Martina D. (tinulka3) ID 6104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Kvietky, kvietky a ešte raz KVIETKY... alebo Moja druhá v poradí pre moje slniečko....
[ recept č. 9236 zo dňa 8.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy
Je to vlastne recept podľa šikovných babuliek na MMB, ja som si vybrala toto super cesto a plnku zase z ineho receptu - spojenie však úúúúžasné a ohurujúce. A marcipán a ozdobovanie.... koooopec trpezlivosti, no som šťastná, že hoci s istými nedostatkami - ale zmakla som to a čo je uuuuplne najdôležitejšie, že dcérka mala tú najkrajšiu radosť vo svojich očkách, keď tortu uvidela a stale ju chodila pozerať do chladničky - tot pre mňa tááá naaaajsamkrajšia odmena.
POSTUP PRÍPRAVY
KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao Uslahame bielky, pridame polovicu cukru /120g/. V druhej miske slahame zltky s dalsimi 120g cukru, mozeme pridat vanilkovy cukor. Postupne prilievame olej, vodu, muku zamiesanu s praskem do peciva. Nakoniec vmiesime sneh. Tretinu cesta dame spat do nadoby, kde sme slahali bielky a pridame kakao /cca 2 PL/ Do vymastenej a vysypanej formy stiredavo kladieme cesto po lyziciach. Dame na stred formy jednu lyzicu tmavu a na to dve lizice svetleho cesta. Takto to stale opakujeme az do spotrebovania cesta. Nemiesame!!! Tento postup spôsobi ze sa cesto pomaly rovnomerne rozlieva a vytvori po rozkrojeni akesi vrstvy, pruzky. Pecieme vo vyhriatej rure na strednej teplote.
PARÍŽSKY KRÉM: 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla - všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme
Korpus som rozkrojila dva krat, kazdu vrstvu som potrela ribezlovym lekvarom a na to parizsky krem. Celu tortu som nakoniec potrela pariz. kremom a potiahla marcipanom a zdobila.
FALOŠNÝ MARCIPÁN: 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...ešte jeden pohľad.... |
![]() |
... po rozkrojení ... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Henrieta B. (Henhen3) ID 45146 (8.2.2009, 20:00) |
Tinulik number 1, normálne som dostala chuť na sladké. Si šikulka a vždy si bola od kedy Ťa poznám . Fakt super tortička, nááááááááádherná!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (8.2.2009, 21:52) |
HENULIII, Ďakujeeeeem, srdienko. Aaaale, ma este vela detailnych nedokonalosti , ale podstatné je, že spravila radosť mojej milovanej oslávenkyni a aj ja sa z nej teším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (20.12.2008, 14:10) |
je prekrásna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (20.12.2008, 20:38) |
veeeeeeľmi pekne ďakujeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Vierka F. (Viky76) ID 72941 (19.12.2008, 6:38) |
Fantastické, ja obdivujem každého kto dokáže urobiť takéto dielo. A veľmi si ma potešila v jednej veci. Až doteraz som nikde nenašla recept ako sa robí marcipán na tortu. Aj keď neviem či sa odhodlám niekedy skúsiť takéto "dielo". Veľmi pekné. Ako sa ti podarilo tak pekne natiahnuť marcipán na tortu? neviem si to predsaviť. Ak by sa ti niekedy podarilo, prosiiiiim aj s fotkami postupne ako to robíš. Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (20.12.2008, 20:41) |
Vierka, ĎAKUJEM. Marcipan - to chce len cvik. Ja som tiež dlho hľadala vhodný recept, inšpirovala som sa aj tu na MMB. Naťahujem ho tak, že si vyvaľkam, čo najväčši kruh a potom nim pokryjem tortu a pomaly uhladzam. Ale ešte ho neviem zasunúť pod tortu, xixi. No a tiež na túto poschodovú - nepodarilo sa mi vyvaľkať taký veľký kruh, aby pokryl oba korpusy /poschodia/, tak som najskor pokryla spodok, dala vrchny korpus a potiahla vrch - tot moja finta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (tortykat) ID 50254 (11.12.2008, 23:45) |
krásna veselá tortička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (19.12.2008, 0:27) |
Andrejka, pochvala od takej úžasnej UMELKYNE na tortičky - to sa cení obzvlášť. Vrelá VĎAKA!!!! Ja od tých Tvojich tortičiek nemôžem odtrhnúť očí, sú čarokráááásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2008, 20:00) |
peknučká tortička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (19.12.2008, 0:26) |
Ivet, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radka Z. (ajoun) ID 60537 (8.12.2008, 10:18) |
Moooc krásný dortík Povedl se perfektně  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (8.12.2008, 15:00) |
Radka, vrelá vďaka za takú pochvalu. ... no s malou dušickou som sa do toho pustila a sklanam sa pred vsetkymi cukrárkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Radka Z. (ajoun) ID 60537 (8.12.2008, 21:27) |
To znám Taky jsem z toho měla vítr. Svůj úplně první dort jsem pekla tohle září Něvěřila jsem, že to zvládnu, ale děsně mě to chytlo a baví mě to. Přeju hodně štěstí do dalšího tvoření  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |