. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁTIERKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 559 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,56 ďalšie >>

NÁTIERKY

Zdravá "čokoláda" - karobový krémik - vynikajúci aj pre Vaše detičky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 banán 1 biele tofu cca 4-5 PL karobu - svätojánsky chlieb(dala som tmavý) 1 PL citrónovej (limetkovej) šťavy 2 PL medu 2 PL ryžového sirupu (môžete nahradiť medom, úplne vynechať, pridať vanilkový cukor....fantázii sa medze nekladu :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dať do mixéra a vymixovať najemno. Najlepšie chutí, keď trošku postojí v chladničke.

Prečo KAROB?
(info zo stránky www. strava. sk)

Karob obsahuje veľký podiel prirodzeného cukru (obsahu sacharidov v luskoch 30 - 70%, dreň obsahuje 26 % sacharózy, 13% fruktózy, maltózu a glukózu), 8% bielkovín, vitamíny skupiny B, minerály - vápnik, horčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangán, chróm, meď, aminokyseliny (alanín, prolín, valín), škrob. Neobsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá bráni vstrebávaniu vápnika. Karob je bohatým zdrojom vlákniny pektínu, ktorý pomáha pri trávení a vylučovaní a je užitočný na zastavenie hnačky, pri zdvýhaní žalúdku a pri zvracaní. Obsahuje tiež lignín. Pektín i lignín majú prospešný vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu. V karobe sa nenachádza "teobromín" ako v čokoláde. Je vhodný ako náhrada čokolády zvlášť pre alergických ľudí na zložky čokolády.

- prášok vymletý z praženej karobovej drte, z extraktu zo sušených pražených i nepražených luskov karobu, pre skôr narodených známy pod názvom "svätojánsky chlieb" alebo "chlieb svätého Jána". Je zdravou alternatívou kakaa vďaka podobnej farbe a chuti, a predovšetkým vysokému obsahu cukru (až 50% obsahu) a mnohými pozitívnymi účinkami na organizmus.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan V. (autosedacky) ID 112246 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 14.8.2011, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

PECENOVA PASTETA S BRAVCOVYM MASOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg bravčová pečeň,2 kg bravčové pliecko,2 kg slanina,5 pl husací alebo kačací tuk,5 dg soľ,2 dg mleté čierne korenie,štipka nové mleté korenie,štipka muškátový orech

POSTUP PRÍPRAVY

Pečeň, pliecko a slaninu opláchneme a necháme stiecť.Pečeň zbavíme blán a dáme do mraziaka na chvíľu stuhnúť.Mäso a slaninu pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na čo najmenšej riečici.To isté spravíme so stuhnutou pokrájanou pečeňou.Potom pomleté suroviny dochutíme soľou,korením .Pridáme kačací-husací tuk a preženieme mixérom.Naplníme poriadne umyté menšie poháre asi 1 cm pod okraj ,očistíme a zaviečkujeme.Sterilizujeme 1 hodinu od bodu varu,voda nesmie veľmi vrieť.Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme.

Držíme v chlade.

Pre VERONIKU

PS muškátový orech a nové korenie dávať len málinko,lebo by pašteta bola veľmi prevoňaná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.10.2010, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

VLAŠÁKOVÁ POMAZÁNKA +++



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, trochu pepře. ( Vše svařit ) 30 dkg salámu, 15 dkg tvrdého sýru, 2 větší cibule, 3-4 okurky, 2 majonézi. ( Nastrouhat. )

POSTUP PRÍPRAVY

Vše smýchat dohromady a mažem na chlebíčky. Vynikajícííííííííí. Až recept vyskoušíte dejte mi vědět jestli vám chutnal.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.10.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA +++



POTREBNÉ PRÍSADY

škvarky , 3 vařené vejce, plnotučná hořčice , okurky, cibule, sůl, pepř,

POSTUP PRÍPRAVY

Škvarky pomeleme, cibuli ,okurky nakrájíme na malé kousky přidáme vařené vejce osolíme ,opepříme,přidáme plnotučnou hořčici a zamícháme.Mažem na chleba.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.10.2011, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Slivková nutela s vanilkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg dobre dozretých sliviek, 250 g domáceho vanilkového cukru, 250 g trstinového cukru, 1 tobolka vanilky, 100-150 g 60% čokolády, 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Slivky vykôstkujeme, dáme ich do hrnca a rýchlo ich privedieme k varu. Varíme asi 15 minút do mäkka. Ak by slivky pustili veľa šťavy, časť z nej odlejeme.
2. Po vychladnutí slivky rozmixujeme tyčovým mixérom.
3. Do slivkovej hmoty vmiešame všetok cukor, kaviár z jednej vanilkovej tobolky, čokoládu a vanilkový extrakt.
4. Dobre spolu premiešame a necháme pri izbovej teplote stáť 24 hodín.
5. Potom hmotu zase dobre rozmixujeme. Slivkovou nutelou naplníme zaváraninové poháre a sterilizujeme vo vode asi 15 minút.
6. Dobrú chuť!

POZN.:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.10.2010, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Jemná vajíčková nátierka podla Martina P. (Mata406)



POTREBNÉ PRÍSADY

tri vajička uvarene na tvrdo,100g natierkoveho masla,1PL horčice,1PL kečupu,1ml vegeta,pažitka :-)

POSTUP PRÍPRAVY

postup je tu http://sweetlive-recepty.blogspot.com/2010/09/vajickova-natierka.html

ja som si trocha upravila podla seba,je vynikajuca a hlavne jemna.... :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.10.2010, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka zo zemiakovej kaše, tuniaka a syra



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tuniak v oleji, (kúsky), cca 250g zemiakovej kaše alebo varený zemiak, 100g údeného syra (môže byť aj obyčajný), 1 mladá cibuľka, 1 PL horčice, 1 PL kečupu (môže byť aj papriková nátierka), mleté korenie, soľ, trošku umeoctu alebo citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

K tomuto receptu ma inšpirovala Adrika S. so svojimi super zemiakovými nátierkami, vlastne som išla jednu z nich urobiť, ale nakoniec to dopadlo tak, že vznikla úplne iná, ale rovnako chutná.
POSTUP je veľmi jednoduchý - syr nastrúhame, pridáme k nemu tuniaka, zemiakovú kašu, najemno nakrájanú cibuľku a ostatné pochutiny. Premiešame, dochutíme a natierame na pečivo alebo chlebík,

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 28.12.2013, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Pesto z rukoly



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g rukoly, 50 g píniových orieškov, šťava z 1/2 malého citrona, za hrsť nahrubo nastrúhaného parmezánu, 15 PL extra panenského olivového oleja, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Lístky rukoly dobre premyjeme, rozložíme na čistú kuchynskú utierku/papierové utierky a usušíme.
2. Do nádoby dáme všetky suroviny okrem citronovej šťavy a ponorným mixérom pomixujeme na kašu.
3. Potom ochutnáme, prisolíme ak treba, pridáme citronovú šťavu a ešte zo 2 PL oleja.
4. Ešte raz pomixujeme, aby sa zmiešali suroviny.
5. podlľa chuti solíme, môžeme pridať ešte citr. šťavu a olej.

Namiesto píniových orieškov som už použila aj lieskové, aj vlašské, bolo to ok. Namiesto rukoly môžete použiť iné bylinky: žeruchu, petržlen, špenát a typicky bazalku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.9.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

výborná vajíčková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec uvarených natvrdo, 4 trojuholníčky syra (najlepšie bez príchute), 1 cibuľa, cca 2 cm hrubý plátok zmäknutého normálneho masla, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Takto som to robila ja:

Aby som si uľahčila prácu použila som kuchynský robot. Veď na to je aby pomáhal :-D. Najskôr som ošúpala cibuľu a dala do robota. Použila som nože na sekanie. Tie mi cibuľku pekne na jemno rozsekali. Potom som pridala všetky ostatné ingrediencie a znova zapla robot. keď to bolo do hladka vymiešané podla chuti som osolila.

hotovo a prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Cesnaková nátierka s údeným syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

*udený syr na strúhanie*cesnak*tatarská omáčka*biely jogurt alebo smotana*tymián*malá lyžička horčice*brusnicový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Chutná natierka,ktorá prekvapí.

Udený syr nastruháme,pridáme tatarku alebo namiešame tatarku s bielym jogurtom či kyslou smotanom.Pridáme prelisované strúčiky cesnaku,ochutíme tymiánom a malou lyžičkou horčice.
Pre labužníkov dáme na každý chlebík trošička brusnicového džemu.
LAHODKA!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.8.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 559 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,56 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu