končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
LECO BEZ CIBULE*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäsité paradajky,paprika,soľ,olej, POSTUP PRÍPRAVY Umyté paradajky po odstránení hrubšej časti pri stopke pokrájame na kocky.Z papriky vyberieme jadierka a vykrojíme rebrá a pokrájame na pásiky.Do väčšej rajnice dáme rozpáliť olej a papriku na ňom pár minút restujeme.Osolíme a pridáme paradajky. Za občasného miešania dusíme,kým paprika nezmäkne a paradajky nepustia šťavu.Ak je treba,ešte osolíme. Plníme do čistých pohárov,utrieme vrch,zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom ohni. AK kupujete zeleninu ako ja,radšej si troška priplaťte a budete mať kvalitný výrobok bez množstva odpadu. CIBULU nedávam,lebo zvykne kvasiť,takže už len pri otvorení leča,ak je treba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.8.2013, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVA POMAZANKA*****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli POSTUP PRÍPRAVY Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni. Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa. SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VELKONOCNY JABLKOVY CHREN*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg chren,1,5kg jablká,0,10kg cukor,citrony-polovica na 0,2l pohár,soľ podľa potreby-nie veľa,trocha vody POSTUP PRÍPRAVY Chren očistíme(ja pri šporáku,aby som neplakala),pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.Jablká očistíme,dáme do vody s citronom,aby nezoxidovali a takisto rozmixujeme.Pridáme cukor a soľ,naplníme poháriky a vytlačíme citronovú šťavu bez zrniečok,zavrieme.Držíme na chladnom tmavom mieste. POCHUTKA k údenému mäsku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BARANIE ROHY OD SYLVIE*****POTREBNÉ PRÍSADY Baranie rohy,zelerové listy,cesnak,soľ,ocot,olej POSTUP PRÍPRAVY Umyté baranie rohy opečieme na plechu v rúre tak,aby sa vytvorili tmavé puchieriky.Do čistých pohárov vkladáme zelerové listy(ja som dávala aj stonky pokrájané na kratšie),plátky cesnaku a opečené baranie rohy.Postupne vrstvíme,nebojíme sa potlačiť.Do 3dcl pohára dáme kávovu lyžičku soli,zalejeme octom a kvapneme pár kvapiek oleja.Zaviečkujeme. NESTERILIZUJEME Ja som pridávala aj feferonky,lebo CIPOS ja môžem.Podáva sa ako pikantná príloha alebo na omastený chlieb. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 22.8.2010, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
CVIKLA*****POTREBNÉ PRÍSADY 5kg cvikla,1l voda,0,35 l ocot,10 dg cukor,4dg soľ,chren POSTUP PRÍPRAVY Cviklu poriadne poumývame a dáme variť úplne zaliatu vodou.Nemusíme ju rozvariť.Ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jablká alebo aj na jemnejšie. Chren ošúpeme pokrájame na menšie kúsky a s troškou vody rozmixujeme.Pridáme k cvikle.Uvaríme nálev s octom,soľou a cukrom(ja dávam viac,lebo naši radšej sladší),vylejeme na postrúhanú cviklu.Plníme do čistých pohárov,zaviečkujeme a dáme na 20 minút sterilizovať.Ja poháre po vybratí otáčam,tak vidím,či sú dobre zavreté. A ZIMA MOZE PRIST OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdokPOTREBNÉ PRÍSADY Na naloženie tejto kapusty nepotrebujete žiaden súdok, len zaváraninové poháre. Keď som tento receptík objavila na internete, hneď som si povedala, že isto vyskúšam. Čo potrebujeme: kapustu ja som mala 5 kg pokrájanej, soľ, na 1 kg kapusty ide 2 Dkg soli, kmín podľa chuti, nové korenie, bobkový list a zaváraninové poháre. POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame - ja som už nakrájanú kúpila a premiešame so soľou a kmínom. Riadne premiešame a keď pustí šťavu, tak dôkladne v nádobe utlačíme. Necháme 2 hodiny odpočinúť. Po tejto dobe ju začneme tlačiť do čistých zaváraninových pohárov, dáme si záležať na tom, aby sme každú vrstvu riadne natlačili zo všetkých síl. Ja som asi tak v polovici pohára pridala 2 zrnká nového korenia a 1 bobkový list. Plníme tak, aby sme od vrchu pohára nechali cca 3 cm. Ak by bola kapusta suchá a málo pustila vodu, tak ju môžeme nahradiť prevarenou vodou. Uzavrieme viečkami Omnia - takto vyzerajú http://www.kinekus.sk/img/produkty/30231684.jpg a poháre postavíme na nejaký podnos do tepla. Ja som ten podnos nechala na kuchynskej linke. Kapusta začne v pohároch kvasiť - viečka sa vydujú. Toho sa však neľakajte, asi za 2 týždne spozorujete, že sa opať vyrovnali do pôvodnej polohy. To je znamenie, že je kapusta vykysnutá. A môže začať aj vytekať šťava z pohárov - to nie je žiadna zrada - mne sa to stalo iba u niektorých v začiatkoch kvasenia, potom už nie. Potom už ostáva iba odniesť poháre do pivnice. Takto môžeme naložiť bielu aj červenú kapustu. Kapusta si udrží svoju krásnu farbu. Mne z tých 5 kg vyšlo asi 10 pohárov - prvé sme načali pred vianocami a dnes sme dojedli posledný. Bola z nej aj vianočná kapustnica. Môj starší syn sa jej nevie dojesť, pokiaľ bola, tak to bola pre neho najlepšia príloha k mäsu. Tento receptík som objavila niekde na internete, neviem kto bol pôvodcom tohto receptu, ale dala by som mu metál. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (205) posledné: 29.12.2021, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NASA ZABIJACKOVA KAPUSTNICA*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso bravčové,kosti na vývar,koreniny do klobás,cesnak,čierne mleté korenie, rasca,bobkový list ,červená paprika,kyslá kapusta,bravčová masť,voda,soľ POSTUP PRÍPRAVY ROBIME VTEDY,KED SA ROBIA KLOBASY,alebo ked sa minie stará. Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes,nie jeden druh a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj s rôsolom a necháme zovrieť.Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa. Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka. Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola PREHNANE kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť. Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená. Plníme do pohárov do výšky asi 2 prsty od vrchu,utrieme okraj pohára,zaviečkujeme.Sterilizujeme pol hodiny od bodu varu,vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. A NAVSTEVA vás môže kedykoľvek prepadnúť. Podávame s čiernym chlebom.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.4.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZAVARANE HRIBY*****POTREBNÉ PRÍSADY Tvrdé hríby,deko s kyselinou sorbovou,ocot,voda,cukor,soľ,mrkva,cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Hríby preberieme,očistíme ,väčšie rozkrojíme a vsypeme do hrnca s vriacou vodou.Necháme 5 minút povrieť a vyberieme do misy.Voda v hrnci má byť posolená.Ked máme všetky obvarené,opláchneme ich čistou vodou a necháme stiecť.Medzitým si podľa návodu na Deku uvaríme nálev,ktorý necháme chvíľu vrieť.Huby vsypeme do horúceho nálevu.Do čistých pohárov dáme na dno pár krúžkov mrkvy a cibule.Tej nie veľa,lebo by huby boli slizké.Poháre zaviečkujeme a sterilizujeme od bodu varu 20minút.Vyberieme ,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.11.2013, 2:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UHORKY-NALEV*****POTREBNÉ PRÍSADY Uhorky,chren,kôpor,deko,čierne cele korenie,klinčeky,voda,ocot POSTUP PRÍPRAVY Umyté uhorky si naukládame do čistých pohárov,kde sme predtým dali kôpor a chren.Do každého pohára vhodíme 2 klinčeky,5-6 guličiek čierneho korenia. NALEV 2,1 l voda,0,7 l ocot,2 PLsoľ,2 PLdeko,8 PLkryštálový cukor-nechať chvíľu vrieť. Zalejeme nálevom,nevadí,ak je horúci.Zaviečkujeme a sterilizujeme.Farba uhoriek sa zo zelených začne meniť,objavujú sa také škvrny,ja to volám,že sračkové.Vyberáme,otočíme,či sú dobre uzavreté. POZOR uhorky sú hotové za chvíľu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 29.7.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
FAZULKA ZAVARANA_PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Zelená fazuľka,voda,ocot,soľ,kôpor POSTUP PRÍPRAVY Fazuľku oplachneme,konce odkrojíme,dáme do hrnca a uvaríme.Má byť uvarená tak,aby sa dala jesť.Osolíme a dáme ocot v takom množstve,aby bola viac slaná a kyslá ako hotové jedlo z nej.Do umytých pohárov dáme oplachnutý kôpor a plníme uvarenou fazuľkou aj s nálevom,v ktorom sa varili.Poháre zaviečkujeme a sterilizujeme 15 minút.Potom ich vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.AK niektorý pohár slabo tesní,dotiahneme uzáver hned,lebo vidíme,či vyteká. Fazuľka sa nekazí,je chutná a jedlo z nej máme rýchlo hotové.Ja ju neprekrajujem na drobno,max.na tri časti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.8.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,43 ďalšie >> |