. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Broskyňovo-hruškový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie

POSTUP PRÍPRAVY

++++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2011, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KURIATKOVA ZMES*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.11.2010, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

uhorkovy nalev domaci


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

9 poharov vody, 3 pohare octu, 9 pl lyžic cukru, 3 pl lyžice soli, 5 ks bobkovy list, 15 ks čierne korenie, 5 ks nove korenie. všetko spolu a priviesť k varu je to dobre pre tych ktory nemaju radi horčicove semiačka ja s tym zavaram všetku zeleninu a je to vyborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

viera a. (wierka1) ID 78737 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg bielej kapusty, 3kg uhoriek, 1kg mrkvy, 1/2kg cibule, 1/2L octu, 200g kryštál.cukru, 1 Deko alebo Nakladač

POSTUP PRÍPRAVY

Neolúpané uhorky a cibuľu / cibuľu očistíme / postrúhame na kolieska, mrkvu postrúhame na strúhadle s hrubými očkami, kapustu pokrájame/postrúhame na rezančeky. Posypeme dekom, cukrom, nalejeme ocot a poriadne premiešame. Necháme postáť 24 hodín a potom naložíme do fliaš a sterilizujeme 20 minút pri 85 stupňoch. Čalamádu do fliaš nevtláčajte príliš silno, aby tam bolo dostatok šťavy, lebo potom bude suchá. V pôvodnom recepte nebola mrkva, ale zelená paprika, ale mne paprika nerobí dobre na žalúdok, tak som si to upravila. Takže rôznym kombináciám sa medze nekladú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina F. (mata3636) ID 133276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.7.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rusle....



POTREBNÉ PRÍSADY

vatsie uhorky, cibula, deko, sol a cukor... ten som zabudla zakze zavarene som otvarala a davala 4 pl cukru a znova zavrela a zavarit... ked sa dari tak sa dari.... klasicke uhorky som robila raz tak mi to vypadlo ked to nerobim stale....

POSTUP PRÍPRAVY

takto to robievala moja mama... receptov je viac ale nam to takto chutilo velmi.... ale troska som aj na net musela kuknut lebo mama uz je prec a uz som nejake malickosti potrebovala dotiahnut....:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.9.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hrušky s feferónom



POTREBNÉ PRÍSADY

hrušky, cukor, voda, kyselina citrónová, feferóny

POSTUP PRÍPRAVY

:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Miešaný džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bielej tekvice, 0,5 kg vykôstkovaných sliviek, 0,6 kg ošúpaných banánov, 3 ks citrónov, 2 ks Quittin 3:1, 700 g kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cez víkend som bola u maminy a keď som zbadala tie zásoby ovocia a tekvíc, ktoré už mali tesne pred "skončením záruky", rozhodla som sa všetko spracovať a zaplniť pivnicu aj mamine. Urobila som jej aj cukinový lekvár s ananásom, tentokrát som použila Ouittin 3:1 a super zhustol, ale keďže som ho robila z bielej tekvice, nedal sa tak úplne nahladko rozmixovať, čo mu ale na chuti neubralo.
Posup viď nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2010, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Melonova marmelada



POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g melona Galia, 700 g zelirovacieho cukru 2: 1,1/4 cl struhaneho zavoru, stava z 1 citrona

POSTUP PRÍPRAVY

xx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2010, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DOMACA HORCICA Z CUKETY*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa,soľ,cibuľa,kápia,plnotučná horčica,olej,ocot,cukor,horčičné semeno,feferonky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame na drobno a dáme orestovať na troche oleja.Pridáme nakrájanú kápiu a feferonky podľa chuti.Osolíme,pridáme horčičné semeno-ja som dala asi za hrsť- a tiež trocha podusíme.Pridáme nastrúhanú cuketu a podlejeme trochou vody.Ked sú suroviny mäkké,pridáme horčicu,ocot a cukor.Necháme prevrieť a rozmixujeme.Ak je treba,ešte dochutíme.Plníme do malých pohárikov,zaviečkujeme a pol hodiny od bodu varu sterilizujeme.Vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.

A šup s nimi do špajze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.8.2010, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

HUBOVA NATIERKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuriatka,kozáky,dubáky,soľ,mleté čierne korenie,olej,cibuľa,cesnak,kápia,paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme kuriatka a osolíme.Dusíme asi 15 minút,ak je treba,podlejeme vodou.Potom pridáme ostatné hríby a kápiu a paradajky pokrájané úplne na drobno.Pustia nám šťavu.Za občasného miešania ich ešte 10-15 minút podusíme,ochutíme korením,cesnakom a soľou.Hotové po častiach rozmixujeme,nemusíme úplne na jemno,aby sa zachovala textúra.Plníme do vhodných pohárov a 30 minút od bodu varu sterilizujeme.

Na túto nátierku som sa chystala dákych päť rokov,ale nakopla ma až Janík svojím receptom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2010, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu