končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1141-1150) | << predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Krémová brokolicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY celá brokolica, 1 cibuľa, 3 zemiaky, mlieko, šlahačka, soľ, čierne korenie, štipku vegety. Starý chleba na krutóny POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú na jemno si opražíme na oleji ( v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme. Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu. Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme z toho asi 3 žufanky vývaru, pridáme mlieko a 1/2 šlahačky. Poriadne zamiešame. Vylejeme naspäť k brokolici, na chvíľu stiahneme z ohňa. Tyčovým mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Opäť vrátime na oheň a privedieme k varu. Podávame s opraženým chlebíkom na kocky ( cruton ) Výhoda tohoto receptu spočíva v tom, že brokolicu môžeme nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom..proste zdravou zeleninkou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 413 návštěvníkov) Lucia D. (lucyfuk77) ID 7907 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (190) posledné: 13.7.2019, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Bryndzova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3x - zemiaky * 1x - bryndza * maslo * hladká múka * mletá červená paprika * soľ * vegeta * na strúhaničku :------------ detská krupica * 1 x - vajíčko POSTUP PRÍPRAVY viď foto , keďže som sa dozvedela od viacerých mamičiek a kuchárok , že bryndzovu polievku na túto variantu nejedli a po vyskúšaní ohodnotili 1* , rozhodla som sa vám ju poslať , dúfam , že bude aj vám všetkým chutiť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 310 návštěvníkov) Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (251) posledné: 10.8.2016, 0:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mliečna zemiaková s párkomPOTREBNÉ PRÍSADY maslo * hladká múka * mlieko * párky * soľ * petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Z masla a múky si pripravíme svetlú záprašku, ktorú zalejeme mliekom a vodou, ale viac mlieka. Osolíme, pridáme na kocky narezené zemiaky, poprípade dolejeme ešte mlieko alebo vodu. Varíme na miernom plameni, aby neprihorelo :)) V polovici varenia pridáme narezané párky, ja som na konci ešte vybrala zopár zemiakov a vidličkou som ich popučila a dala späť do polievky, ozdobíme vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 18.6.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kelová polievka s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kel, 1 cibuľa, 2 PL hl. múky, 2-3 zemiaky, ½ klobásy, soľ, olej, voda, majoránka, POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si na tuku speníme cibuľku. Kel pokrájame na rezance, a dáme dusiť na cibuľku zaprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme na kocky nakrájanú klobásku, osolíme a dáme variť. Keď je kel polomäkký pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké odstavíme a pridáme majoránku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY TOTO JE TRADIČNÝ RECEPT Z LIPTOVA. Polievočku varil moj manžel a musím povedať, že je výborná.Potrebujeme: vodu z kyslej kapusty (manžel mal 7dcl pohár), 1 vačšiu cibuľu, 1-2 strúčiky cesnaku, sušené hríby, 3-4 zemiaky, slivky, 1/2 kg údeného maska, široké rezance, celé čierne korenie, nové korenie POSTUP PRÍPRAVY Vodu z kapusty dolejeme studenou vodou do potrebného množstva. Pridáme celú cibuľu, celé zemiaky, celý cesnak, celé údené, slivky a korenie a varíme, pokým masko nezmakne. Zvlášť v osolenej vode uvaríme rezance. Do taniera vložíme rezance, zalejeme vývarom kapustnice, pridáme celý zemiak a dobrú chuť (o: ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lenka D. (laugaricio) ID 11298 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 23.6.2012, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sedliacka kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravcoveho masa (stehno), 500g kapusty (moze byt aj viac), cibula pod maso, rajcinovy pretlak, bobkovy list, korenie - cierne, hnede, nove POSTUP PRÍPRAVY Je to velmi jednoduche a je toho vela. Samostatne sa udusi maso a samostatne sa udusi kapusta. Maso mozete ochutit vselijakym korenim, ktore doma najdete. Kapusta sa dusi s bobkovym listom. Ked uz je maso aj kapusta makke, spoja sa do jedneho hrnca a prida sa pretlak. Necha sa prevriet a ochuti sa. Moze sa pridat aj ocot. Jedava sa s chlebom. Varievala to moja babina, ked ma chcela potesit, ale obcas sa to vyskytlo aj v jedalni ZS. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jarmila B. (vendula) ID 7532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2012, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná vianočná kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, 1,5 l vody, 20 zrn. čierneho korenia, 10 zrn. nového korenia, rasca, 2 klinčeky, 3 zrn. jalovca, mušk. orech, bobkový list, 2 cibule, sušené hríby, cesnak, 500 g brav. mäsa, červ. paprika, klobása POSTUP PRÍPRAVY Kapustu so šťavou, alebo bez, podľa toho, aké kyslé to chceme zalejeme vodou, pridáme všetko korenie(okrem červ. papriky), cibule, sparené hríby, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ a privedieme do varu. Medzitým si na cibulke opražíme bravčové mäso, ktoré osolíme, riadne popaprikujeme(môžeme pridať aj čili alebo pálivú papriku) a ocesnakujeme a keď nám polievka zovrie, pridáme mäsko. Varíme hodinku, potom pridáme klobasu(ja dávam v celku, krájam, až keď ide na tanier) a povaríme ešte 30 min. Dochutíme podľa ľubovôle. Dobrú chuť! Je výborná, ja som ešte inú ani nerobila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Mariana I. (hermiona) ID 1521 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2015, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ružová polievka – kapustováPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka bielej kapusty, 1 malý paradajkový pretlak, kúsok zelenej papriky, 1 bobkový list, rasca, 1-2 dcl mlieka, 1 PL hladkej múky, soľ, olej, ocot POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame, dáme do hrnca s rascou, bobkovým listom, soľou a paprikou zalejeme vodou a dáme variť. Keď je kapusta mäkka pridáme pretlak. Urobíme zápražku, ktorú rozriedime mliekom a vlejeme do polievky a necháme povariť. Ochutíme octom. Recept je z Dolniakov, varievala ju moja stará mama a ako deti sme ju volali ružová polievka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 29.2.2008, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
PodlupkaPOTREBNÉ PRÍSADY Karelábové listy (20-30), cviklové listy, kapustové, kelové, z redkvičky a šalátové listy, 4 deka múky - hladkej, 1 pl vegety, soľ, mleté čierne korenie, 1dc smotany, vývar z údeného mäsa, cesnak, zápražka. POSTUP PRÍPRAVY Karelábové listy obaríme a všetky nakrájame na drobno. Medzitým sa varí vývar s cesnakom - prvé hodíme karelábové listy, potom všetky ostatné a ako posledné šalátové listy. Asi po pol hodine pridáme zápražku, vegetu, mleté čierne korenie, zjemníme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Podľa chuti možno pridať aj šťavu z citróna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana V. (Susssan) ID 26357 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Miliónová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Detská krupica, 2 vajcia, 3-5 lyžíc oleja, zeleninová zmes - 350 g, bujón zeleninový, podľa chuti petržlenová vňať na posypanie, a na dochutenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca na polievku si dáme tak asi cca 3-4 lyžice oleja /ja dávam od oka/, zapneme sporák, do oleja nasypeme detskú krupicu /grís/ a sypeme a miešame až pokým sa neurobí taká polotuhá masa /tiež asi tak 4 možno aj viac lyžíč/, stále miešame a do tejto zmesi vmiešame 2 vajcia /predtým rozharbarkované v pohári/ a zase ďalej miešame až kým sa nám nazačnú robiť také hrudky, kvázi skoro ako halušky, vareškou to od seba rozdeľujeme, potrháme /ono to na koniec aj bude v polievke ako halušky, taká závarka krupicová/, keď vajcová zmes stuhne, ale stále miešame a tú zmes máme tuhú a potrhanú, zalejeme vodou a nasypeme zeleninovú zmes a hodíme 1 kocku bujónu, jemne premiešame a necháme zovrieť a potom pomaličky dovaríme, až kým zelenina nie je mäkká, tipujem, že toto celé tak asi 20 minút, max. 30 minút trvá. U nás doma je veľmi obľúbená, hlavne tá závarka /alebo teda akože kvázi halušky/, chutí ako krupicové halušky. A obľúbená je aj kvôli tomu, že je véééľmi dobrá a véééľmi rýchla a vždy jej navarím aj na 2-3 dni. Je to super, naozaj miliónová polievka, mám ju od susedy. Poviem vám fakt rýchlovka, všetko máte v jednom hrnci naraz a rovno od začiatku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 14.5.2009, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1141-1150) | << predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,.,126 ďalšie >> |