. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINA



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 zrelých rajčín, 3PL olivového oleja, 2 nastrúhané cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1ČL mletého zázvoru, 1 celá škorica, na špičku lyžičky mletého čierneho korenia, na špičku lyžičky mletého šafránu, 3PL rajčinového pretlaku, 2PL medu, 1,5ČL mletej škorice, 1ČL soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Na úvod chcem len podotknúť, že je lepšie použiť rajčiny dozreté na slniečku /majú viac dužiny, nie sú také vodnaté/ potom je zaváranina hustejšia a mäsitejšia.

Rajčiny rozrežeme priečne na polovice, dáme preč semienka a na veľkom strúhadle prepasírujeme do misky.
Šupku odhodíme.

V hrnci, najlepšie liatinovom-so silným dnom, zohrejeme olivový olej, pridáme nastrúhaný cibuľu a podusíme pár minút. Pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, prihodíme kúsok celej škorice, prisypeme korenie a podusíme chvíľku.
Potom pridáme šafrán, rajčinový pretlak a prelisované rajčiny a osolíme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 6.7.2011, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rebarborovo-banánový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg očistenej rebarbory, 2 zrelé banány,1kg kryštálového cukru,2ČL citrodeka,1 želírovací prípravok 1:1.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 16.10.2016, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BAZOVÝ SIRUP



POTREBNÉ PRÍSADY

* 30- 35 kvetov bazy * 2 1/2 l vody * 4 kg kr.cukor * 100g kyselina citrónová *

POSTUP PRÍPRAVY

- tento sirup robievam každý rok, malé ho milujú ............

POSTUP:
- kvety bazy namočíme do prevarenej /vychladnutej/ vody a necháme odpočívať 24 hod - je dobré ich zaťažiť niečim /ja spravidla sklennou pokrievkou, aby neplávali/
- potom scedím cez sítko /alebo gázu/, pridám cukor, kyselinu citrónovú a premiešavam do rozpustenia cukru /to trvá asi najdlhšie, cukor musí byť rozpustený
- a už iba nalejem do sklenných fliaš, riadne zatvorím a odložím na chladné tmavé miesto do špajzky
- to je všetko .... sirup sa mi nikdy nepokazil, netreba ho sterilizovať, nedávam žiadne konzervačné látky na konzervovanie a pod ... a to naposledy som robila z 3 dávok :) ... sirup je pekne hustý a chuťovo výborný

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (136) posledné: 1.6.2019, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BRAVCOVE KLOBASKY V MASTI_STARY SPOSOB KONZERVACIE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Udene bravčové klobásky,bravčová masť

POSTUP PRÍPRAVY

Zaúdené odvetrané klobásky naukládame do nádoby a zalejeme čerstvou bravčovou masťou.Zakryjeme a dáme do tmavej chladnej miestnosti.Priebežne vyberáme a konzumujeme ako klasické ,masť pridávame do polievok a jedál pri varení,samozrejme,že len kde sa hodí.

To je recept z čias,ked ešte neboli chladničky,moja babka mávala klobásky zaliate v takej veľkej nádobe na masť s dierovaným vrchnákom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPUSTA S CVIKLOU***** Od Mirky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg biela kapusta,1 kg cvikla,20 dg cibuľa Nálev:0,3 l ocot,0,7 l voda,20 dg cukor,2 pl soľ,1 čl rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu pokrájame,cviklu postrúhame na struháku,pridáme cibuľu na drobno a zalejeme vlažným nálevom.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.

Robievam,ked zvýši kapusta na kvasenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NALEV NA HUBY_Balaštíkov*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 l vody,0,35 l octu,5 dg soli,20dg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Huby oblanšírujeme(vhodíme do vriacej vody a necháme 5 minút povrieť),vyberieme,necháme stiecť a vložíme do horúceho nálevu.Naplníme poháre,zaviečkujeme.Sterilizujeme 15 minút od bodu varu.


Zdroj:Veľká domáca kuchárka

Vyhodnotený ako najlepší nálev na huby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NAKLADANA ZELENINA _SO ZELENYMI PARADAJKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Uhorky,kaleráb Gigant,zelené paradajky,cukina,mrkva,cibuľa Nálev:0,7 l ocot,2,1 l voda,2 pl Deko-pozor-nie prírodné,8 pl cukor,2 pl soľ olej -na vrch do pohára

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu očistíme,postrúhame a pokrájame,lepšie vyzerá,ak je aj krájaná.Cibuľu pridáme aj červenú a bielu,uhorky a cukiny strúhame-krájame aj so šupou,ak sú mladé,paradajky krájame na plátky,.Premiešame a zalejeme horúcim nálevom.Plníme do pohárov,navrch dáme malú lyžičku oleja.Nálev dávame asi na 1,5 prsta od vrchu.Utrieme okraje a zaviečkujeme.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.Vyberieme ,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak máme prehľad o tom,že nevyteká nálev.Označíme dátumom výroby a odložíme do škrečkárne.

Konzumujeme najskôr o mesiac.

ODPORUCAM si kúpiť v domácich potrebách pomôcku na vyťahovanie horúcich pohárov zo zavaracieho hrnca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

CALAMADA_PODLA MNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg kapusta,2,5 kg paprika,2,5 kg uhorky,1 kg cibuľa Nálev:1,2 l ocot,1,2 kg cukor,0,15 kg soľ,0,05 l Deko

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrájame a nastrúhame,premiešame a zalejeme vychladnutým nálevom.Necháme postať 24 hodín a plníme do čistých pohárov.NESTERILIZUJEME.

Casť kapusty môžeme nahradiť kalerábom,vhodný je Gigant,karfiolom alebo mladými cukinami,ktoré nešúpeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.7.2012, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Mrazená pažitka na zimu



POTREBNÉ PRÍSADY

pažitka (alebo kôpor, petržlenová vňať)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si bylinky už roky mrazím v plastových kelímkoch a do jedla ich pridávam bez rozmrazenia - keď ich poriadne pred zmrazením vysušíte tak sa vňať nezlepí, zostane krásne sypká a ako čerstvá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.8.2010, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu