. .. .. .. .. .. .
. .

Boloňské špagety - RECEPT 8951

Miroslava V. (mirjan) ID 18440
.
mimibazar.sk/mirjan
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.7.2007
Naposledy: 15.5.2023 10:37
Aktualizácia: 14.7.2015 15:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 180
RODINNÉ FOTOGRAFIE 139
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Boloňské špagety


[ recept č. 8951 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Boloňské špagety


POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 hrnčeka petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 stredne veľká mrkva pokrájaná nadrobno, 1 zelerová vňať posekaná (ja som nemala, použila som kúsok zeleru), 500 g mletého mäsa (ja používam bravčové, ale originál by malo byť hovädzie), 500 ml hovädzieho vývaru (ale používala som aj zeleninový, aj slepačí a tiež to bolo fajné), 1 a 1/2 hrnčeka červeného vína (ja používam lacné krabicové), 850 g paradajok (môžu byť aj z konzervy), 1 lyžička cukru, soľ, čierne korenie, 500 g špagiet, 2 lyžice strúhaného parmezánu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si všetky suroviny, aby sme ich mali po ruke.


Petržlen posekáme nadrobno a odložíme nabok. Vo väčšom hlbokom hrnci zohrejeme olej. Pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler. Miešame a dusíme na miernom ohni asi 5 minút do zlatista.


Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a osmažíme ho dohneda. Zmes občas pomiešame a ak sa vytvorili hrčky, roztlačíme ich vidličkou.


Prilejeme vývar, víno, roztlačené paradajky (aj so šťavou, ktorú pustili), cukor a petržlen. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky asi 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame. Posolíme a okoreníme podľa chuti.


skontrolujeme, čo robí náš pomocník :-)


Omáčku odstavíme keď vyvre prebytočná voda.


Do veľkého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a uvaríme v nej kvalitné cestoviny.


Naložíme na tanier, posypeme strúhaným syrom (najlepší je parmezán, ale my sa uskromníme a postačí aj obyčajný) a môžeme servírovať. Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Obložená misa pre kamarátky | Boloňské špagety
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stefania O. (Stefani) ID 37941 (14.2.2009, 21:13)
Mnam (pl),.......... (pl) vzerajú super
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu