. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

PARADAJKOVY na spôsob šípkoveho lekváru*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsité paradajky,kryštálový cukor,badyan,vanilkový struk,klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky poumývame,nakrájame,dáme dusiť spolu s badyanom,klinčekmi a vanilkou.Miešame ,kým sa nerozvaria.Teplé rozmixujeme,prepasírujeme,dáme cukor a po dávkach zahusťujeme.Cukru dávam toľko ako mám pretlaku.Hustota má byť asi ako pri mojom šípkovom lekvári.Plníme do čistých malých pohárikov,otáčame dole viečkom.
LEKVAR má zvláštnu a zaujímavú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 7.9.2019, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová

POSTUP PRÍPRAVY

šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice.
Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,.
Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť.
JE TO PAN LEKVAR,


postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaný čerstvý syr v čili paprikách



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvý syr, papriky tzv. piperony, olej ja som skúsila aj obyč. aj olivový, provensáske korenie a korenie 4 farieb.

POSTUP PRÍPRAVY

pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.7.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda alla Helenka (moja babicka)



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg kapusty, 2,5 kg cibule, 2,5 kg papriky, 2 nakladače, 1 ocot, 1 kg cukru, 1 polievkova lyžica čiriča vína - Borkem,

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu postruhame, aj cibulku s paprikou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.3.2014, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

10 ks 700 ml pohárov + viečka / ja som mala zatáčacie. 6 kg cvikly / keď ju ošúpeme ostane cca 5 kg/ ocot 3 dcl cukor hnedý trstinový 200 g voda 1 l fenikel - 1KL rasca celá 1KL soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si dôkladne umyjeme a osušíme poháre do ktorým chceme plniť cviklu.
Cviklu dáme variť do veľkého hrnca a varíme a varíme a varíme :) ja som mala také väčšie kusy cca ako päsť a viac tak to trvalo dlhšie cca 1 hod.
necháme vychladnúť a ošúpeme a povykrajujeme.
nastrúhame - ja som použila normálny stredný struhák - slížiky.
Medzitým si urobíme nálev s vody + octu + feniklu + cukru + rasca + a soli, zamiešame, necháme zvrieť a odstavíme.
Vychladnutú zmes a vychladnutú ostrúhanú cviklu zmiešame a plníme cca 0,5 cm až 1 cm po okraj pohára.
Za-sterilizujeme vo veľkom hrni pri teplote 80 C cca 20 min a necháme v tom vychladnúť.
Nálev je dosť aromatický - sladkokyslý, avšak ak ľúbite jemnejší uberte ak silnejší treba pridať viac octu a cukru.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana Ď. (zuzkazBA) ID 81932 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2009, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo-zeleninová čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka kapusty, 4 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 mrkvy, 2 šalátové uhorky, 1 Deko, ocot, cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu a ostatnú zeleninu si nakrájame, mrkvu a šalátové uhorky nastrúhame a všetko spolu premiešame. Deko si uvaríme podľa návodu. Čalamádu dáme do fliaš, zalejeme vychladnutým nálevom, fľašky dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina G. (matag) ID 102562 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.8.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KiRina Čertovina



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg farebnej papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 6 cilli papriciek, alebo pol flasticky chilli omacky, 2 PL mleteho cierneho korenia, 2 PL mletej cervenej papriky (sladkej) 1 PL mleteho chilli, 1 dl octu, 1,5 dl oleja, 5-6 zarovnanych PL soli, 15 PL cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv vsetko pomelieme na masovom lynceku alebo jednoducho rozmixujeme tycovym mixerom vo velokom hrnci. Potom to varime 1 hodinu (premiesavame, aby sa nam nechytalo o dno)a nalejeme do flasiek, ktore postavime hore dnom a nechame vychladnut. Je to lahke a mimoriadne chutne. Hodi sa na chlebik i do varenia. Ked pride kamoska Martanka, zvykne k nejakemu pecivu s cimsi zosrotovat aj celu trojdecku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ČALAMÁDA S GIGANTU



POTREBNÉ PRÍSADY

3 - 4 veľké kaleráby / gigant /, 1 1/2kg paprika, 1kg mrkvy, 5ks veľkých cibuľ. NÁLEV : 4L vody, 1L octu, 2 balíčky deka, 400g cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby a mrkvy postrúhame, papriku nakrájame na rezance.Zalejeme vlažným precedeným nálevom . Necháme 1/2 hod. stáť a plníme do fliaš. Sterilizujeme 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2016, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

FAZULOVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paradajky, 1kg papriky, 1kg cibule, 1/2kg suchej fazule. NALEV:1 deko, 200g cukru, 2dcl octu, 2 dcl oleja / uvariť, precediť /

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu uvariť do mäkka. Do druhého hrnca nakrájame paradajky,cibuľu,papriky na rezance. Dať na 1/2 hod. dusiť s precedeným nalevom. Potom primiešame uvarenú fazuľu a dáme do fliaš, sterilizujeme 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPUSTA S CVIKLOU



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg bielej zimnú kapusty, 1kg cvikly, 1kg cibule, 1/2kg cukru, 7dcl octu, 1 deko

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájať a zmiešať.Necháme 12 hodín postáť. Naplníme flaše a sterilizujeme 5 - 10 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.5.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu