končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINAPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 zrelých rajčín, 3PL olivového oleja, 2 nastrúhané cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1ČL mletého zázvoru, 1 celá škorica, na špičku lyžičky mletého čierneho korenia, na špičku lyžičky mletého šafránu, 3PL rajčinového pretlaku, 2PL medu, 1,5ČL mletej škorice, 1ČL soli. POSTUP PRÍPRAVY Na úvod chcem len podotknúť, že je lepšie použiť rajčiny dozreté na slniečku /majú viac dužiny, nie sú také vodnaté/ potom je zaváranina hustejšia a mäsitejšia. Rajčiny rozrežeme priečne na polovice, dáme preč semienka a na veľkom strúhadle prepasírujeme do misky. Šupku odhodíme. V hrnci, najlepšie liatinovom-so silným dnom, zohrejeme olivový olej, pridáme nastrúhaný cibuľu a podusíme pár minút. Pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, prihodíme kúsok celej škorice, prisypeme korenie a podusíme chvíľku. Potom pridáme šafrán, rajčinový pretlak a prelisované rajčiny a osolíme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 6.7.2011, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rebarborovo-banánový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg očistenej rebarbory, 2 zrelé banány,1kg kryštálového cukru,2ČL citrodeka,1 želírovací prípravok 1:1. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 16.10.2016, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BAZOVÝ SIRUPPOTREBNÉ PRÍSADY * 30- 35 kvetov bazy * 2 1/2 l vody * 4 kg kr.cukor * 100g kyselina citrónová * POSTUP PRÍPRAVY - tento sirup robievam každý rok, malé ho milujú ............ POSTUP: - kvety bazy namočíme do prevarenej /vychladnutej/ vody a necháme odpočívať 24 hod - je dobré ich zaťažiť niečim /ja spravidla sklennou pokrievkou, aby neplávali/ - potom scedím cez sítko /alebo gázu/, pridám cukor, kyselinu citrónovú a premiešavam do rozpustenia cukru /to trvá asi najdlhšie, cukor musí byť rozpustený - a už iba nalejem do sklenných fliaš, riadne zatvorím a odložím na chladné tmavé miesto do špajzky - to je všetko .... sirup sa mi nikdy nepokazil, netreba ho sterilizovať, nedávam žiadne konzervačné látky na konzervovanie a pod ... a to naposledy som robila z 3 dávok :) ... sirup je pekne hustý a chuťovo výborný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (136) posledné: 1.6.2019, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BRAVCOVE KLOBASKY V MASTI_STARY SPOSOB KONZERVACIE*****POTREBNÉ PRÍSADY Udene bravčové klobásky,bravčová masť POSTUP PRÍPRAVY Zaúdené odvetrané klobásky naukládame do nádoby a zalejeme čerstvou bravčovou masťou.Zakryjeme a dáme do tmavej chladnej miestnosti.Priebežne vyberáme a konzumujeme ako klasické ,masť pridávame do polievok a jedál pri varení,samozrejme,že len kde sa hodí. To je recept z čias,ked ešte neboli chladničky,moja babka mávala klobásky zaliate v takej veľkej nádobe na masť s dierovaným vrchnákom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPUSTA S CVIKLOU***** Od MirkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg biela kapusta,1 kg cvikla,20 dg cibuľa Nálev:0,3 l ocot,0,7 l voda,20 dg cukor,2 pl soľ,1 čl rasca POSTUP PRÍPRAVY Kapustu pokrájame,cviklu postrúhame na struháku,pridáme cibuľu na drobno a zalejeme vlažným nálevom.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu. Robievam,ked zvýši kapusta na kvasenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NALEV NA HUBY_Balaštíkov*****POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 l vody,0,35 l octu,5 dg soli,20dg cukru POSTUP PRÍPRAVY Huby oblanšírujeme(vhodíme do vriacej vody a necháme 5 minút povrieť),vyberieme,necháme stiecť a vložíme do horúceho nálevu.Naplníme poháre,zaviečkujeme.Sterilizujeme 15 minút od bodu varu. Zdroj:Veľká domáca kuchárka Vyhodnotený ako najlepší nálev na huby. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NAKLADANA ZELENINA _SO ZELENYMI PARADAJKAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Uhorky,kaleráb Gigant,zelené paradajky,cukina,mrkva,cibuľa Nálev:0,7 l ocot,2,1 l voda,2 pl Deko-pozor-nie prírodné,8 pl cukor,2 pl soľ olej -na vrch do pohára POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme,postrúhame a pokrájame,lepšie vyzerá,ak je aj krájaná.Cibuľu pridáme aj červenú a bielu,uhorky a cukiny strúhame-krájame aj so šupou,ak sú mladé,paradajky krájame na plátky,.Premiešame a zalejeme horúcim nálevom.Plníme do pohárov,navrch dáme malú lyžičku oleja.Nálev dávame asi na 1,5 prsta od vrchu.Utrieme okraje a zaviečkujeme.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.Vyberieme ,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak máme prehľad o tom,že nevyteká nálev.Označíme dátumom výroby a odložíme do škrečkárne. Konzumujeme najskôr o mesiac. ODPORUCAM si kúpiť v domácich potrebách pomôcku na vyťahovanie horúcich pohárov zo zavaracieho hrnca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
CALAMADA_PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY 5 kg kapusta,2,5 kg paprika,2,5 kg uhorky,1 kg cibuľa Nálev:1,2 l ocot,1,2 kg cukor,0,15 kg soľ,0,05 l Deko POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrájame a nastrúhame,premiešame a zalejeme vychladnutým nálevom.Necháme postať 24 hodín a plníme do čistých pohárov.NESTERILIZUJEME. Casť kapusty môžeme nahradiť kalerábom,vhodný je Gigant,karfiolom alebo mladými cukinami,ktoré nešúpeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.7.2012, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Mrazená pažitka na zimuPOTREBNÉ PRÍSADY pažitka (alebo kôpor, petržlenová vňať) POSTUP PRÍPRAVY Ja si bylinky už roky mrazím v plastových kelímkoch a do jedla ich pridávam bez rozmrazenia - keď ich poriadne pred zmrazením vysušíte tak sa vňať nezlepí, zostane krásne sypká a ako čerstvá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 17.8.2010, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,43 ďalšie >> |