Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Miinka K. (miinka) ID 45774 |
 |
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2025 8:50 |
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Halászlé z bujónu
[ recept č. 8715 zo dňa 16.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
asi 3 kúsky ryby, krabička rybieho bujónu, slaninka, olej, múka, paprika, rezance, pretlak, majoránka
POSTUP PRÍPRAVY
Ryby uvaríme osobitne. V druhom hrnci na troche oleja opečieme drobné kocky slaniny, pridáme 2 PL hladkej múky, spravíme záprašku, pridáme mletú červenú papriku (asi 1PL). Zalejeme vodou. 1 kocka bujónu je na 2 dl vody. Povaríme, vsypeme trocha niťoviek, vložíme kúsky ryby, pretlak a pred dovarením dochutíme soľou a majoránkou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na slaninke a oleji opražíme cibuľku, popražíme múku, cesnak, nakoniec pridáme papriku. Podlejeme studenou vodou, miešame, a prilejeme ešte vodu asi do polovice hrnca. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme v malom množstve vody rybacie filé. Prilejeme k polievke. |
![]() |
Ked polievka zovrie, pridáme bujóny. 1 bujon by mal byť na 2 dl vody. |
![]() |
Nakoniec prilejeme trocha paradajkového pretlaku, a dochutíme majoránkou. Hotovo! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.12.2008, 21:16) |
Pridala som aj štipľavú papriku, toto halászlé super chutí a je super rýchlo hotové Niťovky varím samostatne, pridávame si ich potom do taniera. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |