končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 136 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,14 ďalšie >> |
TORTY |
Torta s plnkou z gastanoveho pyrePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pri recepte tu http://adkas-tastyfood.blogspot.com/ POSTUP PRÍPRAVY najdete pri recepte tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.com/ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 14.12.2015, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Muchy :-) z gaštanového pyré na detskú oslavu (iná možnosť guličiek)POTREBNÉ PRÍSADY 2x 250g mrazené gaštanové pyré, 150g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, rumová esencia alebo trošku rumu- podľa chuti, 150g pomletých piškótov, 125g masla, čokoláda na obliatie , mandlové lupienky, cukrové ozdoby v tvare guličiek, na ústa vymiešané bielko s cukrom a citrónom. z tohoto množstva vyjde cca 60 ks- podľa velkosti. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame rozmrznuté pyré, práškový a vanilkový cukor, piškóty, rumovú esenciu a maslo na cesto, urobíme guličky a dáme ich trochu vychladiť. potom ich namáčame v čokoláde a hneď pridávame krídla - mandlové lupienky, oči- cukrové ozdoby v tvare guličiek. keď čokoláda zaschne urobíme si z bielka , práškového cukru a citronu HUSTÚ polevu, dáme ju do sáčika alebo zdobičky a urobíme ústa, necháme v chladničke stvrdnúť. Až potom dáme do dózy a skladujeme v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.3.2013, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový rezPOTREBNÉ PRÍSADY Piškót: 4 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL polohr. múky, 1dcl oleja, 1 PL kakaa, 1 práš. do pečiva Plnka: 1/2 masla, 3PL práš. cukru, 2 kocky gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dcl mlieka. Uvaríme zlatý klas s mliekom a vymiešame maslo s cukrom a pridáme gašt. pyré. Nakoniec dáme všetko dokopy. Karamelová šľahačka: 3 PL kryšt. cukru upálime na karamel a pridáme 3dcl mlieka. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 2 práškové šľahačky + stužovač s karamelovým mliekom POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, kakao, múku s kypr. práškom. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme gašt. plnku. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky a nakoniec postrúhame čokoládu. :o) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Hana H. (hannulik) ID 117128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 16.8.2016, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jemná gaštanová roládkaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:7 väčších vajec,5 PL polohrubej múky,7PL práškového cukru,1/2 ČL PDP,2PL kakaa gaštanový krém:kocka gaštanového pyré,40g masla,1-3PL prášk.cukru,1PL vody,trošku rumu šľahačka:šľahačková smotana,3 stužovače,cukor podľa chuti, banány+kakao POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 3.11.2013, 0:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy z gaštanového pyré s karamelovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 veľké vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL preosiatej polohrubej múky, 100 ml oleja, 2 PL kakaa,1 pdp PLNKA: 100 g masla, 4 PL prášk. cukru, 250 g gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky (osvedčila sa mi modrá ochutená od Dr.Oetker), 1 Smetafix POSTUP PRÍPRAVY 1. Šľahačka: Kryštálový cukor upálime na karamel a opatrne zalejeme mliekom (zvykne to veľmi prskať na všetky strany). Necháme karamel úplne rozpustiť pri miernej teplote bez miešania (trvá to aj štvrť hodinu). Potom ešte asi 1 minútu povaríme za občasného premiešania a necháme vychladnúť v chladničke cez noc. 2. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, kakao a múku s pdp. Cesto vylejeme na hlbší a menší plech, ktorý sme si vopred vymastili a pomúčili hrubou múkou. Pečieme ho pri teplote 175°C asi 5-7 minút. Následne ho necháme v miestnosti vychladnúť. Vzniknutú kôrku na povrchu jemne zoškriabeme, aby nám nerobila šarapatu pri natieraní plnky. 3. Plnka: Z mlieka a Zl. Klasu si urobíme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinovou fóliou vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme maslo, prášk. cukor a pokrájané gašt. pyré. Do tejto masy potom postupne zašľahávame puding. Následne hotový krém natrieme na korpus a zarovnáme. Nakoniec navrstvíme šľahačku, na ktorú urobíme jemné vlnky vidličkou a ponad koláčik ozdobne preosejeme kakao alebo dozdobíme čokoládovou ryžou. 4. Šľahačka: Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s oboma práškovými šľahačkami a stužovačom a dobre dotuha vyšľaháme (tiež to chvíľu trvá). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 2.2.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava SPLK - Gaštanové nepečené guľky v marcipáne (rastlinná skupina)POTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček sušienok (diacoco, bio keksíky kakaovo-kokosové alebo najlepšie urobené doma) 1/2 gaštanové pyré (nastrúhame) 1-2P kávy (tekutina) marcipánová hmota kakao POSTUP PRÍPRAVY Sušienky pomelieme na jemno, pridáme gaštanové pyré a kávu tak, aby hmota držala spolu a dali sa s nej robiť guľky. Marcipán si odoberáme po kúskoch, vyvaľkáme medzi potravin.fóliou a obalíme guľku, ktorú následne vyváľame v kakau a dáme do košíčka (môžeme hneď konzumovať) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana P. (pal) ID 17273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.11.2011, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gastanovo- visnova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 6 vajec, 1 dcl olej, 3 lyzice horucej vody, 150 g pr. cukor, 200 g polohr. muky, 4 lyzice kakaoveho prasku, 1 prdopec Krem 1: 1 gastanove pyre, 1 van. cukor, 1-2 lyzice pr. cukor, 175 g masla, 300g kyslej smotany 18% Krem 2: 1 visnovy kompot (Lidl, bez kostok a vyborny), 2 lyzice kukuricneho skrobu Slahacka: 2 x 33% slahacka, 2 x stuzovac, 250 g kysla smotana 18%, vanilkova aroma POSTUP PRÍPRAVY Korpus: z bielkov vyslahame sneh, zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame olej, vodu, muku s prdopecom a kakaom a premiesame, nakoniec zamiesame sneh z bielkov. Pecieme na 180° cca 20 min. Vychladnuty korpus prekrojime 2x. Na spodny plat natrieme gastanovu plnku, prikryjeme druhym platom a navrstvyme visnovy krem a prikryjeme tretim platom. Potrieme zvysnym gastanovym kremom. Na vrch torty navrstvime slahacku. Mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som posypala striebornymi perlickami a oblozila piskotami. \\r\\nKrem 1: gatanove pyre, van. cukor, maslo a smotanu si vyslahame a dochutime pripadne cukrom. \\r\\nKrem 2: stavu z kompotu si zmiesame so skrobom a uvarime si husty krem. Zamiesame visne. \\r\\nSlahacka: smotanu si vyslahame so stuzovacmi podla navodu, pridame kyslu smotanu zmiesanu s van. aromou a jemne premiesame. \\r\\nTymto sa chcem velmi podakovat Martinke (Mata 406) a Martuske (Egreska)za ich obrovsku inspiraciu pri robeni tejto torticky. Ich dielka su uuuzasne a u nas tak velmi oblubene. A aj vsetkym zienkam, kt. mi pomohli s volbou ovocia. Tato torta bola toho dokazom. Vsetci boli nadseni a bola skutocne vynikajuuuuca ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka T. (esmae) ID 47720 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.3.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nepečené čokoládovo-gaštanové minišpicePOTREBNÉ PRÍSADY 120g mletých piškótov, 100g mletých orechov, 100g sušeného mlieka, 50g čokolády, 80g práškového cukru, 3dl vody, 2 PL umu (Amaretta) - pôvodný recept, ale keďže som s ním nebola spokojná pridala som ešte 1 vanilkový puding, 80g - 100g masla, 250g gaštanového pyré, okrem toho okrúhle piškóty podľa potreby a na čokoládovú polevu várová čokoláda a cera tiež podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Recept, ktorý som chcela vyskúšať ešte na Vianoce, ale už som nestihla, tento týždeň bola príležitosť, tak som sa na to dala, ale musím povedať, že pôvodný recept ma sklamal, musela som improvizovať, aby z toho niečo dobré vzniklo, ale nakoniec to dopadlo dobre, ináč by som sa neodvážila ho sem vložiť...:-D Postup v obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový rezPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKOTA: 4 vajcia°°°6 PL kryštál.cukru°°°6 PL polohrubej múky°°°1 dl oleja°°°1PL kakaa°°°1 PDP. PLNKA: °°°1/2 masla°°°3PL práškového cukru°°°1 kocka gaštanového pyré°°°1 Zlatý klas°°°3 dl mlieka. KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: °°°4PL kryštálového cukru°°°3 dl mlieka°°°2 práškové šľahačky°°°1 stužovač šľahačky. POSTUP PRÍPRAVY Z hore uvedených ingrediencií mi vyšla piškota dosť vysoká, preto si urobte piškótu "Vašu", ktorú zvyknete, alebo urobte len z polovičných ingrediencií, ktoré som hore uviedla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.9.2011, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Gaštanový zákusok ***POTREBNÉ PRÍSADY cesto:160g hr.múka*160g kryš. cukor*8 vajec* 1dcl rumu ja dávam trištvrte dcl*štipka soli plnka:2 bal. gaštanové pyré*150g sekané mandle (ja som dala lieskovce, môžu byť aj vlašské orechy)*100g maslo*3PL pr.cukor, džem na potretie poleva: čokoláda na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka oddelíme. Do bielkov pridáme štipku soli, vyšlaháme sneh. Do žltkov pridáme cukor, vyšlaháme a prilejeme rum. Do žltkovej zmesi prisypeme múku a pridáme sneh. Rozdelíme na dve časti a po jednej upečieme. Dáme na papier a upečieme pri 180C asi 5 minút. Po upečení papier odstránime a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s gaštanovým pyrém, pridáme mleté orechy alebo mandle a cukor, Kto má rád môže pridať trocha rumu. Spodné cesto natrieme lekvárom, pritlačíme druhým a na druhý plát natrieme plnku a zalejeme čokoládou. Rozpustíme čokoládu s cerou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 136 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,14 ďalšie >> |