. .. .. .. .. .. .
. .

Na krstiny pre moje krstniatko - RECEPT 14270

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 15730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Na krstiny pre moje krstniatko


[ recept č. 14270 zo dňa  ]


Na krstiny pre moje krstniatko


POTREBNÉ PRÍSADY

3 korpusy na veľkú tortu Cesto č. 1: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Cesto č. 2: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa Cesto č. 3: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g orechov, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 1 korpus na malú tortičku Cesto č. 1: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém na naplnenie veľkej torty č. 1: 4 vajíčka, 150 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 čokoláda na varenie, 500 g masla, čučoriedkový kompót, lekvár. Vajíčka, cukor a kakao vymiešame nad parou a pridáme čokoládu. Miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Krém na naplnenie veľkej torty č. 2: 500 ml šľahačky, 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 70 g práškového cukru, 2 stužovače do šľahačky, 2 mandarínkové kompóty, lekvár. Krém na naplnenie malej torty: 1 šľahačka, 1 kakaový puding bez varenia. Krém na potretie torty: 400ml mlieka, cukor, 1 Zlatý klas, 250 g masla Hmota z cukríkov: 2 a pol balíka cukríkov, citrónová šťava, práškový cukor podľa potreby, maslo na vymastenie misky, potr. farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C.

Krém na naplnenie veľkej torty č. 1: Vajíčka, cukor a kakao vymiešame nad parou a pridáme čokoládu. Miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Biely korpus natrieme lekvárom, potom troškou plnky. Na to poukladáme čučoriedky a natrieme zvyškom plnky.

Krém na naplnenie veľkej torty č. 2: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom pridáme tvaroh a práškový cukor a všetko zmiešame. Kakaový korpus natrieme lekvárom, na tvarohovú plnku poukladáme mandarínky a navrch dáme orechové cesto.

Krém na naplnenie malej torty
Šľahačku nalejeme do vysokej nádoby a pridáme puding bez varenia. Nádobu zatvoríme a hrkáme dovtedy kým krém nie je tuhý. Korpus som rozrezala na štyri rovnaké časti. Jednu časť som natrela polovicou plnky, druhú časť nahrubo lekvárom a tretiu druhou polovicou plnky.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Natrieme celú tortu.

Potretú tortu dáme do chladničky dobre vychladiť.

Hmota z cukríkov: Misku si vymastíme maslom. Do misky dáme cukríky, citrónovú šťavu a citrónovú arómu. Dáme do mikrovlnky na cca 40 sekúnd (treba to sledovať). Vyberieme a pridáme cukor. Miešame a pridávame cukor dovtedy kým nie je hmota ako tak pokope. Potom si ju vyklopíme na cukrom posypanú pracovnú dosku a rukami potretými olejom ešte miesime.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

xxx
iný pohľad
xx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tortička k mojim narodeninkám | Na krstiny pre moje krstniatko | Bazový sirup od mamy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beáta K. (bejuska8226) ID 81923 (18.10.2011, 9:35)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
barbora b. (bobaka) ID 92598 (31.5.2009, 15:44)
chcela by som sa spytat ako ste robili tie topanocky.dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.5.2009, 13:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu