. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 381-390)<< predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Náš obľúbený - vysmážaný karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

Stará dobrá klasika -na prípravu tohto skvelého jedla potrebujeme karfiol,vajíčka, múku, strúhanku, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je všeobecne známy - karfiol narezaný na menšie kúsky si predvaríme v osolenej vode. Ak už je taký polouvarený, vyberieme ho z vody, necháme vychladnúť, osolíme ho a postupne jednotlivé ružičky obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Obalené kúsky vysmažíme v horúcom oleji a môžeme podávať ( pozor - nechať aj trošku vychladnúť, inak je obarená pusa istotou :-)) ) . Pre nás veľkých papkáčov sa ako príloha podávajú varené zemiačiky a tatarská omáčka. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 18.10.2011, 6:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná čakanka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks čakanka, 4 veľké pláty šunky, 1 bambino, sladká smotana, múka podľa potreby, olej na vymastenie zapekacej misy.

POSTUP PRÍPRAVY

Čakanku dáme do vriacej vody na cca 7 min, scedíme. Pripravíme si bešamelovú omáčku, roztopíme v nej syr, osolíme, okoreníme. Vychladnutú čakanku zabalíme do plátkov šunky, uložíme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme na cca 25-30 min do vyhriatej rúry. Podávame s čerstvou francúzskou bagetou.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva V. (lentil) ID 43024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.5.2008, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Brokolica, 2 ks Bambino - syr v črievku, vajíčko, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

skúste takto:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 169 návštěvníkov)

Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 11.2.2015, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

MOCHE MANČEGO - ALEBO PARADAJKOVY LETNY SALAT



POTREBNÉ PRÍSADY

mozeme pouzivat bud cerstve paradajky - 3-4 velke paradajky, alebo cele paradajky zakonzervovane bez supky - vidi sa mi ze sa volaju talianske paradajky - pokial pouzijete tieto z konzervy tak to bud stavnatejsie.
2 vajcia
1/2 cibule
1 konzerva tuniaka
olivy - cierne alebo zelene - podla chuti
olej - najlepsie olivovy
sol

POSTUP PRÍPRAVY

uvarime vajcia na tvrdo. do nadoby, v ktorej budete servirovat - najlepsie ak sa moze aj zatvarat s nejakou pokrievkou, sa polozia nakrajane paradajky na male kusky, nakrajate cibulu na pasiky a date to na tie nakrajane paradajky, navrh sa polozi tuniak a vajicka na tvrdo nakrajane na kolieska. pridaju sa olivy,posolite to a pridate olej podla chuti.
dobru chut

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

ivana i. (pralina39) ID 38750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Prekladaný kel s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší kel, 240g ryže, 500-600g húb príp. šampiňóny, 2cibule, 250ml kyslej smotany, 1vajce, tuk, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, drvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Mňam mňam receptík:-)

Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na cca 13-15min. a scedíme. Kel rozoberieme na listy, umyjeme ich a krátko povaríme. (väčšinou mi vnútro ostane a to použijem na kelové karbonátky, recept je tu na mmb, ale neviem presne od koho je)
Na tuku speníme nadbrobno pokrájanú cibulu, pridáme pokrájany huby, soľ, korenie, papriku, rascu a dusíme do mäkka. Potom primiešame uvarenú ryžu.
Do vymasteného pekáča rozložíme vstvu kelových listov, na ne ryžu s hubami, postup opakujeme a vrch zakryjeme listami. V smotane rozmiešame vajce a polejeme ňou celý povrch. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30min.

Keďže ja sa neviem dojesť kelu, dávam čo najviac kelu:-)
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Vladimira S. (Gombicka) ID 5505 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Mrkvové slížiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkvu, maslo, olivový olej, morská soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu očistíme a nastrúhame škrabkou na zemiaky na slížiky, na panvici si rozpustíme maslo a pridáme trošku olivového oleja a rýchlo opečieme. Nepražíme dlho aby ostala mrkva pekne chrumkavá. Medzitým si ju posolíme a podávame ako prílohu ku mäsku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.3.2011, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Mexické fazule



POTREBNÉ PRÍSADY

Fazule v konzerve alebo sójové bôby kto čo má rád, klobása, cibuľa, kečup, voda, korenie, paprika, soľ, olej, surový zemiak.

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava jedla je v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Michal K. (kiko8) ID 35961 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2008, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiaky s nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, niva, sladka smotana, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky nakrajame na kolieska, supinovite naukladame do vymastenej nadoby, navrch rozdrvime nivu a polejeme slahackovou smotanou, okorenime, vrstvy zopakujeme az do vycerpania surovin a upecieme, najprv pod alobalom domakka a potom odokryte, aby zemiaky chytili farbu a korku

uzasne su samotne aj ako priloha k masu, rybam...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Michaela U. (miu) ID 1384 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2009, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cibulovy kolac - kysnuty



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej muky, 1/2 cl soli, stipka cukru, asi 180 ml vlazneho mlieka, 1/2 kocky cerstveho drozdia /21 g/, 50 g zmaknuteho masla, 1 vajce
oblozenie: 1 kg cibule, 100 g prerastenej udenej slaniny, 1 pl oleja, 125 g kyslej smotany, 3 vajcia, sol, 1 cl rasce

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduchy a vyborny ... skuste

fotopostup som nestihala :o(, ale urcite sa podari aj bez neho ...

* muku zmiesame s cukrom a solou, drozdie rozmrvime a nahladko rozmiesame vo vlaznom mlieku, pridame do muky a spolu s maslom a vajcom zamiesame makke, vlacne cesto, ktore nelepi a nechame ho vykysnut, najlepsie v rychlokyske :o)))

** za ten cas si pripravime napln - cibulu aj slaninu pokrajame na kocky, poprazime ich spolu na troske oleja doruzova, nechame trochu vychladnut a vmiesame kyslu smotanu a vajicka, ochutime solou a rascou

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Michaela U. (miu) ID 1384 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2008, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kapustový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

kapusticka

POSTUP PRÍPRAVY

Mile zienky.Nepoznate a neviete niekto presny postup pripravy kapustoveho salatu aho ho dostat v restavraciach ako prilohu?Ja tam citim aj chren a idem sa ujest.Byva z bielej aj cervenej kapusty.Mnam.Dakujem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.3.2008, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 381-390)<< predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu