
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DIA RECEPTY |
Viera J. (Viera J.) ID 1801 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marcipánové gule[ recept č. 9431 zo dňa 15.12.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY mandle+voda (množstvo odhadom, aby keď vygúľate guľky, aby držala pokope) 10 dia horaliek rozdrviť+maslo, aby vznikla masa, ktora sa dá tvarovať. maslo sa v receptoch snazim nahradzat olivovym olejom, ale nie vzdy sa to da. . . horka dia čokoláda (ja som použila 74%-nú dia. . . ) POSTUP PRÍPRAVY z mandlí vyguľkáte guľky, obalíte ich v horalkách a namáčate do čokolády. môžete ešte na konci posypať orechami. . . 1 sacharidová jednotka = 35 gramov |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (15.12.2008, 13:40) |
diabetici maju brat co najmenej sacharidov, Kazda muka je plna sacharidov, takze nevhodna pre diabetikov. Najmenej skodlivy cukor pre diabetikov je erytritol, ten sa totiz zdrzi v tele len velmi kratko a vypadne močom. Odhad je, ze len 5% sa ho pouzije v tele. Fruktoza naproti tomu sa len z velmi malo percenta pouzije na vyrobu energie, zvysok ide rovno do pecene, kde sa premeni na tuky(triglyceridy a cholesteroly) Nenechajte sa mylit, fruktoza je dnes najskodlivejsi cukor |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika S. (monca301) ID 11967, mimibazar.sk/monca301 (4.5.2009, 15:18) |
Mila Anka diabetici usia jest sacharidy v urcitom mnozstve,ale urcite to nie je pre nich nevhodne. Keby to nejedli zabilo by ich to,jedlo,ktore obsahuju sacharidy je pre diabetikov najdolozitejsie. Fruktoza je ovocny cukor,takze tiez omyl. Ak chces poslem ti zopar clankov. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Viera J. (Viera J.) ID 1801, mimibazar.sk/vieraju (16.12.2008, 10:21) |
žiť bez sacharidov sa neda. . .ak by diabetici nejedli sacharidy, tak by si nemuseli pichat inzulin, ale asi by to ani neprezili. . . nesmeli by potom ani zemiaky, ani ryzu, sacharidy su vsade, aj v orechoch. Najlepsie na sladenie je stevia, je prirodna, ale bohuzial velmi draha a kedze sa jej pouziva len trosku, objemovo chyba. o problemovom metabolizme tukov pri konzumacii fruktozy viem, ale je to prirodne sladidlo, nesposobi rakovinu a ako vsade aj tu plati vsetko s mierou. . . vela sportovat, prepocitavat jednotky a pichat spravne mnozstvo inzulinu. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.12.2008, 10:33) | |
Obstarala som stéviu v kvetináči, bola dosť drahá, kúpila som hneď 4 ks ale priznám sa že sa mi ju nepodarilo udržať pri živote a vyschla. Bola som však sklamaná, alebo som s ňou nevedela narábať -vôbec sa mi nezdala sladká. (bohvie čo mi predali) | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Viera J. (Viera J.) ID 1801, mimibazar.sk/vieraju (16.12.2008, 12:59) | ||
ja mam tiez steviu v kvetinaci, ale nepouzivam ju, je sladka, ale ma taku mentolovu prichut ako sladke drievko. ja nakupujem tu: http://www.suncity.sk/stevia-zeleny-cukor-sladky-bosk-c-12.html prasok a pastilky. sirup ma tiez taku prichut, ten nam nechutil, este ho niekde aj mam skoro cely. . . |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |