. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-) - RECEPT 58654

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)


[ recept č. 58654 zo dňa  ]


Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


kúsok, čo zostal, keďže sa rýchlo zjedla



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Frozen - Elsa a Anna | Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-) | Pestrá narodeninová >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva M. (evita76) ID 15730 (23.6.2015, 6:25)
(clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu