
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Bryndzové strapačky (halušky)[ recept č. 9173 zo dňa 4.12.2008 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na strapačky: 400 g surových zemiakov * 400 g polohrubej múky * 1 vajce * trošku soli * 2 PL mlieka * vlažná voda podľa potreby, cca. 3 - 4 dcl * masť alebo olej na pomastenie *** 250 g bryndze, 2 - 3 PL bieleho jogurtu alebo mlieka, 50 g údenej slaninky alebo oškvarkov, 1 PL masti POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme 2 PL mlieka a premiešame. Takto nám zemiaky nestmavnú. Pridáme múku, vajce, soľ a postupne prilievame vodu a miešame. Nedávame veľa soli, aby cesto nezredlo, radšej viacej osolíme vriacu vodu. Pomocou haluškovača (špecle) hádžeme halušky do vriacej osolenej vody. Zľahka premiešame, aby sa neprichytili na dno, keď vyplávajú na povrch, vyberieme, opláchneme. Ak podávame ihneď, oplachujeme horúcou vodou. Bryndzu rozmiešať s jogurtom alebo mliekom, prípadne oboje do požadovanej hustoty, premiešame s horúcimi strapačkami. Podávame posypané opraženou slaninkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (4.12.2008, 22:21) |
Júúúj to by som si dala ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (27.1.2009, 21:46) |
Ajoj Vlaďka, doplnila som receptík. Daj vedieť ako chutilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.12.2008, 21:59) |
aj my sme dnes mali na veceru bryndzaky. mnam. no co uz, slovaci sme jak repa. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |