končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 221-230) | << predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
PARADAJKOVY na spôsob šípkoveho lekváru*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäsité paradajky,kryštálový cukor,badyan,vanilkový struk,klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Paradajky poumývame,nakrájame,dáme dusiť spolu s badyanom,klinčekmi a vanilkou.Miešame ,kým sa nerozvaria.Teplé rozmixujeme,prepasírujeme,dáme cukor a po dávkach zahusťujeme.Cukru dávam toľko ako mám pretlaku.Hustota má byť asi ako pri mojom šípkovom lekvári.Plníme do čistých malých pohárikov,otáčame dole viečkom. LEKVAR má zvláštnu a zaujímavú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 7.9.2019, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****POTREBNÉ PRÍSADY zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová POSTUP PRÍPRAVY šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice. Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,. Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť. JE TO PAN LEKVAR, postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaný čerstvý syr v čili paprikáchPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvý syr, papriky tzv. piperony, olej ja som skúsila aj obyč. aj olivový, provensáske korenie a korenie 4 farieb. POSTUP PRÍPRAVY pri obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 28.7.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda alla Helenka (moja babicka)POTREBNÉ PRÍSADY 5 kg kapusty, 2,5 kg cibule, 2,5 kg papriky, 2 nakladače, 1 ocot, 1 kg cukru, 1 polievkova lyžica čiriča vína - Borkem, POSTUP PRÍPRAVY Kapustu postruhame, aj cibulku s paprikou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.3.2014, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks 700 ml pohárov + viečka / ja som mala zatáčacie. 6 kg cvikly / keď ju ošúpeme ostane cca 5 kg/ ocot 3 dcl cukor hnedý trstinový 200 g voda 1 l fenikel - 1KL rasca celá 1KL soľ POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si dôkladne umyjeme a osušíme poháre do ktorým chceme plniť cviklu. Cviklu dáme variť do veľkého hrnca a varíme a varíme a varíme :) ja som mala také väčšie kusy cca ako päsť a viac tak to trvalo dlhšie cca 1 hod. necháme vychladnúť a ošúpeme a povykrajujeme. nastrúhame - ja som použila normálny stredný struhák - slížiky. Medzitým si urobíme nálev s vody + octu + feniklu + cukru + rasca + a soli, zamiešame, necháme zvrieť a odstavíme. Vychladnutú zmes a vychladnutú ostrúhanú cviklu zmiešame a plníme cca 0,5 cm až 1 cm po okraj pohára. Za-sterilizujeme vo veľkom hrni pri teplote 80 C cca 20 min a necháme v tom vychladnúť. Nálev je dosť aromatický - sladkokyslý, avšak ak ľúbite jemnejší uberte ak silnejší treba pridať viac octu a cukru. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana Ď. (zuzkazBA) ID 81932 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2009, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo-zeleninová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka kapusty, 4 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 mrkvy, 2 šalátové uhorky, 1 Deko, ocot, cukor. POSTUP PRÍPRAVY Kapustu a ostatnú zeleninu si nakrájame, mrkvu a šalátové uhorky nastrúhame a všetko spolu premiešame. Deko si uvaríme podľa návodu. Čalamádu dáme do fliaš, zalejeme vychladnutým nálevom, fľašky dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Martina G. (matag) ID 102562 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 25.8.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KiRina ČertovinaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg farebnej papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 6 cilli papriciek, alebo pol flasticky chilli omacky, 2 PL mleteho cierneho korenia, 2 PL mletej cervenej papriky (sladkej) 1 PL mleteho chilli, 1 dl octu, 1,5 dl oleja, 5-6 zarovnanych PL soli, 15 PL cukru. POSTUP PRÍPRAVY Najprv vsetko pomelieme na masovom lynceku alebo jednoducho rozmixujeme tycovym mixerom vo velokom hrnci. Potom to varime 1 hodinu (premiesavame, aby sa nam nechytalo o dno)a nalejeme do flasiek, ktore postavime hore dnom a nechame vychladnut. Je to lahke a mimoriadne chutne. Hodi sa na chlebik i do varenia. Ked pride kamoska Martanka, zvykne k nejakemu pecivu s cimsi zosrotovat aj celu trojdecku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČALAMÁDA S GIGANTUPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 veľké kaleráby / gigant /, 1 1/2kg paprika, 1kg mrkvy, 5ks veľkých cibuľ. NÁLEV : 4L vody, 1L octu, 2 balíčky deka, 400g cukru. POSTUP PRÍPRAVY Kaleráby a mrkvy postrúhame, papriku nakrájame na rezance.Zalejeme vlažným precedeným nálevom . Necháme 1/2 hod. stáť a plníme do fliaš. Sterilizujeme 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2016, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
FAZULOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paradajky, 1kg papriky, 1kg cibule, 1/2kg suchej fazule. NALEV:1 deko, 200g cukru, 2dcl octu, 2 dcl oleja / uvariť, precediť / POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu uvariť do mäkka. Do druhého hrnca nakrájame paradajky,cibuľu,papriky na rezance. Dať na 1/2 hod. dusiť s precedeným nalevom. Potom primiešame uvarenú fazuľu a dáme do fliaš, sterilizujeme 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPUSTA S CVIKLOUPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg bielej zimnú kapusty, 1kg cvikly, 1kg cibule, 1/2kg cukru, 7dcl octu, 1 deko POSTUP PRÍPRAVY Všetko pokrájať a zmiešať.Necháme 12 hodín postáť. Naplníme flaše a sterilizujeme 5 - 10 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.5.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 221-230) | << predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,43 ďalšie >> |