. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný sypaný orechovo-malinový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 200g mletých orechov, 300g práškového cukru, 250g masla, 1 celé vajce ... 700g malín (alebo ríbezlí, černíc, čučoriedok), 10 PL kryštálového cukru, škorica alebo korenie Jablkový závin, práškový cukor na posypanie, maslo a hrubá múka na vysypanie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

... na prípravu veľmi jednoduchý a rýchly koláčik ... ale tá orechovo-malinová kombinácia je úúúžasnáááá .... najskôr si zmiešame hladkú múku, cukor, orechy a povolené maslo ... z tejto zmesi odoberieme asi 1/3 na posýpku ... do zvyšnej zmesi pridáme vajce a prepracujeme ... pekáč si vymastíme a vysypeme múkou ... rovnomerne rozsypeme zmes, utlačíme rukami alebo malým valčekom ... maliny umyjeme, posypeme kryštáľovým cukrom, jemne premiešame a rozvrstvíme na cesto ... do zmesi, ktorú sme si odobrali na posýpku pridáme korenie Jablkový závin alebo škoricu (cca 1 PL) a zmesou rovnomerne posypeme maliny ... pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 minút .. pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom ... je to rýchly, svieži a úžasne chutný koláč

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2016, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkovo karamelove Jack Daniels cupcakes



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 225g polohrubej muky, 1/2 lyz. sody bikarbony, 2 1/2 lyz. pdp, 110g masla, 1 lyz. vanilkoveho extraktu, 55ml mlieka, 2 vajicka, 115g cukru - z cesta mi vyslo 16 kosickov Krem: maslo a uvarene Salco

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vyslahame s cukrom, pridame vanilku, vajicka a mlieko. Postupne pridavame muku zmiesanu s pdp a sodou bikarbonou, dobre premiesame a dame do kosickov- staci dat do polovice lebo dost narastu.Pecieme vo vyhriatej rure 190 cca 20 minut.

Tieto som robila na den otcov :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Absolútne dokonalá pepermintová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šľahačkové smotany, 1 biela čokoláda, 2 kávové lyžičky prášku Matcha alebo štipka zeleného potravinárskeho farbiva, 1 malá lyžička pepermintového extraktu, 40g nasekanej horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

... keďže sa mi podarilo konečne zohnať pepermintový extrakt (www.candy-store.cz), ktorý som potrebovala na výborné pepermintové brownies, tak som rozmýšľala kde by som ho ešte použila ... a vygooglila som túto fantastickú zmrzlinu úplne dokonalej chuti ... nikdy som lepšiu zmrzlinu nejedla ... postup je úplne jednoduchý a výsledok je dokonalosť sama, preto mi nedá posunúť ďalej ... takže ideme na to : smotanu dáme do hrnca zahriať na slabý plameň a keď je teplá (nevaríme), cca 2 PL teplej smotany odoberieme a rozmiešame v nej Matcha prášok, ktorý nám dodá jemnú zelenú farbu ... do zvyšnej smotany dáme rozpustiť na kúsky nalámanú bielu čokoládu - ja som mala Figaro (rozpustila sa za minútku) - čokoláda nám smotanu aj osladí, preto netreba dávať žiadny cukor ... do čokoládovo-smotanovej zmesi pridáme rozpustený matcha prášok a pepermintový extrakt, zamiešame a je hotovo ... zmes necháme trocha vychladnúť, prelejeme do vhodnej nádoby (ja som použila obal z kupovanej zmrzliny) a dáme do mrazničky - každú hodinu (spolu 3 - 4x) premiešame, keď je zmes jemne stuhnutá primiešame sekanú horkú čokoládu (mala som 74%), premiešame a necháme zmraziť ... kto má zmrzlinovač má výhodu, zmrzlinu bude mať rýchlejšie ... potom už len vychutnávame lahodnú smotanovo pepermintovú chuť s chrumkavými kúskami čokolády .... robila som včera na skúšku z polovičnej dávky a dnes robím znovu ... jednoducho famózna

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.6.2015, 6:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Oreo fitness čokoládový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

500g jemného nízkotučného tvarohu, 250g jemnej ricotty, 1 dcl mlieka, 1 balenie mletej čírej želatíny (20g), 2 odmerky čokoládového proteínu (alebo vanilkového), 2 PL kakaa, 1/2 PL xylitolu, oreo sušienky,jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu vysypeme do mlieka a necháme napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame tvaroh, ricottu, proteín, kakao a dosladíme xylitolom alebo stéviou. Želatínu nahrejeme, rozpustíme a prelejeme do tvarohovej hmoty. Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy. Po obvode cheesecaku zatlačíme 8 kúskov oreo sušienok a dezert odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame s čerstvými jahodami.

www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orientálny pomarančový koláč bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

na korpus : 6 vajíčok, 250g mandľovej múky, 250g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 bio pomaranče na sirup : 1 pomaranč v bio kvalite, 1PL pomarančového likéru, 40 ml vody, 100g kryštálového cukru ... na ozdobu : sekané pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia opäť a zasa od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... netradičný koláč, mierne náročný na prípravu ... ale výsledok je absolútne fantastický ...šťavnatý a s úžasnou chuťou pomaranča - takže ideme na to : 2 pomaranča v bio kvalite umyjeme, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme 2 hodiny, vyberieme z vody a necháme vychladnúť ... po vychladnutí pokrájame aj s kôrou nadrobno, vyberieme zrniečka a rozmixujeme na kašu (Anetka odporúča túto časť urobiť deň vopred, ja som ju robila doobeda a poobede som piekla koláč).
Rúru vyhrejeme na 170°C, tortovú alebo inú formu s priemerom cca 24 cm vytrieme maslom a posypeme mandľovou múkou (na dno by sa mal dať papier na pečenie, ja som dala, ale tým že koláč bol dosť mokrý, potom sa to zle vyberalo - takže urobte ako myslíte). Celé vajcia s cukrom šľaháme v robote cca 10 minút, kým nenadobudnú štruktúru krému a nezväčšia objem, potom pridáme pomarančovú zmes, prešľaháme cca 1 minútu, zľahka vmiešame mandľovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do formy a pečieme cca 40 - 50 minú, skúsime špajdľou. Upečený koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť (mne sa pri chladnutí neviem prečo prepadol stred koláča ale na chuti to neubralo).
Pokaľ sa pečie koláč, pripravíme si sirup : z bio pomaranča nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. V menšom hrnci privedieme šťavu z pomaranča, vodu a cukor k varu. Varíme minútu a stiahneme z ohňa. Pridáme pomarančovú kôru a pomarančový likér (pôvodne mala ísť voda z pomarančových kvetov, ale tú sa mi zohnať nepodarilo). Vychladnutý koláč popicháme špajdľou rovnomerne po celom povrchu a popolievame sirupom (ja som dala celý objem a bol dosť mokrý, takže treba dať radšej menej sirupu) ... vrch posypeme sekanými nesolenými pistáciami (dosť v bio predajni) alebo posypeme ružovými lupienkami. Anetka odporúča podávať s kopčekom créme fraîche alebo mascarpone ...ja osobne si myslím, že ani kopček vanilkovej alebo čokoládovej zmrzliny by nebol zlou voľbou ... dobrú chuť ... u nás sa zjedol na posedenie, zachránila som len malý kúsok aby so mohla odfotiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.6.2015, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Famózne pepermintové brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

180 g masla, 180 g tmavej čokolády, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa, 2 balíčky Pepermintiek od Orionu (ak použijeme 100 g obyčajnej čokolády budeme mať čisto čokoládové brownies), 3 vajcia, 270 g hnedého cukru (množstvo cukru treba dodržať, aby brownies mali tú správnu žuvačkovitú a vláčnu konzistenciu), 2 ČL pepermintového extraktu alebo arómy (nič sa nestane, keď ju aj vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová).

POSTUP PRÍPRAVY

... recept pochádza z úžasného Anetkinho blogu (http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies), ... je to netradičná variácia na klasické brownies, ktorú sa určite oplatí vyskúšať ... tak teda poďme na to : čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech, brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa. Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme. Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach.) Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže MALI na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2015, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovy kolac s višňami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme: •300g čerstvo pomletého maku •4 bio vajcia •100g masla •120g med •100g biely jogurt alebo kyslá smotana •250ml smotany na šlahanie •200g vykôstkovaných višní •50g višňového džemu (najlepšie bez cukru) •1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa •štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika, ktorého obsahuje až 12-krát viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, tukov, ale predovšetkým kyselinu linolovú a vitamín E. Nielen kvôli týmto vlastnostiam je mak surovinou, ktorá má v pečení sladkých dobrôt významné miesto.



Koláčik je sýty, vláčny, plný maku a živých chutí. Tak vyskúšajte!


Postup:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.6.2016, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Oreo cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

26 keksov Oreo (alebo NEO z Lidlu), 50g rozpusteného masla, 750g nízkotučného tvarohu, 300g smotanového syra (Philadelphia alebo Lučina), 2 balíčky vanilkového cukru, 1 a pol lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry , 110g práškového cukru, 80g hladkej múky, 3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

16 keksov Oreo nasypeme do mikroténového vrecúška a rozdrvíme, potom v mise zmiešame s rozpusteným maslom a pomocou lyžice vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24cm vyloženej papierom na pečenie. Zvyšné dvojice keksov od seba oddelíme a zbavíme plnky. Okraj formy vyložíme 14 kolieskami a rozotrieme krém (vymiešame tvaroh, syr, pr. a van. cukor, pom. kôru, múku a postupne po jednom primiešame vajcia). Na povrch krému poukladáme zvyšné polovice keksov (odporúčam mať nejaké keksy navyše, lebo pri rozdeľovaní sa mi niektoré zlomili). V rúre vyhriatej na 160°C pečieme asi 50min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme stuhnúť do chladničky.
Recept som našla na nete a hneď vyskúšala veľmi chutil.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Proteínové pudingové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 čokoládový puding (napr. Dr.Oetker horká čokoláda), 500 ml nízkotučného mlieka, 2 odmerky čokoládového proteínu, 1,5 PL brezového cukru/ stévia, detské piškóty, kokos

POSTUP PRÍPRAVY

1. Puding dobre rozmiešame v 1/3 mlieka a dosladíme brezovým cukrom alebo stéviou.
2. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a metličkou doň zamiešame čokoládový proteín.
3. Plastovú nádobu alebo formu vyložíme piškótmi.
4. Potom mlieko necháme zovrieť, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu.
5. Puding nalejeme na piškóty a odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Stuhnutý puding nakrájame na malé kocky, ktoré obalíme v kokose a podávame.

Tip: Máte inú príchuť proteínu? Prispôsobte tomu výber pudingu. Také vanilkové, karamelové alebo jahodové kocky budú určite výborné.
www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.5.2015, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu