
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Anna I. (anna1) ID 15757 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | zemiakový závin[ recept č. 9600 zo dňa 19.12.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Dievčece neviete mi poradiť môj nebohý otec pochádzal z Devínskej tam piekli zemiakovú štrúdlu, mama nevie ako sa to robí ale stále ju spomína. Na neviem na aké cesto sa nastrúhali varené zemiaky , osladilo sa to a ešte na to išli nejaké koreniny. Keby ste niektorá vedela recept bola by som neskutočne rada, ale asi najviac by som potešila moju mamičku. Vopred ďakujem:) POSTUP PRÍPRAVY :):):):):):) |
![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.11.2012, 14:53) |
Anka, zo zemiakového cesta pripravujem závin, ktorý sa dá robiť aj na sladko, aj na slano. Pochádza zo Záhoria. Možno bude podobný tomu, čo hľadá Tvoja maminka. kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49881&user=40159 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam I. (miriammiminka) ID 251499 (17.9.2012, 22:01) |
Ahoj krsná, chceš štrúdľu alebo závin ? Tu máš recept na závin : Zemiakový závin s makom POREBUJEME Cesto: 250 g zemiakov, 500 g hladkej múky (podľa potreby i viac), 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 ČL kypriaceho prášku Plnka: pomletý mak, práškový cukor, trochu mlieka Na potretie: 1 žĺtok AKO NA TO: 1. V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich očistíme a najemno postrúhame. Do misky dáme preosiatu múku, maslo, práškový cukor, kypriaci prášok, postrúhané zemiaky a celé vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. 2. Do trochy vriaceho mlieka prisypeme pomletý mak s cukrom. Premiešame a necháme vychladnúť. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm. Potrieme vychladnutou makovou plnkou a zvinieme do závinu. 3. Záviny preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 až 35 minút pri teplote 180 °C. Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom. papapa Miminky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.10.2009, 8:16) |
ja robievam takúto, len je iba na slano http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1204&user=5741 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (27.10.2009, 20:44) |
Štrúdlové cesto : Z hladkej múky asi 30dkg , 1 vajíčka, štipky solia ,štipky pr. cukru a vlažnej vody, v ktorej je lyžička octu spravíme vláčne, hladké cesto. Nemiesime, ale ako keby sme ho nadvihovali. Potom zohrejeme hrniec nad plynom a prikryjeme ním cesto na doske. Cesto odpočíva pol hodinu.Bochníček potrieme olejom a trochu roztiahneme. Potom ho preložíme na pomúčený obrus a vyťahujeme.Kraje orežeme a naložíme plnku. Zatočíme pomocou obrusa. Alebo sa nebabreme s cestom a kúpime si hotové štrúdlové cesto. Plnky: Zemiaková: Uvarené zemiaky roztlačiť, nechať vychladnúť, rozsypat po štúflovom ceste, poliať 1kyslou smotanou, a zatočiť Jablkovo maková:Jablká(vytlačiť šťavu),mak, olej, kr. cukor podľa chuti.Počas pečenia potierame štrúdlu olejom. Toto nie je môj recept, poradili mi ho kolegyne. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina K. (martinka0852) ID 75170 (30.12.2008, 22:17) |
Dobry deň, našla som tento recept, dúfam že pomôže: Zemiakové štrúdle 750 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g hladkej múky, soľ, maslo (husacia, alebo kačacia masť), mak, krupicu, sezam. Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť. Urobíme z neho šúľok, ktorý rozdelíme na štyri časti. Každú časť na tenko rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme makom alebo krupicou, alebo sezamom. Zvinieme do rolády, uložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme do chrumkava. Zemiakové štrúdle podávame ako samotné jedlo, alebo ako prílohu k domácej fazuľovej polievke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |