. .. .. .. .. .. .
. .

perníčky - RECEPT 8982

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 70610 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


perníčky


[ recept č. 8982 zo dňa  ]


perníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g kryštálového cukru, 250 ml uvarenej čiernej kávy, 0,5 kg medu, 1 palmarin, 1 kg hladkej múky špeciál, 20 g sódy bikarbóny, 2 vajíčka, mletá škorica, aníz, klinčeky, perníkové korenie Poleva : 140 g práškového cukru, 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor upálim na karamel, opatrne prilejem kávový odvar ( ja dávam čistú vodu, kávu nepijeme ), potom pridám med, palmarin. Po rozvarení vsypem múku zmiešanú so sódou bikarb. Odstavím zo sporáka a dobre miešam, aby sa nespravili hrudky z múky. Vypracujem na hladkú hmotu, ktorú nechám vychladnúť a potom do nej zamiešam vajíčka a koreniny. Nechám odpočívať v chlade cez noc alebo 1-2 dni.
Na polevu si preosejem 2 - 3-krát cukor. Z bielka vyšľahám sneh s cukrom. Zdobím pomocou sáčku z mlieka. Je pevný a nerozťahuje sa.
Z tejto dávky sa ich veľa napečie, ale ich zdobievam neskôr, takže dovtedy sa z nich odjedá
<< koláčiky Vianoce ´07 | perníčky | Pizza rožok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka P. (Perigrossa) ID 71612 (27.11.2011, 12:31)
najlepšie perníčky na svete!!! ...síce potrebujú asi týždeň až 2 na odležanie, ale nám chutia aj keď sú chrumkavé a keď odvlhnú, úplne sa rozplývajú na jazyku, osobne mi najviac chutia obliate v čokoláde a zliepané slivkovým lekvárom (zajic) aj na zdobenie bielkovou polevou sú úplne super, pretože cesto má krásnu hnedú farbu a tá vôňa... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea A. (111Andy) ID 76145, mimibazar.sk/111andy (9.12.2010, 18:47)
Janka práve som dorobila sú mňam (zajic) (zajic)môžeš pozrieť foto,Dakujem za receptík (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (1.12.2008, 18:12)
Krasne,tu polevu normalne vyšlahat sneh z 1 bielka a cukor?A ešte sa spytam či su makke? (L) (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta H. (Betulik80) ID 24458 (1.12.2008, 18:04)
...krásne (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.11.2008, 11:40)
Vyzerajú nádherne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 (upravené 25.11.2009, 18:21)
ďakujem
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 9:42)
Janka, pošleš mi receptík prosím? (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 9:41)
Krásne (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (27.11.2008, 8:47)
Sú krásne ozdobené,to je tvoja práca?
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 (29.11.2008, 10:56)
No, neboli vždy takéto, ale už ich robievam dobrých 10 rokov na Vianoce aj Veľkú noc
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu