som všetkými suchými prísadami + pridala ľanové semiačka, priliala Acidko a vidličkou premiešavala, aby sa to všetko spojilo. Nemiesiť, nijak nextra nespracovávať. Cesto je lepkavé,ale v pohodke sa dá vyklopiť na papier na pečenie. Misu z jenského skla som predhriala v rúre a potom do nej vložila cesto aj s papierom a trochu ucapkala, aby to malo nejaký tvar :) Vrch cesta som posypala ľanovými a sezamovými semiačkami. Piekla som na 180 stupňoch cca 50-55 min, kým bola kôrka pekná chrumkavá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2015, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |